|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
1,05 - Awans Wisły
8,0 - Awans Litexu (bwin)
Ostatnio edytowane przez jcts : 02.08.2011 o godz. 00:20.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
W STS 1,70 dla Wisły
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
kursy np. w takim unibecie są 1,05 na awans Wisełki a łowicza po kursie 8. Jeżeli interesuję cię to obliczenie procentowo to jest to coś w granicach 95-97% na awans Wisełki. Mam nadzieję że się nie pomylą( w sumie nie tylko nadziję ale i przekonanie)!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Zakładając prawdopodobieństwo awansu Wisły jako 0,95 2. Przyjmując obliczone powyżej prawdopodobieństwo tego że Wisła zostanie rozstawiona jako 0,37 3. Dostajemy prawdopodobieństwo tego że Wisła przejdzie do IV rundy i zostanie tam rozstawiona jak 0,95*0,37=0,35. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Prawdopodobieństwo na awans Wisły wynosi około 88%. Na awans Litexu 12%. Sposób liczenia prosty. Przyjmując, że w bwnie kursy na zdarzenie tak samo prawdopodobne wynoszą zazwyczaj 1.85-1.85 obliczamy marże: 1-m=k*p 1-m=1.85*0.5 1-m=0.925 m=0.075 Teraz liczymy prawdopobieństwo z kursu p=(1-m)/k p1=0.925/1.05=88% p2=0.925/8=12% (lekko zaokrąglone w góre ale buki tez zaokrąglają kursy, żeby nie było dziwadeł typu 7.86 itd.) ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Jestem pod wrażeniem.Świetna robota. Brawo i proszę o więcej.Innym polecam ten post by swoje rozpisywali niekoniecznie w taki sposób ale tak by było jasne skąd się wziął jakiś wynik. I jeszcze jedno. To nie jest temat o bukmacherce. To jest temat gdzie wykorzystujemy stawki bukmacherów do wyliczenia prawdopodobieństwa na korzystny wynik Wisły lub jej rozstawienie. Posty ze stawkami będą traktowane jako dane do kolejnych postów. Posty o bukmacherce będą usuwane.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 02.08.2011 o godz. 08:13.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Wydaje mi się, że... Mam przekonanie... BĘDĄ USUWANE. METODA OBLICZENIE WYNIK. WNIOSEK Niech posty w ten sposób wyglądają. Wtedy będą konkretne i rzeczowe. Oczywiście jesli ktoś raz opisze swoją metode to nie musi jej powielać w każdym poście ale niech te posty bedą rzeczowe a nie świadectwem tego, że komuś się coś wydaje lub przyśniło i dlatego o tym pisze.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 02.08.2011 o godz. 08:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A ja pobawiłem się też w małego statystyka.
Zrobiłem tak: kursy z bet-at-home postarałem się poprzekładać na szanse zespołu w danej rundzie zgodnie z zasadą im niższy kurs tym wyższe szanse. Robiłem to w następujący sposób: Sumowałem kurs na 1, X i 2 i tą sumę dzieliłem przez poszczególny kurs. Potem pozamieniałem to na procenty i wyszło mi coś takiego: ![]() Następnie uwzględniając wyniki pierwszych meczów i kursów za dokładny wynik, postarałem się w analogiczny sposób policzyć szanse na rozstawienie każdego z zespołów. Wyszło coś takiego: ![]() Następnie biorąc pod uwagę awans BATE i Kopenhagi policzyłem szanse Wisły na rozstawienie. Wyszło mi tak: Wisła rozstawiona na 3 miejscu (jutro awansują tylko nierozstawieni): 1,15% Wisła rozstawiona na 4 miejscu (jutro awansuje tylko jeden rozstawiony zespół): 14,90% Wisła rozstawiona na 5 miejscu (jutro awansują dwa rozstawione zespoły): 33,62% Łączne szanse Wisły na rozstawienie: 49,67%. A więc niemal połowa, jeśli się gdzieś nie pomyliłem (co jest możliwe). Policzyłem również w analogiczny sposób szanse w meczu Wisła - Litex. Wygląda to tak: Wygrana Wisły: 53,27% Remis: 25,88% Wygrana Litexu: 20,85% Awans Wisły: 87,22% Awans Litexu: 12,78% Na koniec dodam oczywiście, że jest to liczenie dla zabawy, oparte na wielu założeniach, a więc rozbieżności mogą być duże ![]() Jednakże z każdym meczem będziemy coraz bliżej prawdy, a więc najlepiej po prostu uzbroić się w cierpliwość ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Analiza interesująca, choć prawdopodobieństwo rozstawienia wyszło relatywnie wysokie (moim zdaniem zbyt wysokie). Szanse awansu kluczowych rywali Wisły, czyli Maccabi i Apoelu wyglądają na zaniżone.
Ostatnio edytowane przez prober : 02.08.2011 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
wislak227 gdzieś popełniłeś błąd. Patrząc na pierwszą tabelkę kursy pokazują, że tylko Plzen ma większą szansę na awans z nierozstawionych. Dwa kolejne zespoły - Slovan i Maribor mają mniej więcej 50% szans. Szanse pozostałych 3 rozstawionych oceniane są wyżej niż nierozstawionych. W takim układzie Wisła nie może mieć 50% szans na rozstawienie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wazna jest ostatnia tabelka (ta z szansami druzyn na awans) a nie pierwsza. I jesli ona jest ok, to reszta obliczeń jest poprawna.
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Panowie, procenty są dla statystyków. Nie mają one odzwierciedlenia w rzeczywistości..
Nie przewidują bowiem szczęścia, przypadku itd. Wystarczy, że jeden z zawodników Litexu/Wisly dostanie czerwoną kartkę - i już jest inne spotkanie. Albo sędzia nie uzna bramki dla danej drużyny. Nikt, by nie przypuszczał, ze Malmoe wygra z Rangersami, że Odense strzeli 4 bramki PAO itd. Najgorsze byłoby to, gdyby Wisła nie awansowała. Ta porażka bolałaby tak samo jak spotkanie z PAO, chociaż jest to dopiero III runda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Ew. poprawki wrzucę edycją do tego posta, coby nie nie walić double posta ![]() Edit: 3 miejsce - 0,44% 4 miejsce - 6,71% 5 miejsce - 25,24% Łączne szanse na rozstawienie: 32,39%.
Ostatnio edytowane przez wislak227 : 03.08.2011 o godz. 14:09.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Chcesz poprawnych oszacowań szans? Poobserwuj jak zmieniają się szanse wg typowań bukmacherów w zakładach na żywo. Jeśli uważasz, że Twoja intuicja jest mądrzejsza od tej głupiej statystyki, to możesz zarobić fortunę ![]() Kolejny bełkot. Jasne, jak się nie umie wlaściwie interpretować danych, to oczywiście: najważniejszego nie widać... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|