The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2011, 22:40
a w sumie to już się uspokoiłem, bo przecież oni sami wszędzie mówią, że
WALCZĄ O MISTRZOSTWO
o Pucharze Polski nie było mowy...
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2011, 22:41
westeryl nie Rios tylko Małecki za nie podanie do Sivaka kwa mać nikt nagle o tym nie pamięta, a jadą z koksem po kolesiu który zrobił co trzeba ale obrońca z pustej bramki wybił. Co do pierwszego zdania to mam nieodparte wrażenie że pan Małecki niejako odegrał się Sivakovi za akcję kilka chwil wcześniej gdzie zrobił wrzutkę do nikąd, a gdzie było widać po niej jak Mały czepia się o to zagranie Sivakova

kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

ChG napisał(a):Wyświetl post
Skończcie panikować, ja pierdziele. Co się takiego stało, że tak panikujecie? Jesteśmy na 7 miejscu w lidze czy co? Ja się ciesze, że odpadli, przynajmniej skupią się na lidze i rozniosą ją w pył. A niszowym Pucharem Polski można sobie co najwyżej podetrzeć tyłek.
O czym Ty mówisz człowieku? A co oni ....a mają innego do roboty jak nie zapierdalać na każdym froncie. Na lidze będą się skupiać, która jest grana raz-dwa razy na tydzień no nie wytrzymam. Generalnie mam w dupie to co się dzisiaj wydarzyło, ale ten sprawdzian powinien dać odpowiedź Maskantowi kogo trzeba pożegnać po sezonie i jakie formacje wzmocnić. Dla takich ludzi jak Garguła czy Czikos tutaj nie powinno być miejsca.
marcinABG
Member

Od: 04.2008

WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Gościu weź daleki rozbieg i z całą siłą walnij głową w ścianę.. Rios w meczu nie zanotował ani jednej straty,grał pewnie i dobrze...co miał wg Ciebie jeszcze zrobić?

założę się ,że gdyby strzelił bramkę a grał pytę jak .... to byś się nim zachwycał jak ten komentarzyna nad Podbeskidziem..Bunoza w naszym polu karnym chyba tylko statystuje..na powtórkach widać co on wyczynia w polu karnym..ręce opadają;/ ogólnie to na plus Łobo i Rios,Garguła długo dupy z ławki nie podniesie..mam do niego duży sentyment ale zarówno on jak i Zuraw dramat..

Cieszy przełamanie Genkova , ale nasza obrona..Palic jeszcze jako tako ale reszta porażka..:/
właśnie najbardziej boli to że w obronie najlepiej gra ten co jest tam z przypadku :/
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
H. Reyman
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze Rios po raz ostatni wystąpił w barwach Wisły, ten facet to jedno wielkie nieporozumienie!!! czemu Kirm siedział na ławce i nie rozumiem wejscia łobo za Meliksona?!?!?!?!?!

Łobo jak wszedł zaprezentował sie bardzo dobrze ale dla Ciebie pewnie to nazwisko już kole w oczy..choćby nie wiem co zrobił, a Rios najlepszy w Wiśle dziś.
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

zwolnic to Ciebie z pisania na tym forum!

pamiętajcie!
ten puchar jest jeszcze nasz!
Chyba że nie pamiętacie o Braciach z Gdańska !
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie co wam z tymi zmianami, nie tak dawno płacz że nie daje grać rezerwom, dziś płacz że przy spokojnym 2:0 i prowadzeniu gry daje szanse rezerwowym. Lepiej swoje pretensje skierujcie do piłkarzy którzy zamiast dobić rywala np. w sytuacji Riosa na 3:0 zadowolili się wynikiem. O zawodnikach Podbeskidzia padających przy byle dotknięciu i sędziemu który bardziej pilnował wyrzutów z autu niż samej gry nie wspomnę.
Zmiany zostały dokonane przy stanie 1:2! Kiedy można było brać pod uwagę ewentualność remisu i konieczność strzelenia 3 bramki! W takiej sytuacji nie ściąga się jedynego nominalnego napastnika i najlepszego rozgrywającego i nie wpuszcza się dwóch etatowych rezerwowych, którzy już nie raz pokazali swoją "klasę"!

Do tego oczywiście należy dodać totalną zlewkę naszych kopaczy od stanu 2:0, kiedy im się wydawało, że mecz jest wygrany i mamy powód kompromitacji.

I g...o mnie obchodzi, czy PP ma taką rangę a nie inną. To sprawa etyki zawodowej i szacunku do kibiców i właściciela, że nie wspomnę już o strategii budowania marki w Polsce i Europie!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Eee tam, też jestem wkurzony, ale prawda jest taka że ten niby pierwszoligowiec to jak będzie dalej tak grał to w przyszłym sezonie spokojnie ekstraklasa i wcale nie będą się bronić przed spadkiem (czyli za parę miesięcy rewanżyk). Maskaanta za zmiany się nie ma co czepiać, mieliśmy bardzo korzystny wynik, Podbeskidzie już po samobójczej bramce lekko podłamane było, a to że rezerwowi lipę zagrali to co poradzić (chociaż Łobo to o dziwo coś szarpał przynajmniej). Niech się skupią na lidze.
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Renomowanych i ważnych rozgrywek.

Ziomek, odstaw to co bierzesz.
kolego nie chodzi o to, chodzi o fakt że nie potrafimy grać w systemie pucharowym, Levadia, Karabach, P. B-B, nie będę już tu przywoływał upiorów przeszłośći ale trzeba sobie zdać z tego sprawę, jak my nie potrafimy na własnym podwórku niczego osiągnąć to czego mamy szukać w Europie?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
ypeeh
Senior Member

Stary 16.03.2011, 22:42
Może trochę siatkarsko i nie do końca prawdziwie - ale jak się nie wrzuca przeciwnikowi na 3:0, to się przegrywa 2:3 Nie dobiliśmy przeciwnika, choć był już na kolanach. Możemy winić tylko siebie.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
kane
Senior Member

Tu można kierować podziękowania za obiektywny komentarz do meczu, tylko kulturalnie - [email protected] ja już swoje napisałem.

A co do naszej gry to niestety frajerstwo, mecz się nie kończy w 50 minucie.
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Dwie bramki zajebał nasz Bramkarz , a strzałem w kolano było zdejmować Meliksona , Gargłuła nic nie grał , Żurawski to samo.

....A MAĆ !!!!!!!!!!!!!

Sorry ale musiałem.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Nie, nie zwolnić Maaskanta ...

"Ludzie, ludzie ...!!" skończmy z głaskaniem tych skórokopów po jajkach bo to jest życie a nie bajka. Mam dosyć zawodników, którzy biorą za swoją pracę ciężkie pieniądze a prezentują się jak jakiś fajfus, który liczy na to, że przeciwnik wyłoży się przed nimi jak .....a z rozkraczonymi nogami tylko z tego względu, że są medialni i zarabiają niebotyczną kasę.

Niestety trzeba sobie jasno powiedzieć, że zmieniają się trenerzy, zmieniają się zawodnicy a w kluczowych momentach drużyna powiela te same koszmarne błędy. Lekceważenie przeciwnika, olewactwo, boiskowe lenistwo ...

Miało być nowe otwarcie a ja mam wrażenie, że krakowski klimat ma jakiś dziwny wpływ na zawodników grających u nas. Szczerze to życzę niektórym spotkania z kibicami, dla których nie ma, że "nic się nie stało". Solidny wpierdziel niektórym się należy po tym żenującym widowisku ...
Markus
Senior Member

Stary 16.03.2011, 22:43
Nasza obrona pokazała dziś swoją wartość - gdy gospodarze ruszyli na nią kupą, po prostu musiało coś wpaść. Dobrze, że tylko 2 razy. Nasze krycie strefowe w ogóle nie funkcjonuje, szczególnie przy stałych fragmentach. Nasi obrońcy albo nie myślą (Cikos, Bunoza), albo mają ogromne problemy z motoryką (Jaliens), dlatego prezentują żałosny poziom. Remis zawdzięczamy też koszmarnej ilość dramatycznie głupich niewymuszonych błędów, wynikających z niechlujstwa i zdenerwowania. Głowa boili, ile oni zepsuli dziś prostych podań w drugiej połowie, ile razy uciekała im skandalicznie piłka przy przyjmowaniu...

Swoją cegiełkę do odpadnięcia z pucharu dołożył też Maaskant ściągając Meliksona - można było spodziewać się, że od razu wszystko się wówczas posypie. Nikt już nie potrafił wówczas zgubić krycia i sprytnym zagraniem oszukać rywali.

A Genkow mimo zdobycia gola strasznie mnie dziś denerwował - w polu karnym zwykle zachowywał się jak amator, chowając za rywalami, nie atakując krótkiego słupka...

Porażka z tak słabą i surową technicznie drużyną jak Podbeskidzie zawsze boli.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

i jest niestety dokładnie tak jak przeczuwałem... :(
Szkoda, że od lat nic nie możemy ugrać i w tych prestiżowych rozgrywkach..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Pajlic i Cikos nie wnoszą nic do ofensywy drużyny.

Jaliens nie radził sobie ze słabymi napastnikami Bielska. Nie ma co tłumaczyć Borskim jego gry, niepotrzebnie wdawał się w przepychanki.

Przy 2:0 tak się rozluźnili ze ze aż się dziwie ze się nie posrali. Rios może i fajnie poda, przytrzyma piłkę, ale jego motoryka i brak zmysłu strzeleckiego wyjaśniają jego zesłanie do polskiej ekstraklasy.

Podbeskidzie było słabe, Wisła z żadnym rywalem w tym roku nie grała tak długo piłką, a mimo to nie wygrała. Prosta afera i dobre stałe fragmenty wystarczyły - aż się boję meczu w Bytomiu bo Polonia zaprezentuje dokładnie to samo.
Najdziwniejsze że okazji mieliśmy sporo. Ta drużyna nie umie wykorzystać słabości rywala, nie potrafi wykorzystać swojej przewagi technicznej. Brakuje spokoju w końcowej fazie akcji.

A obrona to tragedia.

Jedynym plusem jest to że może dojdzie do nich ile pracy przed nimi, i wyjdą ostro wku..ieni w Bytomiu.
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.03.2011, 22:45
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Żurawski bardzo ładnie się dziś prezentował. Buciki wyczyszczone, ładnie uczesany, koszulka wyprana, nawet się nie zabrudziła.
Facet zagrał kilka minut, a Ty się czepiasz dla zasady
W naszych sercach nie ma litości.
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Co tak lamentujecie? BVB odpadło z III-ligowcem Kickers Offenbach w 2. rundzie Pucharu Niemiec 2010/11, a teraz liderują w Bundeslidze z ogromną przewagą nad resztą stawki. Teraz niech Warszawiaki i Pyry biją o PP (może Lechia nas pomści z PBB ). Czy wygrywasz czy nie ...!!
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

nie przeżywajcie tak, bo wam żyłka pęknie. dobrze by było zamknąć forum, tak do północy.
frajerstwo, że roztrwonili dwubramkową przewagę, pozatym było ok do tego momentu.
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.03.2011, 22:46
witeq napisał(a):Wyświetl post

Jedynym plusem jest to że może dojdzie do nich ile pracy przed nimi, i wyjdą ostro wku..ieni w Bytomiu.
Ile razy już to słyszeliśmy...?
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
westersyl
Guest

Opanujcie się trochę bo pisanie, że się nie starali jest mocno przesadzone, nie należy wyciągać z tej porażki jakiś pochopnych wniosków bo Podbeskidzie mając pół sytuacji strzeliło dwa gole.
Jak chcecie ustalać kto ma ile zarabiać, kto ma grać, kiedy zwalniać trenera to przeżucie się na Wojciechowskiego.
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Komentator do dupy, gra do dupy no i do dupy sędzia.

W następnym meczu mają rozpier***ić Polonię!

I proszę Maaskant nie rób następnym razem takich zmian!
Zamiast Gargułe wprowadź na boisko Jirsaka.
Zamiast Łobodzińskiego wprowadź Kirma.
Zamiast Żurawskiego wprowadź? I tutaj jest już problem, ale wolę kogoś z młodej ekstraklasy kogoś kto będzie gryzł trawę, niż Żurawia!

Do niedawna wierzyłem w Cikosa, ale z całym szacunkiem chyba Wisła to dla niego za wysokie progi. Koniecznie musimy też kupić NAPASTNIKA przydałby się jakiś dobry zmiennik na skrzydło dla Kirma lub Małeckiego może więc Sobota?

Tylko potrzebujemy porządnych wzmocnień na tą pozycje a nie zawodników Branco...

Mimo wszystko jednak nie będę już mówił, że zespól trzeba budować od nowa po prostu zlekceważyliśmy to Podbeskidzie...
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Rozumiem, jakbysmy przegrali po słabszej grze, nie miałbym o nic pretensji, po prostu - byliśmy gorsi, tak jak np. w meczu w Poznaniu. Ale nie, k****, nie, nie daruje sobie tego, że mogliśmy odpaść z jakimiś kopaczami z którymi mogliśmy wygrać 4:0 gdyby nie lekceważenie przecienika i nonszalancja superhipermegasnajpera Riosa. NO JA P*****. Leci kontra 4 na 2, gośc ma bramkarza przed sobą, z prawej strony czeka kolega, z lewej czeka kolega, ale NIE, ja zostane bohaterem, ja będe udawał Messiego i strzele w głowe obrońcy. Przed meczem wiedziałem że będzie ciężko, brałem pod uwagę myśl że Wisła może odpaść bo na wyjazdach gra słabo, no ale k**** , to nie Podbeskidzie prowadziło 2:0. Już nie będe pisał nic o naszej obronie bo to jest PORAŻKA. Melikson momentami niewidoczny, ale oczywiście razem z Czarkiem najlepszy na boisku.. Przy pierwszej bramce wolnego wypracował Maor, przy drugiej wyłożył piłke jak na tacy Tsvetanovi.. Wg. mnie bramke na 2:1 zawalił Pareiko choć obroncy też się nie popisali..
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.03.2011, 22:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy listonosze, murarze albo nauczyciele z Luksemburga czy innego San Marino też sie na pewno cieszą - otwiera
się dla nich szansa, ze przy szczesliwym losowaniu trafią
na Wisle i pierwszy raz w historii awansują do kolejnej rundy w pucharach.

Nie ma sie co w....iać jesli chodzi o mecz.
Bylismy slabsi i tyle.
Klepali nas jak chcieli w Krakowie, a dzisiaj tylko dlatego mielismy szanse, ze walnli sobie swojaka.
pPrzy szczęśliwym losowaniu to mogą trafić na Podbeskidzie... Tylko, żeby się nie cieszyli tak jak My po losowaniu PP.

Titto napisał(a):Wyświetl post
Komentator do dupy, gra do dupy no i do dupy sędzia.

W następnym meczu mają rozpier***ić Polonię!

I proszę Maaskant nie rób następnym razem takich zmian!
Zamiast Gargułe wprowadź na boisko Jirsaka.
Zamiast Łobodzińskiego wprowadź Kirma.
Zamiast Żurawskiego wprowadź? I tutaj jest już problem, ale wolę kogoś z młodej ekstraklasy kogoś kto będzie gryzł trawę, niż Żurawia!

Do niedawna wierzyłem w Cikosa, ale z całym szacunkiem chyba Wisła to dla niego za wysokie progi. Koniecznie musimy też kupić NAPASTNIKA przydałby się jakiś dobry zmiennik na skrzydło dla Kirma lub Małeckiego może więc Sobota?

Tylko potrzebujemy porządnych wzmocnień na tą pozycje a nie zawodników Branco...

Mimo wszystko jednak nie będę już mówił, że zespól trzeba budować od nowa po prostu zlekceważyliśmy to Podbeskidzie...

Co Ty chcesz od Wojtka dziś ? Źle zagrał, chował się, nie oddawał strzałów, bał się piłki ? Co żeście się tak uczepili Łobodzińskiego?
Bo już nie rozumiem... Ja uważam, że dziś dał dobrą zmianę na pewno lepszą niż Żuraw i Garguła razem wzięci!
Był aktywny na boisku i to jest dla mnie miłe zaskoczenie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.03.2011, 22:47
Jeszcze raz to powtórzę: minimalizm po strzeleniu bramki na 0:2 (uwidaczniający się najbardziej w nonszalancji Riosa, gdy szła akcja na 0:3) i brawura Maaskanta polegająca na totalnym osłabieniu składu nonszalanckimi zmianami - to główne powody przegranego meczu.

Zawodnikom Podbeskidzia trzeba pogratulować, szacunek za chęć walki i wiarę w awans mimo tego wyniku 0:2, a przecież oni grali nie z jakąś Wartą czy Niecieczą, a z Wisłą Kraków, i mimo to ciągle wierzyli i walczyli. I wywalczyli.

Szkoda tego pucharu. Wiem, wiem, dziś ma małe znaczenie to trofeum (pomijając to, że daje grę w LE), ale jednak puchar kraju to puchar kraju. Fajnie byłoby dopisać do klubowych statystyk zwycięstwo w tych rozgrywkach, no bo kiedy my ostatni raz to zrobiliśmy? Ładnych parę lat temu. Szkoda, że przechodzimy kolejny sezon zupełnie lekceważąco obok PP.
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 16.03.2011, 22:48
Chłopaki zdobędą mistrza i znów będziecie cieszyć mordki, więc nie róbcie lipy na forum.
W naszych sercach nie ma litości.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2011, 22:48
Renomowanych i ważnych rozgrywek.

Ziomek, odstaw to co bierzesz.

Kolego Puchar Polski to niby taka gra za karę? Radze wziasc skarb kibica i przejrzec ile lat ten Puchar juz trwa ,i co daje jego zdobycie.

P.S Skoro jeden taki Malinowski nas praktycznie wyeliminowal ,to co warta jest ta niby zgrana miedzynarodowa obrona

I z czym na Puchary w Europie?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
aredo
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 16.03.2011, 22:49
Nie ma co siać paniki, w PP zawsze są jakieś sensacje, a że mamy drygałkę do kompromitacji to trafiło na nas.
Chociaż nie nazwal bym tego kompromitacją nawet, bo Podbeskiedzie to nie przypadkowa drużyna.A odpalismy po jakieś tam walce, w kazdym razie remis idzie w świat.

Za chwiel zacznie sie gadka o koncentracji na lidze. No litości. Tyle nowych piłkarzy i nie mozemy walczyc na2 fronatch?
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

A ja nie będę rozpaczał z tego powodu i wyzywał swoich zawodników.

Powiem tylko jedno - masakrycznie niefartowna porażka. Przegraliśmy przez brak szczęścia nic więcej. I przez sędziego z Warszawy, który gwizdał wszystko jak leci. Tak czasem bywa. Dobrze, że dostali kubeł zimnej wody, oby poskutkowało to skuteczną grą w lidze. Ja rozpaczać nie zamierzam.

Nic się nie stało. Ale tak serio nic się nie stało.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

WIERNOŚĆ Panowie, WIERNOŚĆ.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów