The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2011, 15:39
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Nawet na papierze nie są drudzy, spokojnie zjada ich Legia i my (oczywiście na papierze).
czym/kim kogo zjadamy? Żurawskim?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2011, 16:12
PhantomRanger napisał(a):
;

PS. Polskie znaki w postach byłby mile widziane oraz nie "fer" tylko "fair" jeśli już chcesz się posługiwać obcymi wyrazami. Sorki za wywód, ale takie coś potrafi drażnić.
Nie mam polskiego windowsa
,
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.02.2011, 16:15
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie mam polskiego windowsa

klawiaturę możesz mieć nawet hiszpańską , kwestia ustawień w systemie. Żadna filozofia

ps. nie wiem po co polskie drużyny przygotowują się w takich super warunkach za granicą , jak w Polsce przyjdzie im grać na betonie tak jak w Poznaniu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2011, 16:27
Mocni są w ..... Właśnie oglądam mecz tych dwóch dream teamów - parodia piłki.
Ale spoko, weszło to kiedyś dobrze podsumowało. Odczuwają jeszcze trudy obozów treningowych, pierwsze śliwki robaczywki itp
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.02.2011 o godz. 16:29.
..
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2011, 17:56
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mocni są w ..... Właśnie oglądam mecz tych dwóch dream teamów - parodia piłki.
Ale spoko, weszło to kiedyś dobrze podsumowało. Odczuwają jeszcze trudy obozów treningowych, pierwsze śliwki robaczywki itp
Rzecz nie jest w tym czy są mocni tylko czy są mocniejsi od reszty. Myślisz, że mecze Arka - Wisła i Cracovia - Legia nie będą parodią piłki?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2011, 18:22
Nie wiem czy są mocniejsi, pytanie jak się inne zespoły zaprezentują. Na razie nie mam zamiaru sobie odbierać nadziei Natomiast jeśli to są te 2 najmocniejsze to mam pewne obawy jeśli chodzi o wymienione mecze
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.02.2011 o godz. 18:24.
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.02.2011, 18:27
Widzieliśmy wirtuozów z Bragi na tym kartoflisku w Poznaniu i mecz w ich wykonaniu był równie pasjonujący... samo boisko determinuje to że ciężko gra się jakąkolwiek piłkę kombinacyjną. Ciekawy jestem gry Legii i Wisły w Poznaniu w takich warunkach. Miałbym spore obawy o naszych techników (szczególnie Riosa kręcącego kułeczka w błocie) jakby przyszło walczyć w błocie lub śniegu.

Wynik cieszy, mimo wszystko wole Polonię (rzecz gustu).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.02.2011, 18:34
w tej rundzie to Legia gra na kartoflisku...

Lech podejmowany jest w Krakowie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2011, 08:43
Fulham daje 7 mln € za Rudnevsa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Roy Caroll przyjedzie na testy do Poloni Warszawa
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,91...o_Polonii.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.02.2011 o godz. 08:49.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.02.2011, 08:57
Tylko 7?Wart jest conajmniej 70

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2011, 09:34
70 plus Adebayor
a poważnie to jeśli Rudnevs utrzyma prezentowany poziom, to jestem przekonany, że to będzie jego ostatnia runda w Lechu i na pewno nie odejdzie za czapkę gruszek.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 21.02.2011, 15:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Fulham daje 7 mln € za Rudnevsa ?

Roy Caroll przyjedzie na testy do Poloni Warszawa
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,91...o_Polonii.html
Ok, niech płacą. 7 mln € za zawodnika z polskiej ligi. Jakoś nie chce mi się wierzyć, ale to nie moje pieniądze. Niech wydają, skoro ich stać.

Jedna ciekawa rzecz: w miarę, jak rośnie zainteresowanie medialne wokół Rudnevsa, rośnie też suma, jaką za transfer zapłaciła Amika.

Na początku Rudnevs "kosztował" 200-300 tys. €, potem 400-500 tys. Teraz pada kwota 900 tys. €. Jak było naprawdę, pewnie nigdy się nie dowiemy ale oczywiste jest, że Amika nie wyciągnęła tego grajka za półdarmo. Kosztował jak na polskie warunki sporo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2011, 16:14
na weszło dobrze skomentowali medialne doniesienia na ten temat.
W skrócie - jak otwarte było okno tranferowe to nikt Rudnevsa nie chciał, jak zostało zamkniete, a ten strzelił jednego gola to od razu chce go Fulham za 7 mln
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.02.2011, 19:03
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2011, 19:47
7 baniek za kopacza z Polskiej "Ekstra" Klasy

no no,fajna suma ale bankowo wzieta z kosmosu,wszak wiadomo ze Romek ma wybujałą wyobraznie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.02.2011, 19:55
7 baniek za duzo

ale jakby w polowie stycznia napisano ze 7 baniek za obu Brożkow to na forum by panowala opinia ze cena Ok.

Za Sobiecha mozna było dać bańke, to za Rudnevsa moza 4,5. Który piłkarz z ligi polskiej ostatnio miał w pucharach taką passe jak on? Który był równie medialny
Biorac pod uwage ze pewna druzyna zapłaciła ponad 40 baniek za Andyego Carrola, uwierzyłbym jak średniak kupiłby Łotysza za 5 w ostatnich dniach okienka.
Chłop jest najlepszym napastnikiem w naszej lidze, wiec coś warty musi byc. Pomijam to ile za niego dali,ile mu płacą bo mnie to nie interesuje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.02.2011, 20:10
Ciekawe jak to wyglądało od środka:

- Ej, wypuśćmy newsa o Rudnevsie.
- Ok,tylko jaka kwota transferowa?
- No wiesz, 5 bramek w LE ( w tym 4 z Juve), myślę więc że... 6 mln euro?
- Zdzisiu qwa, za mało.
-7?
-Zajebiście! Rekord ligi, wiadomość na wszystkich portalach, dobra dajemy.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.02.2011, 10:24
dziś Norymberga daje już tylko 5 mln € za Rudnevsa

Cabaj trenuje z Hutnikiem
http://www.futbolnews.pl/informacje/...rtej-ligi.html

Myśle że 5 mln € za Łotysza Lech dostanie.Bramki w LE mają swoją cene
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.02.2011 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 22.02.2011, 10:32
Troche się boję jeżeli Lech dostanie 7 milionów za Łotysza to moga nam odjechać na kilka lat za takie pieniądze kupią kogo chcą a dotychczasowe transfery Murawski-milion pokazują ,że potrafią wydawać duże pieniądze.Żeby u nas był taki skauting jak u nich kupują za 800 sprzedają za 7 milionów po roku a cena jeszcze rosnie jak strzeli jeszcze z Liverpolem to wtedy i angielskie drużyny się właczą.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.02.2011, 10:40
Normalnie komedia

Weszlo idealnie opisalo cala sprawe z tymi 7 bankami. On jest sporo wart, ale nie tyle. Jesli bedzie mial swietna runde to moze wycisna za niego te 5 baniek, nie wiecej. Widze ze wielu po prostu lyka jak mlode pelikany wszystko co przeczyta/uslyszy w mediach, ktore sa wiarygodne raz na ruski rok w sprawach tego typu.

Tekst o odjechaniu Lecha to juz zupelna bzdura. Nikt nikomu nie broni wydawac duzej kasy. Wojciechowski wydaje ? Wydaje. Rytkowski wydaje? Wydaje. Nie od dzisiaj przeciez laduja spora kase i jest jak jest.
Lech dostanie 5 baniek, Lech sie wzmocni? No i co ? Reszta zeby nie byc w tyle bedzie musiala spiac poslady i robic od czego tak naprawde jest i czego podjela sie kupujac klub sportowy

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.02.2011, 10:43
Błagam Was ludzie. Nikt nie zaoferował za Rudnevsa 7 milionów. Co więcej, nikt nawet nie zaoferuje połowy tej kwoty. Gdyby taka oferta rzeczywiście się pojawiła to pan Rutkowski oddałby go, wycałował kupujących po rękach i dorzucił kilka swoich samochodów.
Ludzie zrozumcie, ze zawodnik jedenastej drużyny jednej ze słabszych lig w Europie, który strzela radziej niż raz na dwa mecze, nigdy nie będzie tyle kosztował. Kilka bramek w pucharach, owszem robi wrażenie, ale nie przesadzajmy. Nikt kto ma pojęcie nie może tej informacji traktować poważnie.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.02.2011, 10:45
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
(...) a cena jeszcze rosnie jak strzeli jeszcze z Liverpolem to wtedy i angielskie drużyny się właczą.
Tylko trzeba pamiętać, że przed nimi jeszcze rewanż z Bragą, gdzie różnie to moze z wynikiem być..
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 22.02.2011, 10:47
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Normalnie komedia

Weszlo idealnie opisalo cala sprawe z tymi 7 bankami. On jest sporo wart, ale nie tyle. Jesli bedzie mial swietna runde to moze wycisna za niego te 5 baniek, nie wiecej. Widze ze wielu po prostu lyka jak mlode pelikany wszystko co przeczyta/uslyszy w mediach, ktore sa wiarygodne raz na ruski rok w sprawach tego typu.

Tekst o odjechaniu Lecha to juz zupelna bzdura. Nikt nikomu nie broni wydawac duzej kasy. Wojciechowski wydaje ? Wydaje. Rytkowski wydaje? Wydaje. Nie od dzisiaj przeciez laduja spora kase i jest jak jest.
Lech dostanie 5 baniek, Lech sie wzmocni? No i co ? Reszta zeby nie byc w tyle bedzie musiala spiac poslady i robic od czego tak naprawde jest i czego podjela sie kupujac klub sportowy

A zauważyłeś od kiedy Lech wydaje duże pieniądze? od sprzedaży Roberta do Dortmundu Łotysz 800-900 tysięcy Murawski milion euro wczesniej takie pieniądze nie były przez nich wydawane nie wspomnę już o Vojo Ubiparip też ładna sumka.Wiec jak za Łotysza przyjdzie nawet te 6 milionów to dopiero się zacznie z transferami .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.02.2011, 10:54
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Troche się boję jeżeli Lech dostanie 7 milionów za Łotysza to moga nam odjechać na kilka lat za takie pieniądze kupią kogo chcą
Legia wydała latem 3 mln € na transfery ,bajeczna suma jak na Polskie możliwości , sam byłem przekonany że spokojnie zdominują lige. Jednak nie odjechali nam na 15 pkt w tabeli a są za nami. Spokojnie bez paniki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.02.2011 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.02.2011, 10:55
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Widze ze wielu po prostu lyka jak mlode pelikany
Akurat gość z góry to jest młody , naiwny pelikan który robi siarę już w kolejnym temacie
Ja o Amicę to się bałem jedynie w kontekście LM ale widzę że nie słusznie i to nie dlatego że nie awansowali ale dlatego że wcale nie są skłonni do dużych reinwestycji

Co do Rudnevsa to pełna zgoda,ja w ogóle na dziś nie jestem oszołomiony jego talentem.Nastrzelał już trochę tych goli, też przyznam się bez bicia że oglądałem z nim tylko kilka meczów, bo nie jestem masochistą co ogląda kilka spotkań naszej ligi co tydzień - Z tego co widziałem, potrafi wykończyć akcję i w tym jest na prawdę skuteczny ale brak mu przebojowości/dryblingu

Zobaczymy jak potoczą się jego dalsze losy ale trzeba przyznać że te 4 gole Juve + teraz z Bragą, spowodują że będzie to jeden z częściej oglądanych napastników w tej części Europy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.02.2011, 11:12
A ja się zapytam przewrotnie czemu taki Rudnevs ma nie pójść za choćby 10 baniek na Zachód? Strzelił w ciągu 2 sezonów blisko 40 bramek na Węgrzech, w Polsce i w Lidze Europy. Z pewnością jeszcze coś dołoży i będzie jednym z najbardziej bramkostrzelnych napastników w tej części Europy w tym sezonie. Chłopak pojawił się znikąd, ale jego nazwisko jest już w notesach wielu scoutów w całej Europie. Jeśli walnie jeszcze hat-tricka Liverpoolowi to kwota 10 mln euro mnie naprawdę nie zdziwi.

Oczywiście dla mnie nie jest on warty więcej niż 3-4 mln euro tak realnie (cena za Necida to było ok. 4 mln euro, podobnie za trochę młodszego Dzeko ze Slavii), ale o Rudnevsie może być jeszcze głośno w tym sezonie co z pewnością wpłynie na jego cenę.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.02.2011 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.02.2011, 16:44
Kamil Poźniak będzie ostatecznie w rundzie wiosennej grał w Lechii Gdańsk. Jego umowa z tym klubem została parafowana na pięć lat.
- Ufam, że transfer Kamila będzie stanowił wartość dodaną dla zespołu Tomasza Kafarskiego - mówi prezes gdańszczan Maciej Turnowiecki.

Ostatnio zawodnik grał w GKS-ie Bełchatów, gdzie wystąpił w dwudziestu pięciu meczach w ekstraklasie.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.02.2011, 16:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A ja się zapytam przewrotnie czemu taki Rudnevs ma nie pójść za choćby 10 baniek na Zachód? Strzelił w ciągu 2 sezonów blisko 40 bramek na Węgrzech, w Polsce i w Lidze Europy. Z pewnością jeszcze coś dołoży i będzie jednym z najbardziej bramkostrzelnych napastników w tej części Europy w tym sezonie. Chłopak pojawił się znikąd, ale jego nazwisko jest już w notesach wielu scoutów w całej Europie. Jeśli walnie jeszcze hat-tricka Liverpoolowi to kwota 10 mln euro mnie naprawdę nie zdziwi.

Oczywiście dla mnie nie jest on warty więcej niż 3-4 mln euro tak realnie (cena za Necida to było ok. 4 mln euro, podobnie za trochę młodszego Dzeko ze Slavii), ale o Rudnevsie może być jeszcze głośno w tym sezonie co z pewnością wpłynie na jego cenę.
Wg mnie 10 mln euro po hat-tricku vs L'pool niewiele zmieni. Gdyby grał w lidze belgijskiej/holenderskiej/portugalskiej (o takim poziomie) i tam strzelal, to owszem. Ale chłopak nie ma bramek w reprezentacji i jeden epizod w LE nie podbije jego ceny do 10 mln euro. Jeszcze nie teraz, może kiedyś, w lepszej lidze
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.02.2011, 17:49
Panowie, zachodnie kluby nie zatrudniają frajerów. Skoro my dobrze wiemy, że żaden zawodnik z naszej ligi nie jest wart choćby 3 mln E, to tym bardziej wiedzą o tym na zachodzie.

Ja przypomnę tylko sprawę Rogera. Też już mówiono o kwocie blisko 10 mln. A wkońcu nikt 1 mln nie chciał dać.

Skończyło się szastanie kasą. Teraz każdy klub, zanim kogoś kupi, ogląda go w kilkunastu spotkaniach. Nikt nie kupi kota w worku, tym bardziej za kilka baniek.

Rudnevs owszem, jest dobrym napastnikiem, na naszą ligę bardzo dobrym, ale każdy z nas, widział również jego słabe mecze. I jak na razie, takich spotkań ma sporo. Może za jakiś czas, jak postrzela w reprezentacji i dołoży jeszcze kilka bramek w pucharach, to ktoś zaoferuje za Niego dobre pieniądze.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.02.2011, 22:02
Rudnevs dobry na Nasza lige?
NIE !
On jest dobry tylko na LE, bo On poprostu chce sie wypromowac tutaj, i dać dzide czym predzej za granice.
Dlatego w Naszej lidze jest tak cienki, a w LE strzela.
Bo w Naszej lidze nikt go nie dostrzeże, gra na połowe umiejetnosci (żeby na tyle?)
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów