The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2010, 20:05. Drogowcy znów zaskoczeni - skąd śnieg w grudniu??
Temat zakładam, aby dowiedzieć się czy wszystkie dzielnice Krakowa i jego okolice są zasypane równie jak moja.
U mnie w ostatnie 3 godziny napadało około 30-40 cm śniegu i boję się, że do szkoły jutro nie dojadę. Mieszkam poza Krakowem więc u mnie tak często pługi nie jeżdżą, a na dodatek ten Mal-Bus...

Jak sytuacja miewa się u Was?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.12.2010, 20:07
Cytat:
napadało około 30-40 cm śniegu i boję się, że do szkoły jutro nie dojadę.
hmm... szalony? xD
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.12.2010, 20:10
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
hmm... szalony? xD
Nie tyle szalony, co 3 sprawdziany robią swoje..wolę je napisać teraz niż później ganiać za nauczycielami. A po drugie perspektywa matury mobilizuje do uczęszczania
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.12.2010, 20:12
Zwracam honor

Wracając do tematu, podobno w całym mieście są zajebiste korki. Zwłaszcza Mateczny, Borek Fałęcki i Śródmieście.

Nie mówię już o Zakopiance, gdzie TIR skasowany...
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Pod Proszowice wracałem trzy godziny z huty o_O

Nie mówiąc o tym, ze na jednej z "mijanek" (drogi nie zdążyli zrobić i została jedna część ze światłami) ktoś wjechał za wcześnie, ktoś za późno spotkali się w połowie i żaden nie miał zamiaru ustąpić, więc pojechałem "objazdem"
trzy razy auto zakopane w śniegu naniesionym z pól na drogę, ale koniec końców się udało...

Jutro potrzebuję być w Krakowie na 7:00 więc chyba po 5 będę musiał wyjechać, żeby te 15kilometrów pokonać o_O
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Sytuacja jest beznadziejna, dziś nie mogłem dostać się spod galerii na Rondo Grunwaldzkie, ani 124 ani 19 nie jechały, a jak już 19 pojechała była tak zaje*ana, że nie dało się wsiąść, bo babiszony zaatakowały pierwsze drzwi, a wiadomo że pewnych kwestii się nie przeskoczy. Wku**iłem się i pojechałem taryfą do domu, co kosztowało mnie 70 PLN.. Ale niech będzie lepsze to niż je*ać się z MPK do niewiadomo której godziny..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2010, 20:14
wiec ja Was zaskocze
za oknem cały czas piaskarki, a to dlatego, że utknęły w korku z innymi samochodami.
Nie wiem co jest przyczyną, ale zakopianka (kierunek na Kraków) w Głogoczowie stoi, wiec jeśli ktoś nie jest zmuszony jechać ta trasą niech nie jedzie. Domyślam sie ze to wypadek albo góra w Mogilanach jest tego przyczyna.

Jakieś 2 godziny temu było podobnie ale w kierunku Myślenic, prawy pas zablokowany przez tiry a na lewym sznur samochodów pędzących 20/30 na godzinę...
drogi lokalne praktycznie nieprzejezdne, a jak już to ślisko jak cholera...
Dobrze że w poniedziałek ocieplenie

Kolego z Myślenic wiesz coś więcej?
dzieki za news
Ostatnio edytowane przez anka1906 : 01.12.2010 o godz. 20:25.
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
cartoo
Member

Od: 09.2010

Stary 01.12.2010, 20:17
A może ktoś wie jak wygląda sprawa na Rybitwach? Jutro koło godziny 5:00 będe musiał tam jechać z Huty.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.12.2010, 20:18
Jako że Wola Duchacka jest na pagórkowatym terenie, to poza głównymi drogami jest ciężko - nie mówiąc już o parkowaniu. Poza tym drugi dzień z rzędu dochodzi do wstrzymania ruchu komunikacji miejskiej, wczoraj zablokowane torowisko tramwajowe na Witosa oraz skrzyżowanie Klonowica, W. Sławka i Malborskiej dziś znów Malborska prawie na tym samym skrzyżowaniu - oba wstrzymania spowodowane problemami autobusu nr. 184.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.12.2010, 20:21
Cytat:
Kolego z Myślenic wiesz coś więcej?
Na odcinku Kraków-Myślenice jak już pisałem wypadkowi uległ tir. Z relacji znajomych dojeżdżających do szkół i pracującej w Krk matki wygląda to bardzo źle. Już pół godziny czyszczą odłamki, dodatkowo w Mogilanach pług wpadł do rowu (czyt. góry ze śniegiem) z powodu nadmiernej ilości śniegu. Nawala jak nawalało.

Przed wypadkiem 30km droga zajmująca zwykle 45-50 minut zajęła 2,5h, z czego 45! minut to odcinek Z MATECZNEGO DO BORKU...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.12.2010, 20:21
Przy takich opadach śniegu ciężko skutecznie i efektywnie odśnieżać drogi. Kraków słyszałem, że sparaliżowany, Częstochowa podobnie. Trasę, którą dzień w dzień pokonuję w 15 min. dzisiaj jechałem 50 min. No tak ale my się zimy nie boimy, hej!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.12.2010, 20:29
Ten śnieg jest mega lipny, bo suchy i non stop go nawiewa, co śmieszne mocno wieje i samochód mam mniej zaśnieżony niż dziś rano a nigdzie nie jeździłem...

Jak macie gdzieś dojeżdżać to najlepiej na saniach z koniem, albo narty biegówki.

A prognoza taka że przez noc będzie jeszcze bardziej padać... Zasypie nas
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
<3 Wisla Kraków
Member

Od: 05.2008

Stary 01.12.2010, 20:37
w Poniedziałek do pracy jechałem z Ruczaju z 2godz a miałem tylko do Rynku dojechać korki masakryczne ciekawe jak jutro będzie..a najgorsze jeszcze przednami,oby nas nie zasypało .
Dla Wszystkich jadacych jutro good luck i have fun .
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.12.2010, 20:40
Drogowcy tu nic nie winni, bo piaskarki nad korkami nie przeleca. Ludzie nie potrafia jezdzic po sniegu i tyle w tym temacie. W Kraku to wystarczy ze deszcz spadnie i juz sie korkuje a co dopiero snieg. Wprowadzic oplaty dla przyjezdnych za poruszanie sie po Krakowie samochodami i juz sie uspokoi, bo studenciki znow do autobusow powsiadaja
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.12.2010, 20:43
45 minut z Reymonta na Kozłówek, wrr...
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 01.12.2010, 20:47
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Ludzie nie potrafia jezdzic po sniegu i tyle w tym temacie.
100% racji. Przez ostatnie dwa dni miałem więcej "niespodzianek" ze strony innych "kierowców" co przez cały rok.

Ciekaw jestem jak będzie wyglądać A4 jutro, a dokładniej ile wcześniej wyjechać żeby dojechać do Tarnowa na 15...
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.12.2010, 21:07
<3 Wisla Kraków napisał(a):Wyświetl post
w Poniedziałek do pracy jechałem z Ruczaju z 2godz a miałem tylko do Rynku dojechać korki masakryczne ciekawe jak jutro będzie..a najgorsze jeszcze przednami,oby nas nie zasypało .
Dla Wszystkich jadacych jutro good luck i have fun .
ehe, to widzę, że czekają mnie zajebiste wrażenia jutro na trasie Ruczaj- Centrum- Ruczaj, ehh. Chyba trzeźwy z domu nie wyjdę.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.12.2010, 21:18
ej ja w ogóle nie rozumiem jak może śnieg padać w grudniu ?! Paranoja ocieplenie klimatu ja .......e ;/ do czego to doszło
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.12.2010, 21:20
Gdyby połowa ludzi jeżdżąca samochodami do centrum wsiadła by w komunikację miejską to wszyscy byli by szczęśliwsi.

A apropo korków. Dziś wysiadałem w połowie drogi z 2 autobusów. Jechałem na wykład 501 na 16 na AGH. Z ciężkim sercem o 16:40 będąc na Kleparzu musiałem stwierdzić że nie zdążę. Wybłagał ktoś u kierowcy żeby się zatrzymał... 30 metrów przed przystankiem bo jechał 5 m/10 minut.

Potem wsiadłem w 2.. coś(pierwszy raz takim jechałem nie pamiętam już...) też trzeba było się zatrzymać i w tunelu zadupcać na dworzec...

Potem jeszcze odjazd z Mogilskiego. Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.12.2010, 21:25
2,45 h z Borku na Azory. Kto da więcej?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.12.2010, 21:27
Ja miałem plany być dziś na 19 w Wieliczce. Myślę sobie, jak o 17.30 wyjadę to zdążę mimo tej zamieci. Na Mistrzejowicach mieszkam. Druga moja złota myśl, pojadę głównymi tam będzie czarny asfalt od soli. W końcu główna arteria miasta.

A takiego.

O 19.20, po przejechaniu w niemal dwie godziny ok. 10km dałem sobie siana na Alejach przed Placem Inwalidów.

Ma-sa-kra.

Na osiedlu pod śniegiem już się lód robi.

Ja w nocy dosypie jutro będzie hardcore.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kołek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.12.2010, 21:29
w innych miastach nie lepiej, wczoraj siostra z centrum Warszawy do Grodziska (cos ok 30 km) jechala 6,5h!!! ja bym zwariowal, ja jutro tez w kierunku Rzeszów do Przemysla jade a jeszcze na letnich bo zimowki na mnie tam czekaja dopiero...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.12.2010, 21:30
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Gdyby połowa ludzi jeżdżąca samochodami do centrum wsiadła by w komunikację miejską to wszyscy byli by szczęśliwsi.

A apropo korków. Dziś wysiadałem w połowie drogi z 2 autobusów. Jechałem na wykład 501 na 16 na AGH. Z ciężkim sercem o 16:40 będąc na Kleparzu musiałem stwierdzić że nie zdążę. Wybłagał ktoś u kierowcy żeby się zatrzymał... 30 metrów przed przystankiem bo jechał 5 m/10 minut.

Potem wsiadłem w 2.. coś(pierwszy raz takim jechałem nie pamiętam już...) też trzeba było się zatrzymać i w tunelu zadupcać na dworzec...

Potem jeszcze odjazd z Mogilskiego. Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny...
Cytat:
Cytat:
Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny...
to są prawdopodobnie ci,którzy zrezygnowali z samochodów na rzecz MPK,więc czy to jest na pewno lepiej?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.12.2010, 21:33
Drogowcy zaskoczeni jak w temacie a zima nie jest zaskoczona bo jak co roku drogowcy się nie przygotowali

Przeszło 2 godziny z Armii Krajowej do GK ( nie wspominam o częstotliwości jazdy autobusów bo to nie ma znaczenia czy śnieg czy słońce) potem mały objazd 5 przez Dąbie i wreszcie w domu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 01.12.2010, 21:34
gigant napisał(a):Wyświetl post
16 październik około 7-8 lat temu.odcinek Bochnia -Lapczyca cos kolo 2,5 km osiem godz.kolega jechał do Chelmka i w tym samym korku stał cała noc.ja ucieklem bokiem na Gdów i Zakopiankę.i drogowcy nie zaspali.piaskarki były,ale polamane TIR-y skutecznie zablokowały droge takze im.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
AbdulTsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.12.2010, 21:39
2.30 ze Szczurowej do Borku xD więc lepiej robić długie trasy.

Ogólnie sprawy Myślenic, czy Wieliczka - Bochnia i tak dalej przyczyną najczęściej są Tiry które nie radziły sobie z podjazdami zawód kierowca i CB radio wiesz wszystko.

Ogólnie ze swojej trasy omijajcie wioski koło Wieliczki Siercza Zakliczyn itp. teraz pewnie dużo tam śniegu a pod nim duża warstwa lodu.
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!

Kompot [*] Będziemy pamiętać!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.12.2010, 21:40
picasso napisał(a):Wyświetl post
16 październik około 7-8 lat temu.odcinek Bochnia -Lapczyca cos kolo 2,5 km osiem godz.kolega jechał do Chelmka i w tym samym korku stał cała noc.ja ucieklem bokiem na Gdów i Zakopiankę.i drogowcy nie zaspali.piaskarki były,ale polamane TIR-y skutecznie zablokowały droge takze im.
Ale ja nie miałem TIR-ów na drodze. Dziwne jest to, że tam gdzie zawsze mocno "trzymało" czyli Kijowska - Wrocławska, dzisiaj było powoli ale w miarę płynnie. Jednym zdaniem, dupa blada.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 01.12.2010, 21:42
Ale ja nie miałem TIR-ów na drodze. Dziwne jest to, że tam gdzie zawsze mocno "trzymało" czyli Kijowska - Wrocławska, dzisiaj było powoli ale w miarę płynnie. Jednym zdaniem, dupa blada.
no to ok.bez TIR-ów,ba bez śniegu.otwarcie Galerii Krakowskiej i rownoczesnie remont pod Teatrem STU.odcinek wiadukt na 29-ej-most Dębnicki cztrery godziny.to była masakra.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2010, 21:43
i znowu Głogoczów, od co najmniej 40min przez moją wieś nie przejechał żaden samochód zakopianką! Obstawiam podjazd pod Krzyszkowice (w str Krk) i Mogilany/Libertów w str Myślenic...
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 01.12.2010, 21:47
michu-k napisał(a):Wyświetl post
45 minut z Reymonta na Kozłówek, wrr...
2 godziny z Reymonta na Tysiąclecia do ziomka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów