|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
[QUOTE=Xalax;1014988]
A moim zdaniem powinni grac obecnie najlepsi; nie interesuje mnie czy ktos jest wg. SKWK "prawdziwym Wislakiem" przy przyszywanym obcokrajowcem. Interesuje mnie to jak kto gra. W mojej skromnej opinii na Polonie Rios powinien wejsc za Maleckiego, poniewaz Argentynczyk ma przynajmniej 3 rzeczy ktorych nie ma Polak: technike, umiejetnosc zastawienia sie i dobre podanie. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W mojej subiektywnej ocenie powinno się skończyć głaskać po główce co chwile "mega gwiazdę" Brożka i Małeckiego.. to co robił "Brozio" jest kpiną, kompletny brak ambicji, chęci, umiejętności.. Poprostu wyszedł na mecz bo w sumie wypadało.. Ten człowiek to jest piłkarskie dno już od dwóch lat( mecz z Legią i jego dwie bramki nic nie znaczą bo w tym meczu oprócz bramek to nic nie grał). Czy nikt z decyzyjnych w Wiśle tego nie widzi
jednym słowem gość który myśli że jak ma poparcie kibiców to jemu się należy gra w pierwszym składzie..dla mnie żenada..i ci dwaj zawodnicy dla mnie powinni wchodzić z ławki bo to są ich szczyty możliwości. Kirm to nie tylko bramka..to bezkonkurencyjnie razem z Sobolewskim najlepszy zawodnik na boisku w tym meczu jak i w trzech poprzednich.. Kirm szacun!Moja subiektywna ocena TYLKO WISŁA
Ostatnio edytowane przez wojtala8 : 21.11.2010 o godz. 17:58.
![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Nie zdziwcie sie jak Maleckiego w Wisle na wiosne juz nie zobaczymy. Dzisiejsze "krolewskie" zejscie (zamiast biec zeby nie tracic czasu) i "f...i" pod nosem powinny mu na ostatnie 2 mecze zapewnic wejscie z lawki. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
chyba najgorszy mecz za Maskanta i do tego ten doping który momentami był poprostu usypiający..
Teraz oglądam tą bramke i słowa komentatora mówią wszystko "ta jedna akcja wystarczyłą by po beznadziejnym meczu stadion oszalał"
Ostatnio edytowane przez medyk : 21.11.2010 o godz. 18:04.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
....a nie da sie czytac tych wypocin co po niektorych. Banda internetowych napinaczy za 10. Nawet na mecz nie pojdzie i nie pomoze dopingiem jeden z drugim tylko klepie tu swoje pojebane tezy. Dzis gola wcisneli kibice swoim dopingiem i dobrze. Licza sie 3 punkty. Wiadomo ze trzeba dobic do zimy i zdobyc jak najwiecej punktow. Brozek najslabszy? Cikos? Pojebani jestescie....
A jak sie nie podoba to idzcie kibicowac barcelonie, Tam jest wszystko cacy i messi jest hiper mega....
Ostatnio edytowane przez legol : 21.11.2010 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wywalić w przerwie zimowej pseudo wiślaków z małymi umiejętnościami psującymi grę i atmosferę w drużynie: ]Brożki i Małecki won z Wisły!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak samo się plułeś po meczu z Legią?
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Co do dopingu to w 100% się z tobą zgadzam.. Co do Brożka- człowieku ty chyba byłeś na innym meczu.. ty oglądałeś mecz czy paczyłeś się na dupy które jeździły na rolkach na dole G ![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie podoba mi się zachowanie małego po meczu z legią on myśli ze jest gwiazdą, zobaczcie jak jest w angli nie ważne czy drożyna wygrywa czy przegrywa schodzący zawodnik zbiega a on co robi gwiazdorek,jak dal mnie to Robert powinien go posadzić i wpuść Riosa chłopak walczy wyjdzie klepnie a ten głowa w dół i jedzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przyznasz uczciwie ze dzisiejsze zachowanie Maleckiego moze budzic watpliwosci co do jego dojrzalosci pilkarsko - mentalnej? Zagral slaby mecz, okay, zdarza sie. Ale schodzil z boiska przez pol godziny zamiast spritem zap.... do linii ale nie krasc wlasnemu zespolowi czasu na rozstrzygniecie; i schodzac klal na czym swiat stoi. Troche dziwne, prawda? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przypominające nieco bezstresowe wychowanie, które rodzi w przyszłości większą patologie, niż dyscyplina wymagająca od czasu do czasu użycia pasa. Pozwalajmy Małeckiemu na wszystko. Przecież to prawdziwy Wiślak. A później taki rozkapryszony gówniarz szarpiący się na boisku i kiwający z własnym cieniem lub 3 obrońcami naraz, nie widzący i nie próbujący dostrzec lepiej ustawionych kolegów, nie mający szacunku do trenera, kolegów, rywala jest symbolem klubu. Bo to prawdziwy Wiślak przecież. Taka jest charakterystyka prawdziwego boiskowego Wiślaka? Bycie burakiem, piłkarsko staczającym się bardzo szybko w dół, zapatrzonym w siebie? ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Trudno się gra z zespołem który praktycznie cały mecz muruję bramkę z Legią było o tyle łatwo, że nastawili się na nas ofensywnie i kontry wyprowadzane przez nas dały nam zwycięstwo. Dlatego mecz z Polonią może być łatwiejszy od tego z Zagłębiem oni za pewne nastawią się na to spotkanie ofensywnie.
Minus to gra środka pola. Brakuje nam rozgrywającego dobrej klasy no i trzeba wzmocnić skrzydło, bo Małecki gra żenująco słabo. Pawełek - 7 , nie miał za dużo do roboty, ale co miał wybronić to wybronił. Cikos - 6 , Przyzwoity mecz w jego wykonaniu kilka odbiorów w defensywie no i kilka akcji w ofensywie Bunoza - 7, Niezły mecz, ale bez rewelacji Chavez - 8 , Wkur*ia mnie większość oddawanych piłek do tyłu do Pawełka czy Bunozy, ale ogólnie w defensywie zagrał świetnie znowu miał dużo świetnych wślizgów, odbiorów. Najlepszy moim zdaniem na boisku Paljić - 5, byłoby 4 no ale coś tam dał w ofensywie w defensywie przeciętnie. Małecki - 1, katastrofa. Mnóstwo zagrań na pałę. Nic nie wniósł do gry. Najgorszy piłkarz meczu. Sobolewski - 7, bardzo dobrze popracował w defensywie. Garguła 2, żenujący w jego wykonaniu mecz zupełnie nie miał pomysłu na konstruowanie akcji. Jirsak 2, nic nie pokazał w tym spotkaniu. Kirm - 8, z Legią i Lechią zagrał trochę lepiej tutaj miał kilka nieudanych dryblingów, dośrodkowań no ale strzelił bezcennego gola za co 8 Paweł Brożek - 2, słaby mecz w jego wykonaniu to głównie brak otrzymywania dobrych piłek od środkowych, ich słabej formy jednak w tym meczu zupełnie bezbarwny Żurawski - 7, dużo lepszy od Brożka trener mógłby mu dać szansę w meczu z Polonią. Wilk - 8 kilka udanych odbiorów pod koniec meczu za co wysoka ocenia. Boukhari bez oceny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że powoli nasza para Bunoza i Chavez wyrasta na tą żelazną, prosty przykład w 3 meczach nie straciliśmy gola! Bardzo pewnie grają i do tego nie popełniają już tylu koszmarnych błędów jak dotychczas. Wszystko wskazuje na to, że ten okres słabszej gry naszego bloku defensywnego był wynikiem braku zgrania zwłaszcza tej dwójki, natomiast teraz z każdym meczem wygląda to coraz bardziej obiecująco!
Nie zauważyłem, żeby ktoś o tym wspomniał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Panowie, ale o co te płacze. Przecież my po kadrze zawsze gramy słabo.
![]() Ten mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej gdyby nie: bardzo fatalna destrukcyjna gra Patryka Małeckiego, fatalna gra Pawła Brożka. Gdyby byli w lepszej formie... Ale nie byli... Błąd Maaskanta. Wystawił zwycięski skład, a nie najlepiej prezentujący się na treningach. Cieszy dobra gra obrony, zwłaszcza stoperów. Byle do wiosny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
GDZIE JESTEŚCIE KIBICE SUKCESU Wygraliśmy powinniśmy się cie-szczy o naszym stylu gry będzie można mówić po zimie jak Robert przepracuje wtedy stwierdzimy czy się nadaje narazie mecze wygrywamy ugrać jeszcze z 4 pkt i bd dobrze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Tak jak po meczu z Legią można bylo chwalić Małeckiego i Brożka , tak po tym tragicznym w ich wykonaniu ( m.i.) meczu trzeba ich jak najbardziej skrytykować . Jak to mówią - jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz . Tutaj sukcesem jest utrzymywac stały równy poziom , jak to czynią ostatnio Chavez , Pawełek , Sobolewski , Kirm , Paljić , Cikos czy nawet Bunoza . Reszta albo do tego nie dojrzała , albo nie potrafi.
Wszystko jest do zniesienia , wiele złych zagrań można sensownie wytłumaczyć , ale schodzic z boiska grając na czas dla przeciwnika ? takich rzeczy nie mogę zrozumieć Jeśli Małecki myślał że dzięki temu Maaskant będzie miał o nim lepsze zdanie to pora żeby ktoś go wyprowadził z tego błędu .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.11.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Widze że dla ciebie nie ważne jest że ten gość gra bucówe od dwóch lat..ważne że mówi ładnie i ładnie o nim piszą już mi nie odpisuj bo się pogrążasz znawco piłki![]() ![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zastanawia mnie dlaczego po raz kolejny nawet na kilka minut nie wszedł na boisko Rios. w pierwszych meczach nasz najlepszy zawodnik a teraz..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mecz był beznadziejny, ale warto zwrócić uwagę na parę plusów:
- dobra gra w obronie, od tego powinna zaczynać sie budowa zespołu i u nas wygląda to coraz lepiej - apropo obrony - fenomenalny Chevez. Dla mnie gracz meczu i pewniak w 11 kolejki. Silny, pewny i inteligentny, oby tylko tak dalej. - Cikos - nie zagrał doskonale, ale widać, że się wyrabia. To materiał na naprawdę solidnego obrońcę Minusów żal wymieniać... Ogólnie masakryczny chaos i mnóstwo niedokładności. Zdecydowanie brakowało spokoju. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co do dopingu to się nie zgodzę, doping był rewelacyjny i dzięki niemu nie usnąłem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Powiem wam ze mnie najbardziej podnioslo cisnienie jak Malecki schodzil jak dostal zmiane,powinien ruszyc dupe i podbiec do lini a nie strzelac focha i spacerkiem komu on robi łaske.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mecz Wisełki beznadziejny , ale wygrywać beznadziejne mecze też trzeba umieć. I minimum farta trzeba mieć. Był w derbach i dzisiaj też , ale kiedyś się skończy.
Ktoś może powiedzieć że tak sie zdobywa Mistrza , ja nie chcę żeby Wisełka była takim "miszczem". Szokuje mnie padaka którą grają nasze gwiazdorki , nie stać na dobrą grę RAZ w tygodniu ?. Małecki prężył klatę z Legią , a dzisiaj co ? Głowę w szatni zostawił? Nędza w wykonaniu Cikosza , nędza Jirsaka i Brozia. Bardzo dobry Bunoza i Chavez. Kirm wrescie się obudził , kolejny dobry mecz Słoweńca , niestety on nie ma tu z kim grać.!!! Trener ma alibi , wygrał kilka meczów z rzędu , przebudowuje drużynę , jest wicelider ale na dziś róznicy z gra w czasach Skorży nie dostrzegam. Powód: za dużo piwa
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 21.11.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez RAF : 21.11.2010 o godz. 18:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|