The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 21:49
wywiad ciekawy i słuszna uwaga co do wolnego w treningach .. potwierdza się to co pisałem wcześniej czyli czas w jakim kontraktowaliśmy zawodników.. i znów należą się gratulacje dla zarządu..

Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.08.2010, 21:58
Skoro w meczu z Widzewem trenerem dalej będzie Kulawik, skład będzie pewnie coś al'a taki:
1. Pawełek.
Singlar(Cikos go strasznie zawiodl) - Cleber - Kowalski - Diaz/Brozek
Kirm- Rado- Sobol- Mały
Zurawski- Boguski.

Chociaz chcialbym kilka zmian w nim..
pierwsza, w bramce Jovanic
na obronie: jesli Chavez nie ma pozwolenia jeszcze, to Cikos na prawej, na stoperze Cleber z Singlarem, prawa Diaz
na prawym skrzydle Kirm/Łobo po 45/60min niezależnie od wyniku, potem Rado z Gułą, Rado zmienić z Jirsakiem po 45/60min na lewym Mały, cofnięty atak Żuraw i wysunięty Rios.

Skład na majstra!

#Ed.

zapomnialem o Piotrku Brożku który też może zagrać na skrzydle pomocy, jak widać duża konkurencja

#Edit2

Jescze Pajić dochodzi, o ktorym rowniez zapomnialem a rozegrał dosyć dobre spotkanie ostatnio
Ostatnio edytowane przez Cinek1906 : 18.08.2010 o godz. 22:00.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.08.2010, 22:19
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
Skoro w meczu z Widzewem trenerem dalej będzie Kulawik, skład będzie pewnie coś al'a taki:
1. Pawełek.
Kirm- Rado- Sobol- Mały
Zurawski- Boguski.

Chociaz chcialbym kilka zmian w nim..
pierwsza, w bramce Jovanic
na obronie: jesli Chavez nie ma pozwolenia jeszcze, to Cikos na prawej, na stoperze Cleber z Singlarem, prawa Diaz
na prawym skrzydle Kirm/Łobo po 45/60min niezależnie od wyniku, potem Rado z Gułą, Rado zmienić z Jirsakiem po 45/60min na lewym Mały, cofnięty atak Żuraw i wysunięty Rios.

Skład na majstra!

#Ed.

zapomnialem o Piotrku Brożku który też może zagrać na skrzydle pomocy, jak widać duża konkurencja

#Edit2

Jescze Pajić dochodzi, o ktorym rowniez zapomnialem a rozegrał dosyć dobre spotkanie ostatnio

czyli po to sprowadzili Bunozę aby na stoperze grał nominalny prawy obrońca, po raz kolejny zmieniamy linię obrony a potem jest płacz, że głupio tracimy bramki, ja uważam że po raz kolejny wyjdziemy Cleber - Kowalski, no być może Bunoza, ale nie jestem przekonany do końca o tym.

Z jakiej racji jeżeli można wiedzieć proponujesz w pierwszym składzie Boguskiego ?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Kluvi
Senior Member

Stary 18.08.2010, 22:30
oglądałeś wywiad? Kula nie jest zły na Cikosa tylko jak widać doszło to że we znaki dał mu się mecz młodzieżówki..

mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2010, 07:29
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
1. Pawełek.
Kirm- Rado- Sobol- Mały
Zurawski- Boguski.
Jak zagra Boguski to badz pewny, ze nie strzelimy chociazby jednego gola. Ja jestem pewien, ze po ostatnim meczu na pewno zagraja Rado i Pawełek (na 100%) i zagra tez Rios, ktory moze w meczu z Ruchem nie pokazał wszystkich swoim mozliwosci ale zagrał całkiem przyzwoicie. Singlar dopiero jest po kontuzji wiec ryzykowne bedzie wystawienie go do składu. Oby tylko wiza Chaveza przyszła bo Kowalskiego to juz mi sie nie chce ogladac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.08.2010 o godz. 07:53.
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.08.2010, 07:57
Co do Rado: w obu meczach Wisły grał poprawnie i jedynie Garguła w dobrej formie jest na pozycji rozgrywającego lepszy.
Jeśli Garguła będzie zdrowy (a dochodzą informacje że jest) to zagra ..... na początek pewnie 45 minut .
i w drugiej połówce Rado ........................
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.08.2010, 10:20
Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez/Bunoza, Diaz - Sobol, Wilk - Kirm, Rios/Garguła, Małecki - Brożek.
To naprawdę nie jest tak trudno złożyć z kopaczy dobry skład! Tylko czemu nie potrafi tego zrobić Kula?
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.08.2010, 12:25
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez/Bunoza, Diaz - Sobol, Wilk - Kirm, Rios/Garguła, Małecki - Brożek.
To naprawdę nie jest tak trudno złożyć z kopaczy dobry skład! Tylko czemu nie potrafi tego zrobić Kula?
no wsadziłeś dwóch defensywnych pomocników ..... więc chyba to nie jest optymalny skład ...
chcesz bronić Częstochowy w Łodzi ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.08.2010, 12:36
W obecnych warunkach i przy takiej kadrze, stawiam na 2 : 0 dla Widzewa(ekipa jednak lepsza od Ruchu).
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2010, 12:41
Z Kulawikiem na ławce spokojnie 3:1 dla Widzewa , jego mega taktyka z meczu z Chorzowem i z Pawełkiem w bramce dobrze się nie ma prawa skończyć... im dłużej będzie on siedział na ławce jako trener tym bardziej będziemy popadać w marazm.
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 19.08.2010, 12:51
Grantar napisał(a):Wyświetl post
no wsadziłeś dwóch defensywnych pomocników ..... więc chyba to nie jest optymalny skład ...
chcesz bronić Częstochowy w Łodzi ?
Czyli mamy zagrać z ofensywnym pomocnikiem, zagraliśmy z ruchem i przegraliśmy walkę o środek pola, trzeba zagęścić środek bo inaczej Widzew przejmie inicjatywę i skończy się nie 2-0 jak w Chorzowie a ze 4.

W moim odczuciu Widzew jest lepszą drużyną niż Ruch Chorzów w tym momencie więc dlatego trzeba zagęścić środek boiska i liczyć na kontrataki.
Też skłaniałbym się do gry dwoma defensywnymi pomocnikami.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2010, 12:53
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Czy ty napewno uważasz to za dobry skład
szymonw7
Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2010, 12:54
Jovanic - Cikos, Cleber, Chavez, Diaz - Brożek, Sobol, Kirm - Małecki - Brożek, Rios.
Ja bym to tak widział 1-4-3-1-2
Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra.
Jak tak dalej dobrze pójdzie,
To na wiosnę mistrza ma.
Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS

Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.08.2010, 12:55
Napisałem Boguskiego w 1 skladzie, ale w tym co myślę ,że Kulawik wystawi, na dole napisałem jakie zmiany ja osobiście bym zrobił.
Czytajcie dokładnie.:/
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Ejdzbiol
Senior Member

Stary 19.08.2010, 13:13
W sumie uważam to za dobry skład jak na nasze warunki. A kogo Ty byś wsadził? Łobo? Boguskiego z dwoma lewymi nogami? Gramy do dupy w środku pola to niestety trzeba ten środek zagęścić, a nie grać 2/3 napastnikami. Poza tym nasza obrona jakbyście nie widzieli trochę a nawet bardzo kuleje, dwóch defensywnych to jak najbardziej dobry pomysł
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2010, 13:24
Ale Singlar się podobno wyleczył, więc ja bym postawił na obronie na Singlara - Cikos na ławę. Musi być jakaś kara za ostatni mecz z Ruchem. W ataku nie grałbym Brożkiem tylko może jednak Żurawskim(oczywiście porównuję skład jaki zaproponowal symonw7).
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2010, 13:45
-------------------------JOVANIĆ----------------------------------------
Singlar-----------CHAVEZ-----------CLEBER---------------JUNIOR DIAZ
MAŁECKI--------GARGUŁA--------SOBOLEWSKI-----------PIOTR BROŻEK
----------------------ŻURAWSKI--------------PAWEŁ BROŻEK

Oto mój Skład i myśle że będzie 2 0 dla WISEŁKI
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 19.08.2010, 22:14
Wisła Kraków napisał(a):
Piłkarze Wisły czwartkowy trening rozpoczęli w pełnym składzie. Brakowało tylko kontuzjowanego od dłuższego czasu Łukasza Burligi. Niestety, do końca zajęć nie dotrwał Mateusz Kowalski, a Radosław Sobolewski do domu wyjechał z obłożona lodem nogą. „Sobol” naciągnął sobie mięsień, natomiast „Kowal” zgłosił problem z łydka. Na razie nie wiadomo, na ile poważne są urazy obu zawodników i czy przeszkodzą im one w wyjeździe do Łodzi.
Mam nadzieję, że w przypadku Kowalskiego, ta kontuzja potrwa przynajmniej do poniedziałku. Może wreszcie nie będę go musiał oglądać na środku obrony. Najlepiej, żeby na środku grał Chavez z Cleberem, a jak nie dotrą Chavezowi papiery, to przełamać stereotypy i wystawić na środku dwóch lewonożnych stoperów: Bunozę i Clebera. Co do Sobolewskiego, to jemu też przydałby się mecz lub dwa odpoczynku, a w jego miejsce Wilk, bo ostatnio Sobol nie jest w najwyższej formie, a mimo to Czarek nie dostaje szans. Chyba, że jest tak słaby na treningach?
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.08.2010, 00:17
Kulawik pewnie znwou zaszaleje i chcac pokazac jak to "promuje" mlodziez da szanse Rado tymrazem 60 mint

bez jaj kazda jego decyzja jest bledna,wywiady tylko pokazuja ze gosc nie potrafi zrobic druzyny ,nie widze ani jednego schematu ktory on by wprowadzil

oby udalo sie choc zremisowac i w koncu nowy trener zaczal pracowac,bo jest masa do zrobienia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.08.2010, 09:28
bez Sobola na Widzew, Chavez tez raczej nie zagra
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ego_na_widzew/

zaczyna sie plaga z kontuzjami jak sezon wstecz..
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.08.2010, 09:35
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

jak sami się na wzajem kasują
grzesiek632
Senior Member

Stary 20.08.2010, 09:36
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

Kontuzja Kowalskiego mnie jakoś wcale nie smuci w większym stopniu..
Sobola będzie musiał zastąpić Wilk.. jestem ciekawy jak sobie poradzi grając przez 90 minut.

Ja bym widział takie ustawienie:

Jovanic - Cikos - Bunoza - Cleber - Brożek - Kirm - Wilk - Jirsak - Małecki - Żurawski ( Paweł Brożek ) - Rios

Nie chciałbym żeby w pierwszym składzie znów zaistniał Rado - na razie niewiele wniesie do drużyny.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.08.2010, 09:38
Oby wiza Chaveza dotarła, on z Cleberem to juz samym wyglądem przerazają napastnikow

Co do Kowalskiego - to bardzo dobrze ze nie zagra, co do Sobola, mam mieszane uczucia - ostatnio specjalnie nie zachwycał, a tak przynajmniej Wilk dostanie szanse na pokazanie sie.
Sylwek1906
Senior Member

Stary 20.08.2010, 09:46
W bramce Wisły przeciwko Widzewowi na 99% wystąpi Milan Jovanić. - Na początku powiedziałem bramkarzom, że grają do pierwszego błędu - przyznał trener, ale zapytany, czy to Serb wystąpi w Łodzi odparł: - Jest jeszcze Filip Kurto...

To mnie chłop załamał. Może ktoś jeszcze z trampkarzy sie załapie?
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.08.2010, 09:53
jeśli nie dotrze wiza Chaveza, to w świetle kontuzji Kowalskiego, obok Clebera powinien wystąpić Bunoza.
Na prawej obronie zamiast Cikosa Singlar, który IMHO jest dużo lepszym graczem.
W środku Wilk i Rios (eksperyment), na prawej Małecki, na lewej Pietja, w ataku Paweł i Żuraw.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.08.2010, 09:54
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
W bramce Wisły przeciwko Widzewowi na 99% wystąpi Milan Jovanić. - Na początku powiedziałem bramkarzom, że grają do pierwszego błędu - przyznał trener, ale zapytany, czy to Serb wystąpi w Łodzi odparł: - Jest jeszcze Filip Kurto...

No to bedzie gral Mario bo przeciez on jeszcze nie popelnil bledu. Bramka to ewidentna wina Cikos'a albo ewentualnie Rios's bo 5 minut wczesniej stracil pilke
Forza
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2010, 09:59
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post

To nie o to chodzi. Świetnie że wprowadza młodzież... ale to trzeba robić powoli i etapowo - np w końcówkach wygranych meczów lub gdy po połowie prowadzisz już 3-0 bo wtedy taki młodzian ma motywację że już nic nie spierniczy więc może grać na totalnym luzie i pokazać co umie.

Kurto to będzie wyśmienity bramkarz w przyszłości. To jest bramkarz którego Wisła szukała na lata. Niestety przychodząc do WIsły popełnił błąd. Ogrywając się w juniorach w klubie włączył sie syndrom drugiego Juszczyka. Nie tak dawno o Filipie Kurto mówiło się że to największy talent bramkarski od lat. Niestety powinien być drugim bramkarzem już za czasów sprowadzenia na nowo Juszczyka...

Natanczas jednak to Jovanic powinien byc numerem jeden... Kurto możę się od niego dużo nauczyć. A to co zaczyna robić Kulawik to już zakrawa o pomstę do nieba. Jeżeli w kolejnym meczu nie wystąpi Jovanic to to już jawna dyskryminacja jest. Widać że Kulawikowi nie leży nowy bramkarz. Jednak należy dać mu się spłacać i zarabiać na swoje nazwisko. Dlatego też jestem zdumiony dawaniem szansy Pawełkowi który po ostatnim występie powinien dostać jedynie możliwość walki o dobrą pozycję w MESa. Mam nadzieję że nikt nie wpadnie na absurdalny pomysł przedłużenia z nim kontraktu... bo może nie jest chodzaca tragedią, ale na pewno nie jest bramkarzem dla klubu aspirującego do tytułu mistrzowskiego.

Szkoda że sprawa z Keylorem Navasem upadła.
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.08.2010, 10:15
Kulawik: ,,Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać" . Czyli taktyka na Widzew niezmienna: po pierwsze się nie przemęczać... Sprawdziła się już z Ruchem. Ci z Chorzowa się głupio nabiegali i strzelili 2 bramki.
Kluvi
Senior Member

Stary 20.08.2010, 10:23
Forza oglądałeś ostatnio mecz Kijowa z Ajaksem? jak nie to spr sobie kto stał w bramce Dynama.. gdyby tak u nas zrobiono byście chyba trenera ukamienowali..
obejrzyjcie sobie wywiad z Kulawikiem ten 10 min sporo mądrego tam powiedział.. choćby to na co wiele "ekspertów" forum nie zwraca uwagi, to że nadal mamy różnice w przygotowaniach u zawodników. Wystarczy sobie spojrzeć kiedy kto przychodził i jak to w czasie się rozciągnęło i spr kto tak naprawdę przepracował cały okres przygotowawczy..

spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2010, 10:29
nie zagra Pawełek, Sobol kontuzjowany...
Więcej w materiale z konferencji Tomasza Kulawika:
http://kiks.tv/2010/08/kulawik-lepie...glupio-biegac/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów