|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Oczywiście... pisz sobie dalej o Głowackim i jego bramkach, bierności szczególnie przy pierwszej jak gość dostał z bara i odbił się na metr... ale co tam był BIERNY
Babol idzie do góry w jednej linii z Załuską w 5 metr, obok jest Cywka i Sadlok, a prawd.z.i.w.ek chce żeby jeszcze Głowacki tam z łokciami się rozpychał... Może całą drużyna miała tam biec? Na lewej mamy gościa szybkości i zwrotności Chaveza a znajdzie się jakaś przybłęda i będzie bzdety pisać, że to klasa grajek Upośledzenie poziom hard.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.03.2017 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak patrzę na wyniki pozostałych drużyn i jeszcze mocniej doceniam to co gramy obecnie i nasze wyniki. Zobaczcie, wcale nie jest prosto utrzymać stabilność formy i regularność w punktowaniu. Zdecydowana większość gra w kratkę i tym lepiej wygląda praca Ramireza, który dał Wiśle rozsądna przewidywalność. Moim zdaniem właśnie poprzez poprawienie organizacji i rezygnację z radosnego futbolu jakiego wiele w tej lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja się zgadzam, gramy chaotycznie, często wręcz brzydko, ale widać, że nasi piłkarze są przyzwyczajeni do szybkiej gry. Nie koniecznie laga do przodu i zobaczymy co będzie, tylko chodzi o granie z klepy na 1, max 2 kontakty, nasi gracze często wybierają trudniejsze rozwiązania na szybko, nie boją się spieprzyć. Jest pewność siebie i widać wypracowany nawyk szybkiego puszczania piłki w ruch, dlatego regularnie stwarzamy dobre okazje. Wiadomo, że często zabraknie dokładności i się robi wtedy ping-pong i wygląda to nieciekawie, ale jak wyjdzie akcja to jest taka perełka jak przy bramce Brleka. Na pełnym gazie.
Dodać do tego poprawę organizacji gry w defensywie i jesteśmy jedną z najlepiej punktujących drużyn na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.03.2017 o godz. 23:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ruch 13
Wisła 12 Amica 12 (gra jutro z Łęczną) Jesteśmy w pierwszej trójce na wiosnę. Oby tak dalej ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Po co w takim razie jest ta piatka? Okresla skad bramkarz moze wznawiac gre, gdy gra opuscili linie koncowa, czy chocby okresla minimalna odleglosc wznowienia gry z rzutu wolnego posredniego. Ta nietykalnosc bramkarza jest mitem, wiele lat powatarzanym przez komentatorow i tak to zostalo w glowach wielu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ale wlasnie to zawsze cechowało Lige Polską.To ze dzis wygrywasz 3;0 ,zeby jutro przegrac 3;0/Z tym mi sie od wielu lat kojarzy nasza Liga.Zero stabilnosci,i formy(na dluzej).Dlatego zaden klub nie moze zdominowac Ligi ,czy to jesli mowimy o 1 sezonie czy o poprzednich 10 latach. Jesli Ramirez ma sposob jak utrzymać taka formę na dluzej,to sory ale Ci wszyscy ktorzy smiali sie z niego niedlugo beda odszczekiwac swoje opinie o nim. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
No nie... Roztropek opowiada o semantyce, jak opowiadał o wrzutkach. ![]() Przybyczony Głowacki dał się tak po prostu odepchnąć na metr od mniejszego i potem sobie truchtał. I to nie jest bierność. Bierność to tajemniczy obiekt w pustej głowe niejakiego "LucjuszWielki". ![]() Ja już mówiłem , że głupota nie boli, ale jest uciążliwa dla otoczenia. A ten człowiek potrafi doprowadzić do frustracji swoją głupota. To jakby mieć głupiego wściekłego bachora. Coś takiego jak tu ![]()
Ostatnio edytowane przez abcabc : 19.03.2017 o godz. 00:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jako dowód twej fachowej analizy ułożenia ciała i celowości zagrania niech posłuży strzał Videmonta po ziemi w 1 połowie... Ułożenie głowy, rąk i stopy wskazywały na chęć zdjęcia pajęczyny, niewiele brakło... Viva la France!
"Głowacki też przy drugiej bramce trochę zawalił (i Gonzo), ale nie aż tak jak przeciwko Ległej,", " Oczywiście, że Gonzalez zawalił i potem bierny Głowacki." Twa bystrość tak pożarła ostatnie komórki pod czaszką, że potrafisz wmawiać iż Głowacki biernie spoglądał na poczynania Piątkowskiego... "(i Gonzo)" "Gonzalez przy drugiej bramce trochę zawalił (i Głowa też)"- poprzedni kretynizm wyraźnie wskazuje, że głwónym prowoderem utraty bramki jest Głowacki a za nim Gonzalez... Szkoda z pokemonem dyskutować bo oczywistych rzeczy potrafi się wyprzeć i odwrócić uwagę prymitywną obrazą drugiego użytkownika. Po legii nie chciało mi się ciebie obśmiewać jak to broniłeś klasy Videmonta bo nie było mi do śmiechu... Teraz co powiesz? Miał asyste? Napisz jeszcze gimbie ile masz lat to zwieńczy twoją twórczość :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.03.2017 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Mocno ci kibicuje, żebyś w końcu prawidłowo przepisał ten łańcuch 9 szalenie skomplikowanych znaków LuzuszjuWalki Mocny argument |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Za obrzucanie się inwektywami polecą zaraz bany
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Robiłem kurs sędziowski jakies 7 lat temu i już wtedy wykładowcy mówili, że nie ma takiego od dawna.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() W anal plus :"piątkowski sprytnie odbił się od Głowackiego" - na pewno miał zamiar odbicia się.. no, ale Głowacki biernie przyglądał się jak Gonzalez przegrywa pojedynek... Wiem, że to nie jest żadna wyrocznia ale portal na którym wzoruje się abcd czyli "Weszło" ocenił Gonzaleza na 2... a Głowe, który "zawalił" dwie bramki na 6 :] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież nikt nie obwinia Głowy za 2 bramki. Przy pierwszej praktycznie w ogóle, a przy drugiej to 10% przy 90% Ivana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oni mają 15, tam jest błąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
@LucjuszWielki
Co to za bełkot? Gościu... Piłeś, nie pisz. Nie piłeś, wypij. Ale nigdy już nie pisz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pozostaje: Lech, Nieciecza, Zagłębie, Górnik Łęczna
Dla mnie plan minimum to 7 pkt: - powalczyć z Lechem - wygrać z Nieciecza - zremisować z Zagłębiem - wygrać w Łęcznej Da to 44 pkt i po podziale 22 pkt. Jednak będę bardzo zadowolony z 9 pkt (3 zwycięstwa: Nieciecza, Zagłebie, Łęczna).
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 19.03.2017 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Dzimi
W tym momencie większe pieniądze postawiłbym, że Wisła nie przegra u siebie z Lechem, niż na to że na pewno wygra na wyjeździe z Łęczną (choć w sumie Łęczna też średnio będzie grała u siebie). A też Zagłębie też jest cieniem drużyny z 2016 roku. Dla mnie 8 punktów to plan realny do osiągnięcia, a 12 to super-optymistyczny, ale nie niemożliwy. A abstrahując od mojego optymizmu, to walka o grupę mistrzowską wcale nie jest rozstrzygnięta. Nie skreślałbym nawet Wisły Płock z tego wyścigu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
"Nawet" Wisły Płock? Wisła Płock ma całe 3 punkty straty do ósmej Korony. Trudno, więc żeby ktokolwiek miał ją skreślać. Przy dobrych wiatrach to i Śląsk i Ruch mogą powalczyć.
Cieszy mnie optymizm po meczu z Wisłą, ale pamiętajmy co jest naszym priorytetem. A jest nim awans do górnej połówki, który wcale nie jest jeszcze osiągnięty. W dalszym ciągu jesteśmy na etapie szanowania każdego punktu. 40-41 pkt powinno wystarczyć by zagrać w ósemce. Mam nadzieję, że szybko do tej liczy dobijemy i nie będzie nerwówki do ostatniego spotkania. Co do meczu z Wisłą. Przez pewien czas wyglądało na to, że powróciły wszystkie demony z czasów radosnego futbolu Kazia Moskala. Fajnie gramy do stanu 0-0, strzelamy bramkę na 1-0 po czym cofamy się i sami prosimy się o stratę bramki. Cudem jest to, że do przerwy nie przegrywaliśmy. Nie rozumiem jak można popełniać ten sam błąd po raz 50-ty. Wcześniej za Ramireza nie było tego z Koroną, nie było z Jagiellonią, na mniejszą skalę z Piastem. Trzeba na to koniecznie zwrócić uwagę. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chodzi mi bardziej o fakt, że jeszcze może nas wyprzedzić Wisła Płock (5 punktów straty do nas), niż Ruch i Śląsk (8 punktów straty do nas). O samą walkę o grupę mistrzowską nikogo nie skreślam, choć wydaje mi się, że awansujemy MY, Zagłębie, Korona (będzie rozdawała karty mając u siebie i Termalikę i Ruch) i ktoś z czwórki Termalika/Pogoń/Arka/Wisła Płock.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zagłębie jak tak dalej będzie kaleczyć to wypadnie z 8 podobnie z resztą Bruk-Bet, bo grupa pościgowa świetnie punktuje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Liczba NAŚCIE wyjaśniałaby logikę postów. |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy fajny terminarz, mocne zespoły u siebie i ogórki na wyjazdach, liczę na solidne zdobycze punktowe i zaczajenie się za plecami pierwszej czwórki. Wydaje mi się, że Lechia i Jagiellonia są spokojnie do złapania, jak zapunktujemy solidnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ta liga pokazuje ze kazdy moze z kazdym przegrac ..... tu nie ma hegemona , choc trzeba przyznac 7egii zre goli tych "lepszych" a traci punkty ze slabymi ....dzis nawet jakas Leczna pokazala ze Amika to jednak nie polski Real Madryt , ....osobiscie na ten sezon mam 2 zyczenia - jedno niemozliwe : czyli zeby 7egia nie zdobyla mistrzostwa i drugie najwazniejsze : zeby macki filipiaki nie wystarczyly i zeby parchate scierwo spadlo z ligi .... to byloby cudowne ....ze juz nie wspomne o 2 rzeczach na raz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja tu jestem bardziej sceptyczny.Tzn wierzę w pierwszą 8 a po dostaniu się na coś więcej ale mamy ciężki terminarz.
Te mecze co gramy to tak z przebiegu rzut monetą ale może ogramy Amikę ,reszta zagra dla nas i już po tym meczu będzie luz. btw. Albo to presja świadoma(na zawodnika) albo nieźle nam się Semirek zapuścił. Kiedy był tu ostatni raz, od niego można by zacząć ustalać skład.Teraz gra ogony ale szacun akurat za to że się przyznał.Ja myślałem że tak chciał a po prostu mu zeszło. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi sie wydaje tez, ze po czesci poza Pawlem Brozkiem / Boguskim / Brlekiem, to nie ma on z kim zagrac.
Zazwyczaj jak Semir wchodzi, to juz w/w trojki na boisku nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Paradoksalnie dla nas lepiej żeby się pejsy utrzymały, robią nam raz/dwa razy na sezon pełny stadion i dodatkową mobilizację z okazji derbów a tak to na ich miejsce wskoczy kto, sosnowiec? chojnice? czy jakies inne chuja warte drużynki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli powinniśmy in kibicować? Chłopie, dobrze sie czujesz? 3 liga to ivh miejsce i zaden pelen stadion tego nie zmieni
Ps. Zmien awatar
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.03.2017 o godz. 18:31.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|