|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Drodzy Wiślacy,
od kilku dni mam problem z klawiaturą w laptopie, a konkretniej - z klawiszami funkcyjnymi. Shift, ctrl etc. Bo to nie jest tak, że nie działają. Zachowują się w dziwny sposób. Przykładowo - przytrzymując lewy 'ctrl' i klikając myszką zaznacza się kilka plików na raz <- tak to powinno działać. Tymczasem u mnie ctrl trzyma jedynie do dwóch plików, klikając na trzeciego wszystko się odznacza. Zauważyłem, że muszę to robić odpowiednio: lewy ctrl + klik na plik, odciskam ctrl, znowu go wciskam, klikam na kolejny plik.. i tak w nieskończoność. Ale to bardzo niewygodne tak odciskać i wciskać. To samo tyczy się przycisku shift. Bawiąc się w fotoszopie, trzymanie lewego shiftu służy do równego pomniejszania/powiększania obrazka (wiecie, pomniejsza/powiększa się równomiernie pionowo i poziomo). Teraz już to nie działa, bo gdy puszczam shift obrazek się rozjeżdża na wszystkie strony. Macie na to jakiś pomysł? Problem nastał nagle znikąd. Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Pierwsze pytanie jaki masz system? Win Xp, Vista, 7, 8 czy 10? a może Linuksa
Po drugie czy posiadasz dodatkowy sprzęt taki jak laptop? tak aby sprawdzić czy to nie jest wina samej klawiatury. Sprawdź czy zainstalowałeś jakiś program od wczoraj i odinstaluj go, to samo zrób z aktualizacją do systemu.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 23.06.2016 o godz. 13:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
To w niej nie działają (w sumie działają, ale nie tak jak powinny) klawisze funkcyjne.Problem nie występuje od wczoraj, tylko od jakiegoś czasu. Ale interweniuję dopiero teraz, bo w sumie teraz zaczęło przeszkadzać. |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|