|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Które miejsce przewidujesz na koniec sezonu? | |||
| 1-3 |
|
35 | 20,71% |
| 4-8 |
|
99 | 58,58% |
| 9-12 |
|
27 | 15,98% |
| 13-16 |
|
8 | 4,73% |
| Głosujących: 169. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jak sądzicie, które miejsce zajmiemy w lidze w nadchodzącym sezonie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Obawiam się, że możemy mieć problemy z awansem do pierwszej ósemki. Co prawda przed ostatnim sezonem też chodziły takie głosy, ale przyszłość w klubie nie maluje się niestety kolorowo. Na solidne wzmocnienia się nie zapowiada, brak atmosfery na trybunach, to niestety nie wróży sukcesów.
Może trochę pesymistycznie, ale myślę, że uplasujemy się w drugiej połówce tabeli. Jeśli dodamy do tego słabszą grę na wiosnę, to obstawiam 13. miejsce. Oczywiście mam nadzieje, że będzie znacznie lepiej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Myślę, że o ''ósemkę'' problemu nie będzie, ale o pudło jak mówił jacuś
Przypominam, że to Ekstraklasa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
4 miejsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
7/8/9 na styk grup
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Będzie ciężko o pierwszą ósemkę, podium "Jacusia" nierealne.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ponownie chciałbym widzieć Wisełkę na 5 miejscu a marzeniem jest 3
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Lech, Legia, Lechia sa poza zasięgiem. Zostawić jeszcze trzeba miejsce na jakiegoś czarnego konia wyścigów - czyli liczę na 5-7 miejsce po sezonie zasadniczym. 5 będzie dobrym wynikiem, 3 kosmicznym. Druga połowa tabeli - rozczarowaniem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.06.2014 o godz. 15:34.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za wcześnie, żeby cokolwiek sensownego powiedzieć: trzeba poczekać i zobaczyć jak będzie wyglądał skład: czy przyjdzie lewy obrońca, Jovanovic dostanie zgodę na treningi, jak będzie ze zdrowiem Głowy, czy odejdzie Sarki itd.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja postawiłem, że będzie to przedział pomiędzy 9, a 12 miejscem, bo liczę na to, że w dobie kryzysu Smuda da pograć dłużej kilku zawodnikom z CLJ niż tylko ogony. Jeżeli będą grać to będą popełniać błędy przez co możemy tracić pkt. Jeżeli przyjdą zapchajdziury na 1 sezon to może uda się ugrać pierwszą 8, ale za rok wrócimy do pkt wyjścia. Kolejny raz będziemy się zastanawiać czy uda nam się awansować do pierwszej 8.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
można być pewnym jednego, na pewno nie bedzie to miejsce pucharowe. Ja osobiście bede szcześliwy z grupy z mistrzowskiej i ogrania sąsiadki. A mistrzem bedzie L. Co robić..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2014
Offline |
|
|
miejsca od 3-6.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
1 zdecydowanie.
W zimie mamy mieć kłopot bogactwa więc w nową rundę wchodzimy samymi zwycięstwami i cześć. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chciałbym takie, które daje utrzymanie. Biorąc pod uwagę, że jak przyjdą kontuzję, to będziemy grali juniorami, to nie jest to chyba przejaw skrajnego pesymizmu.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy IMHO potencjał mamy trochę mniejszy niż przed runda wiosenną i w rundzie jesiennej. Bardzo trudno coś przewidzieć -- nie wiemy co się stanie w przerwie jesiennej, jak będzie z finansowaniem przez Telefonikę. Juniorzy dają nadzieję i może nawet coś wniosą już w tej rundzie?
Tak naprawdę miejsca od 3 do 10 nie będą żadną niespodzianką. ale w sumie to obstawiłbym od 6 do 10 -- ponieważ nie ma takiej opcji wybrałem 4-8. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Buchalik Burliga Głowacki Dudka Sadlok Stjepanovic Garguła Stilic Sarki Guerrier Jankowski Brożek 12 piłkarzy na niezłym poziomie jak na ekstraklase. Do tego młodzież, chory Jovanovic, Lucas, Uryga , Czekaj.. I Boguski (o matko) . ławkę mamy tragiczną, praktycznie żaden rezerwowy nie kopnął jeszcze prosto piłki w ekstraklasie. Musimy wytrzymać jak najdłużej bez kontuzji, wtedy spokojnie powinniśmy wejść do mistrzowskiej, w innym przypadku nasza młodzież będzie dostawać bęcki jak leci.. Przydały by się jak złoto ze 2-3 wzmocnienia ale to raczej niemożliwe. Szkoda że lysego nie wywalili i mecze tylko w tv, własne dzieci nie pozwoliły jechać na mecz
bednarz won!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na pierwszą trójkę szanse są minimalne. Legia, Lech i Lechia są teoretycznie poza naszym zasięgiem. Myślę jednak, że to nie jedyne drużyny, które wyprzedzą nas w tym sezonie. Pierwsza ósemka powinna być ale z problemami. Naszym największym problemem będą słaba obrona i skrzydła. Jedyną chyba nadzieją jest przygotowanie fizyczne tych zawodników, którzy po dwóch ciężkich okresach przygotowawczych Smudy mogą doświadczyć efektu kumulacji i być w życiowej formie. Mocno natomiast obawiam się o nowe nabytki i Stilića, którzy mogą zostać przez Franza tradycyjnie zajechani.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie zostaną zajechani. Nie mają kiedy. Ledwo zaczeli przygotowania, a za 2 tygodnie już liga. Smuda dobrze wie że przygotowania ma bardzo krótkie.
Moim zdaniem przystępujemy ze stanem kadrowym mocniejszym niż w tym samym okresie sezonu 13/14. A czy powtórzymy taką jesień jak rok temu? Wątpię. Miejsce 5-6 będzie całkiem dobre. Zimą może z finansami będzie u nas lepiej, niemniej jednak i tak runda wiosenna ( mistrzowska) rozstrzygnie o końcowym miejscu. A co do miejsca na koniec sezonu. Prorokuję miejsce 4 i zapewniony start w pucharach w sezonie 15/16. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Bez minimum 2 obrońców na wiosnę nie ma co marzyć o pucharach - może się okazać, że i teraz ta żelazna czwórka Burliga-Czekaj-Głowacki-Sadlok się wykruszy (szklany Głowa, Bury jeździec bez głowy za kartki, Czekaj jako kompletne drewno) i w obronie będzie grał Dudka (błagam, nie) albo Uryga, ewentualnie Żemło... skład w sam raz, na uniknięcie spadku, ale pierwsza 8? Nie ma mowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
O wiele za wcześnie na takie spekulacje.
Wydaje się, że bycie wyżej niż 2xL+1xA(mica) będzie ciężkie, ale jeśli pojawi się jakiś sponsor koszulkowy to kto wie... Nie wiadomo na czym stoimy i co będzie za 2 tygodnie więc na tym zakończę.
Ostatnio edytowane przez arti : 05.07.2014 o godz. 16:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tak jest arti. Wygrajmy najpierw z Łęczną.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Lechia poza naszym zasięgiem? Chyba kierujecie się tylko prywatną sympatią. Te szumne transfery mogą okazać się niewypałem. Jak chodzi o Lecha to w zeszłym sezonie póki nie było plagi byliśmy wyżej od nich w tabeli. wyprzedzili nas dopiero po 27 kolejce. Ale faktycznie mają szerszą,bardziej wyrównaną kadrę niż my. O Legii nawet nie piszę, bo im nikt nie zagrozi. Poziom naszej ligi jest taki, że w zasadzie każda z drużyn poza dwójką Lech-Legia może znaleźć się na podium. Dobrym przykładem jest Ruch, który grając w miarę podobnym składem na przemian walczy raz o puchary, a raz o utrzymanie.Jeżeli chcecie typować nasze miejsce w nadchodzącym sezonie to powiedzcie mi, która Wisła jest prawdziwa? Ta z wiosny, czy ta z jesieni? Ta która ograła Legię, Lecha do zera, czy ta która przegrała z nimi po 0-5 i 0-3? Wydaje mi się, że mamy na tyle dobrym i doświadczonych zawodników, że śmiało można od nich wymagać miejsc 3-5. Ale równie dobrze mogą grać taką padakę jak wiosną i będzie problem z utrzymaniem. Dlatego mnie będzie cieszył każdy zdobyty punkt, nieważne w jakim stylu. Im szybciej zapewnimy sobie górną ósemkę tym lepiej. Pomyślcie co by było gdybyśmy mieli mnij punktów po jesieni i wiosnę trzeba by było się spiąć, a tu przyszła seria 5 porażek z rzędu.
Ps oczywiście jakby ten sezon się nie układał to zwycięstwa w derbach to obowiązek piłkarzy! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Lechia zrobiła bardzo dobre transfery (i chyba jeszcze jakieś zrobi). Przypomina mi to nasze wzmocnienia w 1998 roku. Jedyne co może im pokrzyżować plany to brak zgrania lub nietrafiony trener.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Serce mówi mistrz
![]() Ale ten podły realista w środku miejsca 4-8 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
W obecnym składzie to miejsca 4-8 wydają się najbardziej realne. O miejsce w ósemce jestem raczej spokojny, ale walka o pudło wydaje mi się nierealna - mamy po prostu zbyt wąską kadrę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A może odwrócimy trochę pytanie i zamiast pytać o miejsce Wisły w lidze zapytamy "kto przed nami?". Bardzo mnie interesuje kto kadrowo (bo przecież przed startem sezonu tylko na tej podstawie można oceniać) jest mocniejszy od Wisły. Pytanie kieruję głównie do tych, którzy mówią, że zajmiemy miejsca od czwartego w dół.
Kto jest mocniejszy? Legia, Amica, może Lechia (bo fakt, że kupują hurtowo piłkarzy, nie oznacza, że wszystko im zaskoczy od razu, plus ten trener jest też niewiadomą). Kto jeszcze? Bo wygląda na to, że zapominam o conajmniej kilku zespołach, które mają mocne i wyrównane kadry składające się z ~20 zawodników gwarantujących odpowiedni poziom na e-klasę.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 07.07.2014 o godz. 14:32.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ a jakie to zespoły mają kadrę ponad 20 zawodników o poziomie ekstraklasowym?
Legia i Lechia na chwile obecną jak najbardziej. Taki Lech to już niekoniecznie. Tak naprawdę brak szerokiej kadry (czyli po dwóch równorzędnych zawodników na każdą pozycje) to problem większości naszych zespołów. Naszym problemem jest to, że mamy tylko pierwszą jedenastkę i zero zmienników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Dlatego właśnie pytam, które to kluby są tak daleko przed nami personalnie.
Zero zmienników u nas? Zgadzam się, że pod tym względem mogłoby być lepiej (zwłaszca na bokach obrony, z których z różnych oddaliśmy w ostatnim półroczu kilku piłkarzy (Stolarski, Fryc, Bunoza), ale ZERO? Cytat:
Cytat:
http://www.90minut.pl/liga/0/liga6826.html
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 07.07.2014 o godz. 15:11.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ruch z podobną kadrą dwa sezony temu zajął zaszczytne 15 miejsce. Różnie może być. Wiele zależy od szczęścia, kontuzji kluczowych zawodników i trafienia z formą.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Przede wszystkim chodzi o zdrowie kluczowych zawodników. Najprostszy przykład to Brożek, porównajcie sobie jego jesień kiedy był zdrowy (20 meczów i 12 goli) i wiosnę kiedy miał kłopoty (15 i 6). To jest klucz.
Jeśli chodzi o siłę kadry na tle innych to dla zainteresowanych więcej tutaj: http://wislakrakowtaktycznie.blogspo...j-gwiazdy.html |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|