The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2012, 15:52. [29 kolejka] Górnik Zabrze - Wisła Kraków, Czwartek 3 maja 2012, 18:00
Za nami derbowy pojedynek, w którym górą byli piłkarze Białej Gwiazdy pokonują i degradując równocześnie sąsiadkę z drugiej strony Błoń.

Emocje po Derbach na pewno jeszcze nie opadły, ale trzeba pamiętać, że przed nami jeszcze dwie kolejki pierwsza już w czwartek w której zmierzymy swoje siły z zespołem prowadzonym przez Adama Nawałkę - Górnik Zabrze.

Nasz czwartkowy rywal zajmuje 8 pozycję z dorobkiem 39 punktów, na swoim stadionie Górnik rozegrał 14 spotkań legitymując się dorobkiem 8 zwycięstw 3 remisów i 3 porażek. Zabrzanie na rozkładzie mają m.in Legię, Lecha, Polonię, Koronę - czyli zespoły z czołówki.

Na jesień Zabrzanie z R22 wywieźli komplet punktów, po bramce Michała Jończyka.

Do Zabrza podopieczni Michała Probierza udadzą się bez pauzującego za kartki środkowego obrońcy - Michała Czekaj. Natomiast po absencji w Derbach do składu wracają dwaj obrońcy - Lamey oraz Diaz.

Wiślacy po wczorajszym meczu są podbudowani ważnym zwycięstwem dla kibiców i dla klubu! Trzeba mieć nadzieję, że zwycięska passa zostanie podtrzymana także w Zabrzu. A Wisła zrewanżuję się Zabrzanom za ostanie mecze! Przypomnę, że ostanie 3 mecze zakończyły się zwycięstwami Górników.

Dla naszego trenera wizyta w Zabrzu ma charakter sentymentalny, ponieważ w przeszłości był on piłkarzem Górnika.

Zapraszam do dyskusji o meczu i szansach Białej Gwiazdy w meczu przedostatniej kolejki TM Ekstraklasy.

Z kronikarskiego obowiązku przedstawię plan spotkań 29 kolejki, wszystkie mecze rozegrane zostaną 3 maja o godzinie 18:00.

Cracovia - Ruch Chorzów 3 maja, 18:00
Górnik Zabrze - Wisła Kraków 3 maja, 18:00
Korona Kielce - Widzew Łódź 3 maja, 18:00
Lech Poznań - Podbeskidzie Bielsko-Biała 3 maja, 18:00
Lechia Gdańsk - Legia Warszawa 3 maja, 18:00
Łódzki KS - GKS Bełchatów 3 maja, 18:00
Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin 3 maja, 18:00
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 3 maja, 18:00
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.05.2012, 16:07
Trener Probierz przed meczem z Górnikiem narzeka na problemy kadrowe i opowiada że być może czeka nas kolejny debiut, kto to może być ?

http://www.youtube.com/watch?v=6utP0qPERa0

Dla mnie bezwzględnie na ławkę Kirm... mecz derbowy pokazał że mecz z Podbeskidziem to był wypadek przy pracy w jego wykonaniu.

Chciałbym też widzieć Diaza jednak Paljic spisał się w derbowym więcej niż poprawnie... może Junior wejdzie w drugiej połowie i walką pociągnie w miejsce któregoś pomocnika ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.05.2012, 18:03
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Trener Probierz przed meczem z Górnikiem narzeka na problemy kadrowe i opowiada że być może czeka nas kolejny debiut, kto to może być ?

podobno to będzie Mateusz Arian. Czyli kolejna test środkowego obrońcy . Akurat Arian warunkami nie imponuje, zobaczymy czy imponuje czym innym , jednak o wiele większe nadzieje pokładałem w debiutach Urygi czy wczesniej Czekaja . Pożyjemy zobaczymy , ale dobrze że Probierz testuje takie rozwiązania gdy juz nie ma w praktyce o co grać .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.05.2012 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.05.2012, 18:42
Z racji tego że teraz mecze co trzy dni , Probierz powinien dać pograć tym co nie grali ostatnio . Dużego wyboru nie ma ze wzgledu na kontuzje ,ale powinien dać od pierwszej minuty Bitona za Genkowa (ew. obaj naraz ,ale 4-4-2 pewnie nie zagramy), Sobolewski i Małecki od 1 minuty, i może dać szanse Jovanicovi zeby w końcu zagral
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.05.2012, 19:11
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Z racji tego że teraz mecze co trzy dni , Probierz powinien dać pograć tym co nie grali ostatnio . Dużego wyboru nie ma ze wzgledu na kontuzje ,ale powinien dać od pierwszej minuty Bitona za Genkowa (ew. obaj naraz ,ale 4-4-2 pewnie nie zagramy), Sobolewski i Małecki od 1 minuty, i może dać szanse Jovanicovi zeby w końcu zagral
W jakim celu ma grac Biton jak za miesiac juz go nie bedzie...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.05.2012, 19:16
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
w takim zeby sie Genkov nie słaniał na nogach , po takim meczu w upale jak wczoraj ,lepiej zeby zagral wypoczety Biton
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.05.2012, 19:23
Za miesiąc? A do czego on będzie potrzebny Wiśle za tydzień?
Sparing - my potencjalnie silniejsi, oni bardziej wypoczęci.
Czyżby remis?
Odpowiedz cytując
Feliwald
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 01.05.2012, 19:21
Już lepiej chyba Szewczyka spróbować, chłopak już parę razy był w kadrze meczowej i aż tak tragicznie słaby, żeby nie zagrać chociaż raz, nie jest skoro wciąż trenuje z pierwszym zespołem.

Mam nadzieję, że pociągną serię zwycięstw, Górnik o nic nie gra więc nie będzie jakimś wymagającym rywalem.

PS Chcę dalej Jirsaka na prawej obronie, bo szczególnie w ofensywie fajnie wygląda teraz.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.05.2012, 20:13
Cytat:
PS Chcę dalej Jirsaka na prawej obronie, bo szczególnie w ofensywie fajnie wygląda teraz.
W ofensywie fajnie, ale jak przyjdzie bronić, już tak różowo nie będzie. Dwa poważne błędy wczoraj, raz co asekurował piłkę i w końcu stracił, druga co Saidi wyszedł prawie sam na sam, na samym początku pierwszej połowy.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.05.2012, 10:31
Lepiej przesunąć Jirsaka do przodu i zagrać 3-4-3(3 DP). Liczę na błyski Ilieva i Meliksona + jakaś bramka Genkova aby zagrał w reprezentacji. Transmisja meczu na Polsat Sport HD i w MultiLidze
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.05.2012, 11:04
Cytat:
Zapraszamy na wspólne oglądanie meczu z Górnikiem

Już dziś Wisla Kraków rozegra swój przedostatni mecz sezonu 2011/2012. Niestety reprezentacja Armii Białej Gwiazdy nie ma możliwości oficjalnie udać się do Zabrza.

Mecz Wiślaków nie będzie również transmitowany w Canal +. Zapraszamy jednak wszystkich kibiców do restauracji u Wiślaków. Będzie tam można obejrzeć na żywo pojedynek Wisły Kraków z zabrzańskim zespołem, za pośrednictwem Polsatu Sport.

za S.K.W.K.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 03.05.2012, 15:22
Panowie, czy będzie gdzieś bezpośrednia transmisja? nie chodzi mi o Multiligę, lecz o cały mecz Wisły?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.05.2012, 15:36
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Panowie, czy będzie gdzieś bezpośrednia transmisja? nie chodzi mi o Multiligę, lecz o cały mecz Wisły?
Jest post wyżej napisane w komunikacie SKWK. Polsat Sport transmituje.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.05.2012, 15:43
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Jest post wyżej napisane w komunikacie SKWK. Polsat Sport transmituje.
Polsat Sport HD
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.05.2012, 15:45
Dziś czuje wtopę, ewentualnie jakiś remis - wygrana tylko na farcie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 03.05.2012, 16:09
Cieszy brak Kirma w pierwszym składzie. Iliev i Melikson odpoczywają, bo Probierz chce chyba w niedzielę wystawić najsilniejszy skład, a teraz daje szansę innym. Lamey w środku defensywy? Yy no nie wiem, 2 wolnych stoperów, wygląda na to że Diaz i Czekaj mają jakieś problemy (ile można mieć kontuzji w zespole?!).
Garguła - no comment, dlaczego nie Arian? Fajnie, że od początku Małecki i Sobol, cała pomoc polska
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.05.2012, 16:36
Boruc napisał(a):Wyświetl post
Cieszy brak Kirma w pierwszym składzie. Iliev i Melikson odpoczywają, bo Probierz chce chyba w niedzielę wystawić najsilniejszy skład, a teraz daje szansę innym. Lamey w środku defensywy? Yy no nie wiem, 2 wolnych stoperów, wygląda na to że Diaz i Czekaj mają jakieś problemy (ile można mieć kontuzji w zespole?!).
Garguła - no comment, dlaczego nie Arian? Fajnie, że od początku Małecki i Sobol, cała pomoc polska
A w jakim celu w niedziele ma wystawic najmocniejszy sklad?
Czekaj wisi za kartki.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 03.05.2012, 16:50
A w jakim celu w niedziele ma wystawic najmocniejszy sklad?
Czekaj wisi za kartki.
Zależy mu na osiąganiu dobrych wyników u siebie + chce udanie zakończyć sezon.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.05.2012, 17:21
W akcji bramkowej Lamey blokował dośrodkowanie Nakoulmy jak jakaś ciota.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 03.05.2012, 17:54
Wisła nie gra źle przez tą 1 połówkę... gra tragicznie, obrona kompletnie rozsypana, frajer Probierz wystawił eksperymentalny skład, a chciałem żeby Wisła jeszcze to spotkanie wygrała, 2 oddać Śląskowi i gitara, ale ten Probierz to cwel.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 03.05.2012, 18:01
Faktycznie Nasza gra wygląda tragicznie niestety. Wszyscy grają znowu pod Nas i byłaby szansa nawet na puchary.
Niestety Probierz chyba zrobił sobie dzisiaj jaja wystawiając taki skład. Nic już nie zdziałamy.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 03.05.2012, 18:04
nie jestem internetowym znawcą z nikogo nie szydzę, po prostu uważam że 23 letni Daniel Brud jest za słaby na taki zespół jak Wisła, nie rokuje na przyszłość od jakichś 4 lat więc to powinno być ostatnie jego 32 minuty w Wiśle a pewnie i w ekstraklasie... Chciał grać polakiem to jest Szewczyk, czy Uryga którzy nie dostali jeszcze szans, natomiast Daniel wszystkie, lub prawie wszystkie zmarnował.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.05.2012, 18:06
polska pomoc daje radę. Bednarz sprowadzi kolejnych Brudów to będziemy chodzić na 1 ligę za rok.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.05.2012, 18:51
No to mamy zdefiniowane nasze możliwości - "walka" o miejsca 9-6 .
Nieźle.
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 03.05.2012, 18:57
Podsumowując mecz to była jedna wielka żenada w wykonaniu Naszych grajków. Zero ambicji, zero honoru.

WISŁA TO MY, A NIE WY !
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.05.2012, 18:59
Plus jest taki, ze nikt nam nie zarzuci, ze puscilismy mecz Slaskowi. Cala Polska widzi jakimi jestesmy frajerami.

Mam nadzieje, ze w niedziele te kaleki zostana porzadnie wygwizdane na "do widzenia".
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.05.2012, 19:02
Tak krytykowany na forum transferowym Pazdan zagrał dziś jak profesor jako defensywny pomocnik - dużo odbiorów, właściwie bez strat, kilka rozegranych ładnych akcji w ataku...

Od czasów Clebera nie ma kto strzelać karnych.

Zresztą nie ma o kim powiedzieć, że w tym meczu zagrał przeciętnie: Pareiko mógł wyciągnąć bramkę nr 2, obrona padaka, pomocy bezproduktywna, a Genkov powinien dostać koguta dla najlepszego gracza Górnika w meczu.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.05.2012, 19:03
Tak krytykowany na forum transferowym Pazdan zagrał dziś jak profesor jako defensywny pomocnik - dużo odbiorów, właściwie bez strat, kilka rozegranych ładnych akcji w ataku...

Od czasów Clebera nie ma kto strzelać karnych.

Zresztą nie ma o kim powiedzieć, że w tym meczu zagrał przeciętnie: Pareiko mógł wyciągnąć bramkę nr 2, obrona padaka, pomocy bezproduktywna, a Genkov powinien dostać koguta dla najlepszego gracza Górnika w meczu.

E: drugi post do usunięcia.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.05.2012, 19:11
powiedzmy sobie szczerze jeśli o sile Wisły w przyszłym sezonie mają stanowić tacy drwale jak Wilk czy Sobol to nie mamy czego szukać w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.05.2012, 19:11
ja tam jestem w dobrym humorze pamietajmy ze ci pilkarze spuscili zydow z ligi, a latem i tak beda wielkie zminy teraz juz tylko czekamy na fete
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów