|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Już w niedziele najważniejszy mecz sezonu z dwóch powodów - pierwszy to taki, że to derby, drugi - zwycięstwo da Wiśle mistrzostwo Polski 2010/2011. Gramy z przedostatnią drużyną w tabeli - Cracovią. Mecz oczywiście będzie ciężki, jednak mam nadzieje, że już w tym meczu będziemy świętować mistrza.
Pozostałe mecze 27 kol. : Kod:
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa 13 maja, 20:00 Korona Kielce - Arka Gdynia 14 maja, 14:45 Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa 14 maja, 18:15 Lech Poznań - Ruch Chorzów 14 maja, 19:15 Polonia Bytom - Górnik Zabrze 13 maja, 20:00 Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów 14 maja, 17:00 Widzew Łódź - Zagłębie Lubin 15 maja, 17:15
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 12.05.2011 o godz. 13:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mielismy miec bardzo trudny terminarz a tutaj wychodzi na to, ze mamy nawet latwy. Trzeba z Cracovia wygrac i na Legie jechac z juz pewnym Mistrzostwem. Bedzie spokojnie do konca, beda mogli troche (moze) pograc zmiennicy. Jezeli zagramy tak jak w ostatnich spotkaniach to wygramy - bez dwoch zdan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To w Niedzielę świętujemy podwójnie
Mistrzostwo i spadek sąsiadki ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Taka okazja aby zdobyć mistrza i stopić sąsiadów zdarza się chyba nie częściej niż raz na pokolenie.
))))))))) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
To będzie ciężki mecz panowie , będzie pewnie kopanina tak jak ostanio u Zasrańców , ale to są derby tu trzeba wygrać ! i nie ma chuja we wsi.
Chciałbym zobaczyć minę Zasrańców po naszej wygranej haha Edit: Zasrańce poważnie wierzą w naszą przegraną.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 11.05.2011 o godz. 22:07.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
do naszego zwycięstwa dodam tak jeszcze wisienkę na tort czyli zwycięstwo Polonii Bytom co mocno skomplikuje im sytuację
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie, dajcie sobie na wstrzymanie. Mecz się jeszcze nie rozpoczął, a Wy przypisujecie 3 punkty bez niczego. Najpierw na boisko trzeba wyjść i zagrać tam porządnie przez 90 minut. Mam nadzieję, że tak będzie, ale radzę ostudzić entuzjazm, a Mistrzostwo i ewentualna wygrana z Cracovią (w co mocno wierzę) przyjdzie z jeszcze większym smakiem.
Marzy mi się wynik 4-1 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To jest krakowska sprawa. Tu należy szukać wyjaśnień w problemach i tradycjach naszego miasta. W nastrojach i kolorycie Wielkiego Krakowa.
Tu chodzi o duże rzeczy panowie. Powtórzę to, co napisałem przed meczem z Poznaniem. Mają ich wgnieść w glebę, zniszczyć, zanihilować. To ostatnia niedziela... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję na bramkę Małego ze specjalną dedykacją i ze dwie Genkova.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
... a mi się marzy pochód na Rynak jak za dawnych lat po wygranych derbach ...
![]()
Ojczyzna Polska miasto Kraków
Niechaj nam żyją tysiące lat Wraz z nimi w blasku Białej Gwiazdy Kochana nasza WISEŁKA TYLKO WISŁA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak z parchami nie wygramy to mistrzostwo będzie miało dla mnie zupełnie inny smak. Oby Mały, Sobol czy Żuraw dokładnie wytłumaczyli naszym stranierim o co tutaj chodzi i cała drużyna wyjdzie z pianą na pyszczkach. Mam nadzieję że także my - kibice damy z siebie wszystko i po raz kolejny pokażemy kto jest lepszą częścią tego miasta. Tylko zwycięstwo!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
aby wygrać mecz trzeba zagrać bardziej ofensywnie niż z Lechem.Cracovia najsłabszą ma obronę więc trzeba ich naciskać od 1 do 90 minuty.Według mnie powinniśmy zagrać dwoma ofensywnymi pomocnikami (Jirsak+Melikson) oraz jednym defensywnym (Wilk-który prezentuję się o niebo lepiej od Sobola) po bokach Małecki i Garguła (Kirm według mnie ostatnio nic nie gra) obrona i atak bez zmian.I powinno być dobrze aaa i najważniejsze nie stracić Gola szybko bo skończy się jak z Górnikiem.
|
|
|
|
Strzeże forum
Od: 09.2005
Offline |
|
|
PRZYPOMINAM !
Temat piłkarski - o muzyce i marzeniach rozmawiamy gdzie indziej ! ![]()
I skończysz na dnie gdy Guardian Cię dopadnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na mecz przyjeżdża rodzina Meliksona. Życzę jemu i standardowo Małeckiemu strzelenia zwycięskich bramek. Nic tak nie cieszy jak ich bezradność po strzelonym golu przez Małego. Tylko on może doprowadzić do zbiorowego samobójstwa po niewłaściwej stronie Błoń.
Ostatnio edytowane przez element : 12.05.2011 o godz. 02:11.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wlasnie ze wzgledu na Maora i jego rodzine mam nadzieje, ze zadnemu idiocie nie przyjdzie do glowy skandowanie "Jeb.. zydow" a jesli juz to zrobi to koledzy po szalu wytlumacza mu jak nalezy sie zachowac.
A wracajac do meczu to chcialbym aby Wisla przyczynila sie do poprawy standardu stadionow w 1 lidze i przypieczetowala spadek Cracovii.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 12.05.2011 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
podpisuje sie pod tym, bo Melikson niedosc ze z uczuciem wypowiada sie o naszym kraju i miescie, to jeszcze widac jego zaangazowanie na boisku w sprawy Wisełki i on i jego rodzice moga sie źle poczuć . Są inne sposoby obrażania .. ich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
. I co najgorsze,media to rozdmuchają,będzie własnie oczekiwany pretekst do zamknięcia nam stadionu(to nie żart -wielu na to teraz czeka,tam w wawce juz im się móżdzki gotuja i bedą mieli co chcieli) i pojechania po Wiśle w prasie.A potem 1000 dziennikarzy pytających Meliksona jak się czuł,i czy powinien dalej grać w Wiśle i takie tam sztuczki .Czuję że oni tylko na to czekają od czasu jak Melex do nas przyszedł i pokazał co potrafi,bo zazdrość ich zżera jak porównuja nasze transfery i swoje.Skorzystaja z najmniejszej nawet okazji by po prostu przy...ć Wiśle i rozbic atmosferęno bo czemu na Wiśle ma być lepiej niż na L .Potemi wywiady z rodziną Melexa itp itd i cała ta prasowa nagonka.Czarny scenariusz.Oby sie nie spełnił![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wiem że wsadzę kij w mrowisko ale ... chciałbym by był remis ... Cracovia w ekstraklasie się przyda....
Wróg ! oczywiście ! wróg ! " ale swój, na własnej krwi wyhodowany" - jak mawiał Pawlak do Kargula a ponadto: będą 2 mecze dodatkowe w Krakowie .... będą DERBY, które zawsze będą bardziej atrakcyjne niż mecze z ŁKS-em czy, nie daj Boże, z Flotą Świnoujście .... Oczywiście mistrzostwo już mamy zapewnione teraz należy zacząć myśleć o pucharach. A więc, przy założeniu że nie musimy wygrać, w niedzielę dałbym pograć Burlidze, Gargule i Riosowi ..... Pytanko do szanownych kierowników: dlaczego zamknięto temat "Wisła-Lech" ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 12.05.2011 o godz. 07:01.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
nie, nie, nie. Jak mają się utrzymać to sami. Za wszelką cenę wygrać, zniszczyć. A potem możemy sobie grać tymi co nie wiadomo co z nimi zrobić. W końcu 3 mecze to zawsze coś żeby rozwiać wątpliwości. Wolę żeby od meczu z Ległą zacząć krystalizować drużynę na puchary, co daje naprawdę sporo czasu na podjęcie decyzji transferowych. Ległą upokorzyliśmy w krakowie i w w-wie rok temu. Jak dla mnie możemy wystawić rezerwy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Człowieku wez sie ogarnij!! Tacy ludzie jak ty zabijaja sport. Co wg ciebie maja zrobic nasi pilkarze? odpuscic mecz? zagrac na remis? Oszukac wlasnycj kibicow? Oni przyjezdzaj do nas i beda walczyc na 100%, my gramy u siebie i gramy na 100% i to wszystko. Taka jest istota tego sportu. Zero kalkulacji, zero kunktatorstwa, walka do upadlego. Nikt nikomu nie odpuszcza! Niech wygra lepszy!!! I wtedy dopiero zwycieswto smakuje najlepiej jak wiesz ze przeciwnik dal z siebie 100% a mimo tego przegral! To bedzie mecz o dominacje w tym miescie! Jak zasluza dobra gra to sie utrzymaja, a jak nie to spadna. Co mnie to obchodzi? Mamy odpuszczac komus, a kogos innego przycisnac? Nie! kazdego nalezy traktowac tak samo. NIE ODPUSZCZAC I WALCZYC NA 100%. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nie chodziło mi o to żeby kazać grać na remis ... i odpuszczać grę ..... ja napisałem że można zacząć próbowanie nowych rozwiązań i że ja byłbym zadowolony gdyby padł remis. Uważam też że wszyscy wymienieni przeze mnie piłkarze mogą dodać coś do drużyny i ryzyko pogorszenia gry Wisły nie jest duże. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() Człowieku w tamtym roku mniej więcej o tej porze oni fetowali tydzień, że nas pozbawili mistrzostwa, a ty teraz im życzysz remisu i utrzymania :| |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najbardziej trzeba bedzie uwazac na Ntibazonkize ,mozna powiedziec ze od niego zalezy cala gra pejsów w ataku . Ponadto stale fragmenty gry to tez ich mocna strona .
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Czyli chcesz powtórkę meczu Wisła - Legia z 1993 roku? Do tego Łobodziński byłby niezbędny. Jak chcesz myśleć o pucharach w niedzielę, to może zmień przepisy, które umożliwiłyby kupno kilku piłkarzy przez Wisłę, aby zagrali w derbach. Z Burligi, czy z Kowalskiego nic już nie będzie. Branco, Żurawski i Rios odejdą. W ostateczności w Lubinie, czy z Polonią Warszawa (po zapewnieniu mistrzostwa) można pomyśleć o wystawieniu Czekaja, Kurty albo Nalepy w składzie, ale tylko w obecności najlepszych piłkarzy (Chaveza, Sobolewskiego, Genkowa, Małeckiego), aby Ci młodzi mieli łatwiej w debiucie w podstawowym składzie. Zamiast sprawdzać po raz kolejny zawodników, którzy nic nie wniosą do gry, to lepiej postawić na młodych piłkarzy poniżej dwudziestego roku życia.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.05.2011 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Oj wsadziłeś Wkurzyłeś mnie tymi słowami nie na żarty. Szkoda , że tym meczem nie możemy świętować podwójnie czyli mistrzostwa i spuszczenia Cracovii z ligi to byłby najpiękniejszy dzień w moim dość długim życiu . |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Pierwszy raz widzę takiego oszołoma. Derby to mecz, który PRZEDE WSZYSTKIM trzeba wygrać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mecz z Cracovią obowiązkowo do wygrania. Podejrzewam remis Jagi z Legią, być może nawet eLka tam wygra, dlatego już taki pewny Mistrz będzie w niedzielę. Super scenariusz się nam ułożył, że możemy sobie na Derbach zapewnić Majstra a do tego jeszcze troszkę przeszkodzić Sąsiadce w utrzymaniu.
Nie mniej jednak Arka gra teraz z Koroną i pewnie polegnie, Bytom u siebie więc zakładać można że będą gryźć trawę. Zakładając że Wisła wygra z Cracovią a Korona z Arką, no i Bytom 3 pkt u siebie, wtedy Arka z Cracovią naprawdę się pogrążą, Bytomianie odskoczą. No i to jest moim zdaniem główny czynnik motywacyjny dla piłkarzy Pasów. Moim zdaniem wszystko zależeć będzie od przeciwników Cracovii. Szczególnie Jagii przed ostatnia kolejka i Bełchatów u siebie. Tam teoretycznie powinny być dwie przegrane Cracovii. Ale co tam, my się cieszmy swoim. Takie pytanie na wyrost - bo nie wierze w inny scenariusz niż zwycięstwo w derbach i zapewniony Mistrz Polski - czy marsz na Rynek będzie w niedzielę i również po meczu z Polonią, czy tylko po Polonii ? P.S. Też uważam że najlepiej dla sztabu szkoleniowego i dla klubu byłoby wygrać z Cracovią i ostatnie 3 mecze potraktować sparingowo. Powinni zagrać tacy piłkarze jak Kowalski, Branco, Żurawski, Rios, Garguła no i może już Boguski. Bez tego ostatniego, panowie których wymieniłem powinni udowodnić czy zasługują na zajmowane pozycję w Wiśle, czy trzeba się ich pozbyć a na ich miejsce dokooptować jakąś młodą krew. Jeśli kogoś zgubiłem to dodajcie. P.S 2 - jakby Boguś wrócił na derbach chociaż na parę minut choć to pewnie za wcześnie - trzeba go ciepło przywitać. Naprawdę fajny chłopak, tyle czasu walczy z tą kontuzją i widać że mu się chce, choćby przykład chęci bycia z drużyną jako animator zajęć na zgrupowaniach! Inny by siadł na tyłku w Krakowie stwierdził że tu ma lekarza i miałby głęboko w d.upie. Rafał wracaj do nas! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ze swojej strony liczę na super akcje ofensywne naszych zawodników i 3 brameczki. Małecki, Genkov i Melikson. U Maor'a można zauważyć, że zawsze po słabszym meczu przychodzi taki, że ręce same składają się do oklasków, a dodatkowo zmotywuje go rodzina ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/wisla-o-krok-od-mistrzostwa/ - W tym materiale Meliskona słów kilka o derbach, ciesze się, że chłopaki jeszcze czekają z euforią
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|