|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kto wygra ta wojne
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie wojnę już wygraliśmy
.Ten mecz to prestiż i mecz o zachowanie szans na czołowe lokaty.Faworytem jest Legia jak dla mnie ale ziobaczymy.Mam tylko nadzieje że gdybyśmy(odpukać) przegrali to nie będzie skandowania nazwiska Skorży...to by było gorsze niż porażka.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Która?
![]() Odpowiedz może być w politycznym albo na priv ![]() A co do meczu to każdy wynik jest możliwy, Legia chyba się ogarnęła natomiast Wisła dla mnie jest niewiadomą. Jeżeli zagra jak z Lechią to raczej gładko z nami wygra. Jeżeli zagra jak w derbach to będzie ciekawie ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co, jakiś fan klub Maćka wybiera na to spotkanie ?
)![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Apropo Skorży to według mnie to przydało by się go przywitać brawami (za to co zrobił dla Wisełki) ale to takie moje zdanie .
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
a jak dla mnie faworytem jest Wisła gramy przy naszej twierdzy gdzie nacisk na naszych piłkarzy będzie olbrzymi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Twierdza to była kilka lat temu.
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Legia nie gra niczego nadzwyczajnego, my też, wyrównane spotkanie się szykuje, mam nadzieje, że nasz doping zrobi swoje i damy sobie z nimi radę.
Trzeba wyjść ofensywnie, prowadzić grę, Legia ma kiepskiego bramkarza, przeciętną obronę i średni atak. Przód mamy zdecydowanie lepszy, a obronę na podobnym poziomie. Tylko 3 pkt i ratujemy ten sezon!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Brawa dla Skorży powinny zdecydowanie być - owszem na koniec kadencji grał co teraz Maaskant, czyli dzida do przodu,ale ogólnie bilans nie był taki zły.
I My, i Legia to średnie drużyny o zbliżonym potencjale- o zwycięstwie zadecyduje forma dnia i taktyka obrana przez trenerów. Zapowiada się 1 z 2-3 meczy w sezonie kiedy będą pełne trybuny,więc to będzie nasza przewaga. Obyśmy wymęczyli,moze być podobnie jak wczoraj,oby było zwycięstwo. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
z gra jak wczoraj - wpier..l murowany.
nie wiem czy Maskant cos zmieni czy wpadnie w samouwielbienie po derbach. mam nadzieje, ze zdaje sobie sprawe z tej zenady jaka gralismy z zydami. zeby chociaz nasze grajki biegaly i wychodzily na pozycje, to juz bedzie postep. a jakby tak Malecki zaczal myslec to juz wogole bylo by wspaniale. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
temat do poprawy
tak to powinno wyglądać: [11. Kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków 31 października niedziela godz. 17:00 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mój skład na Legię : Pawłek Cikos-Bunoza-Chavez-Pietia-Sobol-Kirm-Mały-Guła-Rios-Broziu
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Zdecydowanie na mecz z Legią trzeba położyć nacisk na nazwisko RIOS... mimo że krótko był no boisku w meczu z cracovią to chyba jako jedyny potrafił cokolwiek rozegrać i podać z pierwszej piłki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Składy podaje sie w innym temacie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jeżeli gra się nie zmieni to będzie krucho... Zapytam po raz kolejny, może ktoś zna odpowiedź, co oni do k**** nędzy robią na treningach, że z obrony każdą (dosłownie każdą) piłkę wybijają na oślep?! A gdy trzeba ją wybić to się bawią... (przykład |Paljic'ia i Chavez'a)
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bede na meczu, jak zawsze zresztą.. A z tym co prezentują nasi śmieszni kopacze to nie nastawiam sie zbyt optymistycznie. Remis bedzie sukcesem.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak zagramy tak jak z Craxą, to nie mamy czego szukać.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rios tak, ale nie jako wysunięty. trzeba będzie walczyć i siły użyć.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W Wisle pewnie bedzie jednak lepsza atmosfera po wygranych debrach, u Nas zalezy wiele od dzisiejszego meczu.
Patrzac na ostatnie poczyniania jednej i drugiej druzyny nie mozna byc przekonanym o tym ze bedzie to fajny mecz dla kibica, raczej bedzie to walka o kazdy centymetr boiska i wiekszosc czasu bedziemy zmuszeni ogladac kopanine w srodku pola. Slabym punktem jednej i drugiej druzyny jest obrona, i tutaj zalezy wszystko od dyspozycji dnia, komunikacji i ustawienia. Pomoc jaka jest kazdy widzi. U nas robiacy wiatr Manu ktory zalicza wreszcie asysty ale nadal nie prezentuje tego na co czekaja kibice w Warszawie. Licze ze nie zagra Rybu$.fotka.pl. On musi naprawde odpoczac od gry w podstawowym skladzie. W Wisle Malecki to chyba jedyny zaowdnik ktorego mimo wszystko sie obawiam. Owszem ostatnio gra piach i jego wrzutki sa raczej zalosne, ale roznie bywa. Mecz z Legia na wlasnym stadionie moze na niego dobrze zadzialac, oby nie ![]() Jest jeszcze Radovic w znakomitej formie i na niego licze najbardziej. Jak wspominalem obrona Legii jak i Wisly nie jest w tej chwili barykada nie do przejscia, wiec Rado powinien spokojnie zrobic kilka groznych akcji. W ataku mamy z jednej strony Brozka a z drugiej pewnie Kucharczyka. Ten pojedynek naprawde moze byc ciekawy jesli pomocnicy beda zagrywac pilki. Nie zgodze sie z tym co napisal ktos wyzej, jakoby Legia miala strasznie slabego bramkarza. W tej chwili broni Kostia i nie jest on totalnym cieniasem. Broni poprawnie i to musi na dzien dzisiejszy wystarczyc. Lepszy on niz Marijan zwany recznikiem. To bedzie ciezki do ogladania mecz, ale licze ze kilka akcji bramkowych podniesie poziom widowiska ![]() PS: Bija troche po oczach te duze litery w nazwach klubow ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.11.2010 o godz. 11:45.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trzeba zauwazyc, ze obydwie druzyny są słabe w destrukcji wiec obydwie bedą mialy swoje szanse na pogranie pilką i nie bedzie takiego katowania w srodku. Skonczy się 3:3, albo 4:3. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Uważam tak jak kreseq.
Obie ekipy wiedzą o swoich słabościach w obronie, dlatego pewnie skupią się na grze defensywnej. Będzie więcej przeszkadzania niż grania. Wg mnie zadecyduje tu przygotowanie fizyczne, w ostatnich 30 minutach powinno dziać się najwięcej (założenia taktyczne będą zależały ile zespoły będą miały sił). Z tego co da się zauważyć, to Legia pod względem fizycznym nie jest źle przygotowana, jest w sumie ok. Może jestem zbyt wielkim optymistą, ale jak patrzę na grę obu zespołów, to myślę, że faworytem jest Legia i jestem jakoś dziwnie spokojny, że tego meczu nie przegramy. Niby Wisła gra u siebie, ale w tym sezonie Legia na wyjeździe gra zdecydowanie lepiej niż na Ł3. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja też przywitał bym brawami Maćka Skorżę i oczywiście fajnie byłoby zrobić jakąś oprawę dla Clebiego,ale to już sprawa Ultras
![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Mecz meczowi nie równy więc wszystko już możliwe...na chwile obecną Legia mimo wszystko lepiej sie prezentuje ale wierzę że uda nam się ich pokonać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Legia się lepiej prezentuje?
Nie powiedziałbym. Wyniki mają lepsze, ale równie szczęśliwe, co my. 2 bramki w końcówce spotkania z Górnikiem. Trzeba z nimi wygrać i tyle. Dobrze, ze kartek nie dostali Sobol i Bunoza, bo chyba by pałzowali |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Małecki i Maaskant- mózg on. Maaskant- taktyka do wymiany. Rios w 11-tce, Boukhari za Małego (nie tylko za bramce tylko dać do zrozumienia że z taką grą chuja a nie gra).
I będę happy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mimo że ta druzyna na ten moment jest slaba, musza wygrywac byle jak, żeby atmosfera sie tworzyła i zeby ten mechanizm zaskoczył. Bo z czasem mogą byc z nich ludzie. pameitacie moment jak Chavez niby zle sobie puścił piłkę a jak przyspieszył to minął chyba dwóch i dał Kirmowi zajebista piłe
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Chciałbym abyśmy na mecz wyszli w takim zestawieniu
Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(?) lub Pawełek, Cikos, Chavez, Bunoza, Piotr Brożek - Kirm, Sobolewski, Wilk, Garguła(Boukhari) - Paweł Brożek, Żurawski(Małecki) Nie podoba mi się gra tym jednym napastnikiem i piłki na osamotnionego Brożka. Żurawski strzelił bramkę z Widzewem w sumie możemy dać mu szansę. ew. do ataku można wziąć też Małeckiego iż nie mogę patrzeć na jego nieudane dośrodkowania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ok, strzelił bramkę Widzewowi. A byłeś na tym meczu? bo grał tyle czasu co Marokańczyk wczoraj, a oprócz bramki zdążył zrobić wiecej błędów niż Kirm przez cały mecz. On teraz ma nawet problem z dobrym przyjęciem i odegraniem piłki w tępo. Ja chciałbym zobaczyć parę napastników Brożek - Małecki. I niech ktoś z Wisły pokaże Holendrowi mecz Zagłębie - Wisła z zeszłego sezonu w Lublinie, własnie z wyżej wymienioną parą napastników, bo ja chciałbym żeby Wisełka grała tak jak wtedy ! i nie wiem, Brożek chyba fałszuje swoje dane i pisze że ma 195 cm i 100 kg wagi, ze każdy trener widzi w nim osamotnionego napastnika. Bo kończy się to później tak jak wczoraj że każda górna piłka do niego - stracona, a jak dostanie dołem zastawi sie i musi czekać bo nie ma do kogo odegrać ! |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To będzie mecz, w którym w moim odczuciu będzie decydować dyspozycja dnia. Zarówno oni jak i my mamy nie najlepszą obronę, więc zobaczymy, która będzie lepiej funkcjonować w tym meczu. Na pewno musimy uważać na stałe fragmenty gry wykonywane przez legionistów. Strzelają po nich większość bramek. Maaskant musi ostro popracować nad taktyką na ten mecz i ustalić optymalny skład.
Chętnie zobaczyłbym Małeckiego jako takiego podwieszanego napastnika. Myślę, że jest to dobra pozycja dla niego. Na skrzydle prezentuję się nie najlepiej, za dużo próbuje indywidualnych wejść. W pierwszym składzie powinien zagrać Rios. Kto jak to, ale ten gościu potrafi dograć świetną piłkę i zastawić się z nią. Na skrzydle może siać popłoch. Chwała, że Sobol i Bunoza nie dostali kartek, więc pole manewru na ten mecz poszerza się. Mój skład na mecz: Pawełek Cikos Bunoza Chavez Pajlić (albo Brożek Piotrek) Sobolewski Wilk Rios Małecki Kirm Paweł Brożek |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|