|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pierwszy z dwóch warszawskich meczów Wisły w tej rundzie, ten łatwiejszy - rywalem jest przedostatnia w tabeli Polonia. Warszawiacy przegrali u siebie aż 5 z 11 meczów tracąc aż 14 bramek. W pierwszej rundzie Wisła w Sosnowcu zwyciężyła 2:1.
W poprzednich latach zawsze wygrywała Biała Gwiazda (5 zwycięstw w 5 meczach!): sierpień 2008 2:0 wrzesień 2005 1:0 marzec 2005 3:1 (po 15 minutach 0:1) listopad 2003 5:2 listopad 2002 4:0 Drużyna Kasperczaka do tej pory zaliczyła dwa zwycięstwa w dwóch meczach. Średnia strzelonych bramek podskoczyła (w porównaniu z 20 meczami Skorży) z 1,6 do 3. Dobra wiadomość jest taka, że niezależnie od wyniku w Warszawie Wisła na pewno zachowa pozycję lidera (nad drugim Lechem ma 4 punkty przewagi). Aktualna tabela i forma: Kod:
1. Wisła 47 00133 2. Lech 43 33131 3. Legia 42 30013 4. Ruch 42 30133 Powód: tabela
Ostatnio edytowane przez prober : 28.03.2010 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Druzyna Kasperczaka, zaliczyla 2 zwyciestwa w czterech meczach. I srednia bramek wynosi 1.75
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przedmiotem analizy są tylko rozgrywki ligowe, więc rozegraliśmy 2 mecze a średnia wynosi 3 bramki na mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
2 mecze to za mała próbka, żeby silić się na jakieś porównania. Rozegrajmy całą rundę.
A co do meczu, to wypadałoby wygrać i zwolnić Bakiero No, ale zn aszą formą łatwe to nie będzie. Jesli zwycięstwo to wymęczone.![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
hej, nie wiecie czy jest wyjazd do Warszawy naszych kibicow? Ja mieszkam w Warszawie i chetnie bym sie wybral, na sektor gosci oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wyjazd jest. Zakazu sobie nie przypominam.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dobrze , ze nad chorzowskimi mamy tak naprawde 6 pkt przewagi(przy tej samej ilości pkt na koniec,to my bedziemy wyzej dzieki dwóm zwyciestwom w bezposrednich meczach). Nie wazne w jakim stylu musimy wygrac najblizsze trzy kolejki,a wtedy droga do tytulu bedzie choć długa to już naprawde prosta! |
|
|
|
Guest
|
|
Reasumując - bardzo bym się zdziwił gdyby Ruch skończył ligę na pudle. Co nie zmienia faktu, że jak dotąd są największą niespodzianką tego sezonu "in plus". Co do sedna myślę, że wygramy z Polonią bo jednak spora przewaga umiejętności jest po naszej stronie, poza tym w zasadzie wszyscy zdrowi i powoli zaczynamy coś grać. Poza tym może JW chlapnie coś głupiego przed meczem i jego kopacze znów się zes.ają. W meczu Amica-Legia nie jestem w stanie zobaczyć jakimi walorami mogłaby Legia przechylić to na swoją korzyść. Tak więc 1x.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.03.2010 o godz. 12:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na pewno będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Interesuje mnie zwycięstwo i nic więcej,Polonia jest w dołku po mimo dzisiejszego zwycięstwa.Przed meczem z Polonią Bytom mówiłem, że 0-1 wystarczy mi tym razem myślę,że będzie 0-3 będzie tydzień odpoczynku od meczów powinno być dobrze.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
przestrzegam przed takim myśleniem wszyscy piszą ze pojedziemy 3, 4-0 a później kończy się wymęczonym remisem :/ Polonia ma nóż na gardle i właściwie to może wszystko ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
a ja mysle ze jesli wygralismy z Polonia Bytom to stac na na ogranie Poloni W. Jestem w miare spokojny przed tym meczem. Kasperczak ma tydzien na przygotowanie druzyny, jest to jego pierwszy pelny tydzien na przygotowania od kiedy powrocil do Wisly. Mysle ze pilkarze odpoczna a przez te 7 dni przecwicza wiele schematow gry i wyjda na mecz ze swiezymi glowami i wypoczeci na 100%. A wiec nic nie stoi na przeszkodzie aby wygrac!
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Co poniektórzy piszą, że jak ograliśmy na wyjeździe tą lepszą Polonię, to i wygramy z tą słabszą. Taaa... Tylko pamiętajcie, że mecz, meczowi nierówny. Jednak wydaje się, iż Bakero nauczył Polonistów tylko przyjęcia piłki i w miarę prostego podania - taktyki tam jednak za grosz. Ogólnie Polonia, u siebie potrafiła jedynie wymęczyć (z pomocą sędziego) 2:1 ze słabą Arką. Wydaje się, że na rozpędzającą się Wisłę, to za mało. I oby tak było. Inna sprawa, że mają nóż na gardle... Jednak pewnych rzeczy, takich jak np. przygotowanie fizyczne, czy umiejętności nie da się przeskoczyć, a te są po stronie Wisły. Warto też nadmienić ten tydzień na spokojne przygotowanie. Jak dla mnie zwycięstwo, w nieznanych okolicznościach (nieco wymęczone lub łatwe). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tydzień na przygotowanie, poprawienie niedokładności. Idzie ku lepszemu,czas przy Kasperczaku działa na na sza korzyść. Polonia taktycznie,fizycznie,wszytko beznadziejne. Może do meczu z nami Wojciechowski rozwali drużynę,może dokupi kogoś. Tak czy siak faworytami jesteśmy,
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Była szansa na walkower, ale Polonia wygrała z Arką, więc nici z darmowych 3 punktów
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mimo tego,że nie gramy porywająco jestem dobrej myśli. Zawodnicy poczuli się pewniej,znowu wiedzą,że są najlepsi w Polsce. Myślę,że wygramy w przekonywującym stylu co przybliży nas do trzeciego z rzędu mistrzostwa i awansu do Ligi Mistrzów
![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ma ktos jakies info odnosnie biletow na mecz? Po ile i od kiedy w sprzedazy?
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Coś czuję że Mr. Wojciechowski po meczu z nami się załamie i jednak odda resztę meczy walkowerem. hahaha
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Łatwo nie będzie, ale te 2-1 myślę, że wygramy.
Wiadomo może czy Alvarez wyleczy się na mecz z Polonią? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Polonia Wojciechowska nie gra nic, problem w tym, że i my niewiele. Tak więc nie spodziewałbym się pogromu, a już na pewno łatwego zwycięstwa.
Fizycznie też pewnie nie będzie optymalnie, bo tydzień to chyba jeszcze za mało żeby coś w tej kwestii poprawić. Tak więc zagramy na maksa pewnie 20 - 30 minut. Oby to wystarczyło... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja się tylko boje by po tych 2 wysokich zwycięstwach nie pojawiła się lekka olewka - w stylu , gramy z cieniasami to na huki ich weźmiemy.
Polonia nic nie gra ale ma gruby nóż na gardle(w przeciwieństwie do Lechii i P.Bytom) więc nei ma się co spodziewać spacerku. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Najważniejsza w tym spotkaniu będzie pierwsza bramka. Jeśli my ją trafimy będzie znacznie łatwiej i powinniśmy bez problemu wygrać a być może nawet utrzymać średnią 3 bramek. Natomiast jeśli nie to trzeba będzie liczyć na podobną reakcję jak meczu z drugą Polonią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikogo nigdzie nie weźmiemy z rozpędu. Trzeba będzie wyszarpać to zwycięstwo jak kazde dotychczasowe. Może będzie jakiś plus w takstyce i płynności,ale innych rewelacji bym się nie spodziewał. Poza tym spodziewam się Brożka Pawła na ławie,bo nic sobą obecnie nie prezentuje aby zaczynać mecz w pierwszej 11. Za Skorzy była to święta krowa, Kasperczak raczej nie ma takich obiekcji i powinien faceta possadzić na ławie. Nie po to aby go ukarac,ale zwyczajnie z nim mamy mniejszą siłę ognia,jest słaby,ot co. Musi wrócić do pełnej sprawności. Dlatego niech najpierw opłaci sobie leczenie w jakiejś dobrek klinice,niech mu wyleczą pachwiny,kolano itd. Wtedy uważam wróci do dawnej dyspozycji. Przykład Dawidowwskiego i Niedzielana pokazuje,że jest to dla Pawła jedyne wyjście,aby doprowadzić się do pełnej dyspozycji zdrowotnej. Podobnie Garguła,Gołoś,Singlar.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Polonia ma bardzo nierówną i zniszczoną murawe.Na takiej płycie znacznie łatwiej sie jest bronic niż składnie atakowac.W ciemno przyjąbym skromne jednobramkowe zwycięstwo.
Wierze w przebudzenie Brozia i jego złoty gol.Myśle że jak Paweł wróci do dawnej dyspozycji to zaczną sie efektowne wygrane po ładnej grze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.03.2010 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
widze, ze hurraoptymizm jest i doliczanie pewnych 3 punktow czyli pewnie nie wygramy (tfu!)
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy to dobry temat . Ale zapytam czy będzie organizowany wyjazd do warszawy na mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
tam wchodzi z 300 fanów wiec bilety raczej nie pojda do sprzedazy
co do meczu to bym tak nie skakal i zapisywal juz 3 pkt.. niestety ale z calej trojki mamy najgorszy terminarz Polonia Wwa Piast Gliwice Korona Kielce Cracovia Odra Wodzislaw do tego Slask, Legia i Amika ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ja bym nie bagatelizował tych zespołów, ale bym też nie przesadzał z ich siłą. Bo nawet jeśli walczą o utrzymanie, to nie znaczy że zagrają lepiej niż mający o wiele większy potencjał Bełchatów, czy dobrze spisujący się w tym sezonie Ruch.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|