|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy ja ślepy jestem, ale nie widzę starego tematu o LM, więc zakładam nowy.
Narazie trwają rundy eliminacyjne i już dzisiaj poznamy ostateczny skład tej 3. rundy, w której udział biorą najlepsze kluby. Miejmy nadzieję, że i Wisłe będziemy jeszcze oglądać. Narazie pewne jest, że w tym roku będzie mieli conajmniej jednego debiutanta. Wczoraj mistrz Litwy, FBK Kowno sensacyjnie wygrał z Glasgow Rangers i w nastęnym meczu raczej zagrac z duńskim (?) Alelborg. Szkoda, że Wisła nie miała takiego losowania, no ale cóż, musimy czekać za rok. Jakie są wasze typy na nadchodzący sezon LM? Nie wie ktoś może czy będzie ją można obejrzeć w normalnej TV czy znowu to jebane "n" ma prawa do spotkań ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
prawdopodobnie będzie jak w tamtym roku: n ma prawo do pokazywania wszystkich spotkań LM, ale pewnie jeden mecz danej kolejki będzie w TVP. Dokładnie jak w tamtym roku. Z tego co wiem nic się nie zmienia.
A co do FBK Kowno - brawo, w końcu Rangersi to finaliści PUEFA. Dla uzupełnienia: w drużynie mistrza Litwy całe spotkanie rozegrał były piłkarz Wisły, Adrian Mrowiec. ![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dzis losowanie grup o 13.30 na EUROSPORCIE transmisja.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A wiecie może na jakich przeciwników możemy trafić w 1. rundzie pucharu UEFA
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Losowanie trwa na EUROSPORT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co to za królewna współprowadzi losowanie grup LM? Ktoś wie?
Dawać zdjęcia ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
tu oglądajcie http://uk.eurosport.yahoo.com/footba...lex/30180.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ta prowadząca jest prześliczna.
Jak na razie Real, Juve i Zenit to najciekawsza grupa. Barca ma farta. A Manchester znowu z Celtikiem. Mam nadzieję, że znowu Szkoci postarają się o niespodziankę. michu- jak jakieś znajdziesz, to ja też poproszę. PS Mój post z tematu "europejskie puchary" do kasacji. Dzięki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z Porto to jest taki drugi Celtic - u siebie graja przyzwoicie ale jak juz dochodzi do wyjazdu to jest tragedia.
Nie wiem w czym tkwi ich problem bo Celtic to po prostu druzyna drewniakow(jak na standardy LM) a oni maja potencjal. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
PSV jest tak slabe ze Wisla spokojnie mogla by z nimi grac .Ja tam kibicuje Atletico Madrid ,pojechali 3-0 PSV na wyjezdzie ,teraz prowadza z OM.Sergio Aguero to jest niezly kozak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No to Manchester prowadzi 1:0 po golu Berbatova ze spalonego.
a Saganowski strzelił dla Aalborga ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Real, Juve, Zenit i moj faworyt do miana najlepszej drużyny w Europie BATE Borisov
Grupy fajne, będzie ciekawie, ale żal dupę ściska straszliwie...Takie drużyny się podostawały w tym roku, że ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta prowadząca to Melanie Winiger poszukajcie sobie jej filmików na youtube i fotek na google POZDRO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Grupa A:
Chelsea FC AS Roma FC Girondins de Bordeaux CFR Cluj Grupa B: FC Internazionale Milano SV Werder Bremen 1899 Panathinaikós AÓ AS Anórthossis Ammochóstou (Łukasz Sosin) Grupa C: FC Barcelona Sporting Clube de Portugal FC Basel 1893 Szachtar Donieck (Mariusz Lewandowski) Grupa D: Liverpool FC PSV Eindhoven Olympique de Marseille Club Atlético de Madrid Grupa E: Manchester United FC (Tomasz Kuszczak) Villarreal CF Celtic FC (Artur Boruc) Ålborg Boldspilklub (Marek Saganowski) Grupa F: Olympique Lyonnais FC Bayern München Steaua Bukareszt (Paweł Golański) AC Fiorentina Grupa G: Arsenal FC (Łukasz Fabiański) FC Porto Fenerbahçe SK Dynamo Kijów Grupa H: Real Madrid CF (Jerzy Dudek) Juventus FC Zienit Sankt Petersburg BATE Borysów |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Najciekawsza będzie grupa D ale już dawno nie było tylu anonimowych drużyn w fazie grupowej :/ Wpłynie to na poziom rozgrywek no i na brak emocji na tym etapie rozgrywek bo najmocniejsze zespoły na luzie przejda pierwszą runde a prawdziwa LM zacznie sie od 1/8 finału
![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
w sześciu grupach, a może nawet siedmiu, bo Dynamo Kijów wielkim klubem nie jest (oprócz gr. D), są zespoły znacznie odbiegające poziomem od pozostałych. BATE, Aalborg, Steaua, CFR Cluj, Basel, Anorthosis - dawno takiej sytuacji, takich klubów w LM nie było. szkoda, że nie ma też Wisły, bo Basel to spokojnie słabsi ograliśmy.
Real - BATE, ManUtd - Aalborg, Barca - Basel - ależ ja czekam na te mecze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ludzie oceniacie zespoły na podstawie nazwy klubu która wam nic nie mówi ? to gratuluje... zobaczymy po pierwszych meczach
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
komu nie mówi, temu nie mówi.
![]() w każdym razie, wszystkie zespoły większego doświadczenia z LM nie mają i ich obecność w tych rozgrywkach jest niemałym zaskoczeniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Scholes
Nie myślałem, że to napiszę, ale jak Zenit nie dojdzie dalej niż 1/4 finału LM, to będę zdziwiony. Grają jak z nut. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrzcie na Dudka jaki żartowniś http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=19941
Choć oglądając filmik z tego zdarzenia trochę mi szkoda było Savioli, bo choć pół ławki pękało ze śmiechu to wyraźnie widać że jemu samemu zrobiło się mocno przykro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To co dzisiaj zagrało Borysow to mega niespodzianka. Dość powiedzieć, że prowadzili 2-0 a przy stanie remisowym mieli dwie sytuacje stu procentowe. Inna sprawa,że pewnie jakby mocniej zaatakowało Borysow to nadziali by sie na kontrę Juve. Mimo dobrego rezulatatu Borysov niesmak pozostawiło Juve. Zlekceważyło rywala.
Z lepszych meczów to jeszcze Zenith nie dał rady Realowi. Co ciekawe w drugiej połowie Rosjanie cisnęli jak nieprzymieżając w Gruzji a tu na drodze stał zawsze Casilia. Choć jak podkreślił Gullit komentujący ten mecz, Real widać było,że kontrolował spotkanie. Niby Zenith był bliski wyrównania ale jakby strzelili to Real zaraz by ich pokarał. No i jeszcze Allborg. Na luźie przyjemnie MU wygrał,ale trzeba przyznać że Duńczycy pikę na pelnej szybkości umieją wymienić. Mają pojęcie o grze. Czy oni razem z Bate to przypadkowe ekipy w LM? nie wyglądająna takie. Oni umieją coś tam grać. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Taką mam jedną prośbę. Nie Zenith, tylko Zenit, nie Borysov, tylko Borysów, nie Red Star, tylko Crvena Zvezda, nie FBK Kaunas tylko FBK Kowno. Nie trzeba wszystkiego bezmyślnie małpować po brytolach, nie przekręcajmy nazw klubów na angielską modłę, a tym bardziej nie przekręcajmy nazw miast. To tak ogólnie.
@Marszałek- to jest Aalborg, a nie Allborg. W kwestii bardziej merytorycznej. Aalborg wcale nie grał dobrze, Manchester grał z nimi na sporym luzie, a jednocześnie było widać, że angole są bez formy, bo im strasznie piłka odskakiwała, a to się na tym poziomie nie ma prawa zdarzać. Duńczycy mieli niewiele do powiedzenia, nie stwarzali sobie w ogóle sytuacji, może na skrócie wyglądało to nieźle, ale obraz meczu był zupełnie inny. Przez pierwszy kwadrans Aalborg nie mógł wyjść z własnej połowy. Do tego Manchester strzelił jeszcze dwie bramki, z których przynajmniej jedna powinna zostać uznana. Na duży plus wyróżniłby bramkarza gospodarzy, widać, że chłop zna się na swoim fachu, ma dobry refleks, kilka razy wyratował swój zespół, zawsze stał do końca na nogach. Ale w tym meczu bardziej moją uwagę przykuł Rafael z Manchesteru. Chłopak ma wielki potencjał i śmiem twierdzić, że już w tej chwili ma większe umiejętności niż dowolny polski piłkarz, a ma tylko 18 lat. Do tego Rafael ma brata bliźniaka Fabio, który gra na drugiej flance. Dzisiaj nie mógł zagrać, bo jest kontuzjowany. Zobaczycie, że już niedługo to będą wielkie gwiazdy światowego futbolu. Z tym Zenitem to mogło by być różnie. Rosjanie mieli tyle sytuacji, że trudno mówić o Realu kontrolującym przebieg spotkania. Królewscy, byli spokojni, nie dawali ponieść się emocjom, ale prawda jest taka, że w drugiej połowie sam Pogrebniak mógł i powinien wcisnąć trójkę i trudno powiedzieć, czy Real próbując wyjść na prowadzenie nie straciłby kolejnych bramek. Ruscy wchodzili w Hiszpańską obronę jak w masło, to samo z MU, gdyby nie to, że są diablo nieskuteczni, to byliby faworytami do wygrania ligi mistrzów. Borysow to duża niespodzianka, natomiast zupełnie nie zaskoczył mnie wynik Porto, które gra żałośnie i jedyne co mogło ich uratować przed pogromem to nieskuteczność, która czasem przydaża się Kanonierom w LM.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 01.10.2008 o godz. 00:28.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|