|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka*
![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tylko zwycięstwo, bez kartek i kontuzji.
Oby tylko nie zlekceważyli rywala, o resztę jestem w miarę spokojny. 0-2 Rodado, Alfaro ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Typowy mecz pułapka. Niby przeciwnik niżej notowany, ale jednak w gazie (7 punktów w 3 ostatnich meczach, tuż przed przerwą pokonanie Tychów), a przed nami półfinał PP i mecz z Motorem, więc aż się prosi o wybieganie myślami do tych spotkań. Mam nadzieję, że podejdziemy na poważnie, bez podejścia "jesteśmy Wisłą, na pewno ich rozjebiemy, nawet na stojaka", tylko w pełni skupieni. Musimy zdobyć 3 punkty, szczególnie że czołówka ma trudne mecze (Lechia z Odrą, Arka w Legnicy z Miedzią i Tychy w Lublinie z Motorem) i bardzo możliwe, że znowu ktoś straci punkty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chrobry przed kadrą zaskoczył wygrywając z GKSem w Tychach.
Ale może dlatego nikt w Wiśle nie pozwoli sobie na zlekceważenie rywala. Statystycznie potrzebujemy jeszcze 22 punktów - 7 zwycięstw i remis.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 27.03.2024 o godz. 12:44.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ah te wielkanocne wyjazdy do drużyn teoretycznie słabszych
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie ukrywam obaw, zwłaszcza że Chrobry ma dobrą serię ostatnich trzech meczy z puknięciem Tychów. Zwycięstwo będzie bardzo ważnym krokiem w stronę awansu, zwłaszcza że pewnie nastąpią przetasowania w czołówce i peletonie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.03.2024 o godz. 23:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jestem pewien że ta drużyna nie awansuje, niczego tak ....a nie jestem pewien jak tego, że ta banda patalachow nie awansuje. Bezpośrednio czy przez baraze (o ile w ogóle się na nie załapią bo po tym co dzisiaj zobaczyłem to nie jestem pewien), nie ma to znaczenia. Krolewski powinien dostać jakas nagrodę najwiekszego debila swiata piłkarskiego... Ciąg idiotycznych decyzji, najpierw nieprzyjęcie MADY (Lechia pozdrawia praktycznie już z ekstraklasy), pozostawienie idioty na stanowisku trenera po blamazu z Puszcza, a następnie wzięcie Hiszpanskiego Guliczki i przejebanie kolejnego awansu XDD nawet małpa podejmując decyzję losowo by raz trafiła a tutaj? Komplet porażek, gówniany Midas niczym Sasin... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Smacznego jajka
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Boję się tego meczu, mam przeczucie, że zlekceważymy przeciwnika.
Spodziewam się remisu 1:1 Niespodzianką dla mnie to będzie zwycięstwo i dobry prognostyk, że w końcu przestaniemy tracić pkt z niżej notowanymi rywalami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To jest Wisła.
Tutaj frajerzymy. 3 pkt dla Chrobrego, nie przewiduję innego scenariusza. EDIT: powyższy wpis powstał przed informacją o kontuzji Rodado. Koniec sezonu dla Wisły. Koniec dla klubu.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 28.03.2024 o godz. 08:35.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez Rodado to juz sezon na luzie dogramy. Nie spadniemy i nie awansujemy.
Remis fajny |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nawet bez Rodado (kontuzja?, kartki?) jeśli zagramy skoncentrowani to powinniśmy wygrać. Dużo zależy od koncentracji naszych piłkarzy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Omrani nas poprowadzi do awansu. To jest moment na który czekał
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Omrani od początku, w przerwie 15 minut na OIOMie i w drugiej połowie wrzuca 6-ty bieg.
Żarty na bok. Wypada najważniejszy zawodnik przed najważniejszą częścią sezonu. Marnie to widzę :( Nie ma piłkarza w Wiśle, który jest go w stanie zastąpić. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Brawo Zaskroniec. Markus, drozd, do dzieła, lizać, lizać.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
No szkoda, rano słyszałem szampany z Gliwic.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 28.03.2024 o godz. 10:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak dobry trener - analityk jak Rude ma na pewno przygotowane kilka różnych opcji na wypadek tego, że zabraknie mu nagle jednego z ważnych piłkarzy*.
Oczywiście nie chodzi tu tylko o pozycję napastnika, bo Rodado był też pierwszym defensywnym pomocnikiem. Co prawda, w meczu z Tychami przy braku Carbo nie wyszło - zastępstwo przez Sapałe nie dało wiele, żeby nie powiedzieć, że nic, ale Rude uczy się tej ligi i uczy się na własnych błędach, więc sądzę, że braku Rodado nie odczujemy aż tak radykalnie. W tym momencie na wysokości zadania musi chyba stanąć Goku - oby zrobił to udanie. ____________ * Wbrew podejrzeniom Markusa, czy wolfy'ego to nie sarkazm z mojej strony - nie hejtuję to Rude |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Moze sie uda kogos sciagnac, te okienka transferowe juz skonczone ? To mozna tylko darmowych bez klibu brac
.....odbudowujemy Ormaniego i odpalamy atak na Twin Towers -Sobczak-Ormani
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 28.03.2024 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koniec sezonu oficjlanie w takim razie, moze za rok! Wynik meczu z Chrobrym nieistotny w tym momencie bo tak czy srak bez Angela na awans nie ma sznas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W napadzie mamy, poza Rodado:
Sobczak - 6 goli w lidze + 2 w pucharze Żyro - grał dogrywkę z Widzewem i 5 minut z Miedzią - w poprzednim sezonie 4 bramki Sarga, Bartoń - obaj z rezerw i rekonwalescent Omrani Dodatkowo Goku mógłby coś postrzelać - ma 10 goli w tym sezonie. Na Chrobrego może wystarczy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To forum jest niepodrabialne. Nie wiemy jeszcze ile potrwa absencja Rodado a tutaj pełna histeria.
Oczywiście to gigantyczna strata, nasz najlepszy piłkarz, nie do zastąpienia z obecną kadrą. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem spokojny o gładkie 0:3
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Najlepszy mecz w tamtym sezonie zagraliśmy jak zabrakło Fernandeza.Brak Rodado nie może być żadnym usprawiedliwieniem przed meczem z Chrobrym.Problem natomiast może być z tym na co wydaje sie bardzo mocno postawił Królewski czyli Puchar Polski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Goku potrzebny w formie na wczoraj.
Strasznie szkoda Rodado - w tym sezonie pewnie nie zagra.
Sobolewski po stracie Fernandeza nigdy juz tej druzyny nie poukladal. Bardzo ciężko się gra bez najlepszego zawodnika i ta kontuzja jeszcze w momencie jak wszystko zaczęło klikać... My nie mamy już zwyczajnie czasu szukać, próbować, ustawiać, ogrywać.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 28.03.2024 o godz. 14:48.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tu akurat Jop ma niewiele do powiedzenia, ale rozumiem, że nie chodziło ci o Wisłę i Rodado, oraz Rude, ale żeby się do mnie przyczepić.
Tak więc - nie. Jop nie ogarnie - jest asystentem. To Rude musi ogarnąć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem jak glowny asystent jego punkt widzenia moze się przydać dużo bardziej i jego pomysly nie będą storpedowane przez trenera tak jak to nam sugerowales stalo się podczas jednago z meczów. Tak miało, to jak się zakreciłeś odnośnie Rude to jeden z grubszych mindfuckow w ostatnim czasie wiec będe Ci to wypominał. Tu tez dokladnie widać co robisz xD ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Cóż, oby uraz nie okazał się poważny, ale straszny pech nas prześladuje. Uraz mechaniczny barku kiedy akurat dobrze szło naszego najlepszego zawodnika. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|