The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2023, 08:47. 1 kolejka, Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 lipca 2023, 17:30
Nadchodząca kolejka*

Aktualna tabela*

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.07.2023, 08:48
a tak na w....ienie z rana:

nie wiem z jakiego klucza ta kolejnosc , bo preciez nie alfabetycznego
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.07.2023, 09:06
Alfabetycznie, z tym że podział jest na zespoły z ESA i na beniaminków
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 14.07.2023, 09:11
wydaje mi sie że wg poziomu gejowości
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2023, 09:13
Łęczna to pewniaczek. Jedna bramka ze SFG, druga po prostej stracie w środku pola.
2:1 dla gospodarzy.

Wiadomo też, co powie po meczu Sobolewski: wiem, jak drużyna pracuje na treningach, to się przełoży na punkty.
Dzisiaj stworzyliśmy więcej okazji niż rywal ale przegraliśmy, taka jest piłka.
Gol po rzucie rożnym? Takie bramki padały, padają i będą padać. PRacujemy nad tym na treningach ale jednak przewaga fizyczna przeciwnika była w tym aspekcie ogromna.
Robimy swoje, cel jest jeden: awans. Pozostały nam 33 mecze.

Skład Wisły jest już znany: Raton - Jaroch, Łasicki, Eneko, Junca - Tachi, Duda - Villar, Goku, Alfaro - Rodado
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 14.07.2023 o godz. 09:18.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.07.2023, 13:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Łęczna to pewniaczek. Jedna bramka ze SFG, druga po prostej stracie w środku pola.
2:1 dla gospodarzy.

Wiadomo też, co powie po meczu Sobolewski: wiem, jak drużyna pracuje na treningach, to się przełoży na punkty.
Dzisiaj stworzyliśmy więcej okazji niż rywal ale przegraliśmy, taka jest piłka.
Gol po rzucie rożnym? Takie bramki padały, padają i będą padać. PRacujemy nad tym na treningach ale jednak przewaga fizyczna przeciwnika była w tym aspekcie ogromna.
Robimy swoje, cel jest jeden: awans. Pozostały nam 33 mecze.

Skład Wisły jest już znany: Raton - Jaroch, Łasicki, Eneko, Junca - Tachi, Duda - Villar, Goku, Alfaro - Rodado
Nie będę zaskoczony.
Sądząc po składach sparingowych chyba Szot w podstawowym jednak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2023, 09:24
A ma ktoś typy bukmacherów odnośnie tego kto awansuje w tym sezonie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
black
Member

Od: 02.2021

Stary 14.07.2023, 09:24
Ja przywieziemy z Łęcznej i z Warszawy 1 punkt to będzie sukces,ale z tym zarządem,piłkarzykami,trenerem i bez kasy 2 wyjazdowe porażki i bedzie nerwówka już po pierwszych meczach!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2023, 09:26
Ostatnio łatwo poszło z Łęczną na wyjeździe to teraz pewnie przewrotnie, będzie w czapę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.07.2023, 14:10
Tachi w środku pola, robienie krzywdy jemu i przede wszystkim zespołowi. Czekam na otrzeźwienie Sobola w tej sprawie, to może dać czerwona kartka dla Tachiego, a kilka razy było pomarańczowo u niego w rundzie wiosennej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2023, 13:37
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Tachi w środku pola, robienie krzywdy jemu i przede wszystkim zespołowi. Czekam na otrzeźwienie Sobola w tej sprawie, to może dać czerwona kartka dla Tachiego, a kilka razy było pomarańczowo u niego w rundzie wiosennej.
Raczej w końcu któryś pomocnik da więcej do przodu. Zdrowy Sapała wskoczy na jego miejsce. Basha wydaje się że jak będzie zdrowy to też ma szansę na 1 skład. Przynajmniej tak wychodził w sparingach.

Być może.rywalizacja zmusi też Tachiego do odważniejszej gry. Prędzej w to wierzę niz w przestawienie mu pozycji. Sobol się na to uparł.

Co ciekawe to Tachi nigdy nie był specjalnie blisko czerwonej kartki. Jego 3 żółte kartki w 14 spotkaniach /900 min to nie jest specjalnie niesamowity wynik.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2023, 14:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Raczej w końcu któryś pomocnik da więcej do przodu. Zdrowy Sapała wskoczy na jego miejsce. Basha wydaje się że jak będzie zdrowy to też ma szansę na 1 skład. Przynajmniej tak wychodził w sparingach.

Być może.rywalizacja zmusi też Tachiego do odważniejszej gry. Prędzej w to wierzę niz w przestawienie mu pozycji. Sobol się na to uparł.

Co ciekawe to Tachi nigdy nie był specjalnie blisko czerwonej kartki. Jego 3 żółte kartki w 14 spotkaniach /900 min to nie jest specjalnie niesamowity wynik.
Niestety Sapała nie jest w stanie grać w normalnym wymiarze czasu i jeszcze przez jakiś czas nie będzie. Basha to Basha - liczenie że będzie zdrowy jest naiwne.
Skład jest słabszy niż poprzednio, brak Igbekene będzie bolesny. Niestety, Tachi to obecnie chyba jedyna opcja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.07.2023, 20:24
1 mecz z trudnym rywalem. Leczna juz nie na wakacjach tak jak w poprzednim meczu. Tez przewiduje minimalna porazke. Bedzie zwalenie winy na ciezki okres przygotowawczy i brak zgrania zespolu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2023, 14:34
Wszyscy, jak widać, mądrzejsi od trenera i całego sztabu, a także od Kiko.
Skąd niby wiecie, że Tachi lepiej spisywałby się na środku obrony?
Że tam niby kiedyś grał?
A może bardziej nadaje się na DP?
Może sam też lepiej tam się czuje?
Może wcześniej grał na ŚO, bo jakiś inny trener go tam uporczywie, acz bez sensu widział?
Może Sobolewski, który widzi go codziennie, też woli go w środku?
Może Kiko sprowadzał go z myślą o DP?

Uprzejmie oczekuję na merytoryczne argumenty.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.07.2023, 15:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy, jak widać, mądrzejsi od trenera i całego sztabu, a także od Kiko.
Skąd niby wiecie, że Tachi lepiej spisywałby się na środku obrony?
Że tam niby kiedyś grał?
A może bardziej nadaje się na DP?
Może sam też lepiej tam się czuje?
Może wcześniej grał na ŚO, bo jakiś inny trener go tam uporczywie, acz bez sensu widział?
Może Sobolewski, który widzi go codziennie, też woli go w środku?
Może Kiko sprowadzał go z myślą o DP?

Uprzejmie oczekuję na merytoryczne argumenty.
Źle się starzejesz, serio.

https://www.transfermarkt.co.uk/tach...spieler/354697 - to odnosnie występów Tachiego jako DP a CD.

Jak widać 90% występów w karierze jako obrońca no ale źle się tam czuł, trenerzy ktorzy go prowadzili nie połapali się że to DP i z uporem maniaka przez lata rozmawiając z zawodnikiem ciągle go tam wystawiali.

Sobolewski przyznal że Tachi na DP to jego autorski pomysł. Myśle że to spowodowane jest tylko tym że Tachi ma jakąś agresje, zdecydowanie a to według naszej legendy pasuje na DP.

Może by Sobolewski dał Tachiemu z 8-10 meczy na stoperze .... ale nie da bo jakby Tachi wypalił to jego autorski pomysł wyglądałby jak kraftowy kebab z zamrażarki.
Powód: Tam doliczyli mecze na DP w Wiśle czyli przed Sobolewskim gość grał 90%+ jako obrońca (biorac pod uwage podane liczby)
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 16.07.2023 o godz. 15:45.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.07.2023, 16:00
Może ci trenerzy tez mieli "autorskie" pomysły?

Naprawdę, nie stać nas na to, żeby zaakceptować koncepcję dyrektora sportowego i trenera?
Forum zawsze mądrzejsze?

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.07.2023, 16:20
Zaletą Tachiego jest zdrowie, które niestety naszym pozostałym DP nie dopisuje. Co z tego, że Basha pieści piłki, skoro może zagrać w porywach 30 minut i porusza się z prędkością wozu z węglem?

Zobaczymy co z Sapałą teraz będzie, jak się kolejny raz rozsypie, to będziemy mieli odpowiedź na pytanie czemu go odstrzelili z Rakowa.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 16.07.2023, 17:03
Forum zawsze najmądrzejsze!!!

Może autorskim pomysłem naszego sztabu jest, że im dalej Tachi od pola karnego, tym rzadziej będzie deptał w tymże po stopach przeciwników... Nie wiem skąd przekonanie, że ten gość będzie dawał radę na środku obrony, jest strasznie nieprzewidywalny, w obronie - szczerze bałbym się, że często rozdawałby prezenty przeciwnym drużynom. No może, niech go z raz wpuszczą na próbę, niech zagra na środku, ale osobiście jestem sceptykiem...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.07.2023, 18:00
Greg25 napisał(a):Wyświetl post

Może autorskim pomysłem naszego sztabu jest, że im dalej Tachi od pola karnego, tym rzadziej będzie deptał w tymże po stopach przeciwników... Nie wiem skąd przekonanie, że ten gość będzie dawał radę na środku obrony, jest strasznie nieprzewidywalny, w obronie - szczerze bałbym się, że często rozdawałby prezenty przeciwnym drużynom. No może, niech go z raz wpuszczą na próbę, niech zagra na środku, ale osobiście jestem sceptykiem...
Szczególnie jak chodzi o kwestie układów i finansów w klubie...

Co do Tachiego każdy widzi jak on gra w środku i kazdy widział co robili nasi stoperzy podczas ostatniej rundy.
Macie coś więcej niż wiara w 6 zmysł trenera Sobolewskiego ?
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 16.07.2023 o godz. 18:03.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.07.2023, 10:14
Greg25 napisał(a):Wyświetl post

Nie forum mądrzejsze cymbale jeden z drugim FraMatem tylko wszyscy poprzedni trenerzy mądrzejsi od trenera który już udowodnił,że z myśleniem mu nie po drodze.Nie wiesz skąd przekonanie,że Tachi będzie dawał radę w obronie?A no może stąd,że właśnie w obronie dawał sobie radę w Hiszpanii i to w kilku klubach a na DP średnio mu to wychodzi na drugim poziomie rozgrywkowym w PL.To nie jest czyjeś widzimisie tylko twarde dane...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.07.2023, 17:24
Podam jeszcze jeden potencjalny argument.
Sobolewskim był jednym z najlepszych polskich piłkarzy jako DP.
Można więc sądzić że lepiej od forumowych mędrców potrafi ocenić przydatność jakiegoś piłkarza akurat na tej pozycji.

No chyba że uznamy, że tego Sobol też nie potrafi.

Ja, w swojej branży potrafię ocenić przydatność debiutanta do pracy na danym stanowisku i nie muszę w tym celu kierować się opiniami dyletantów. Zwłaszcza kiedy delikwent ma pracować w moim zespole.

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2023, 18:01
Jak któryś z kibiców wierzy jeszcze w 6 zmysł Sobola, to życzę powodzenia.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2023, 18:09
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Jak któryś z kibiców wierzy jeszcze w 6 zmysł Sobola, to życzę powodzenia.
Ja to nie wierzę w jego 5 podstawowych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2023, 19:31
Najsłabsze punkty obecnej Wisły na tą chwilę to zdecydowanie trener i pozycja defensywnego pomocnika. Przydałby się też jeszcze jeden mocny piłkarz ofensywny i boczny obrońca. Sezon będzie bardzo trudny, im mniej będziemy w nim zależeć od zmienników takich jak Młyński czy Talar, tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.07.2023, 20:50
Jeszcze pierwsza jedenastka jako tako ale załóżmy, że pojawi się jakaś kontuzja typu Jaroch Junca , Sapała , Basha lub ktoś z ofensywnych i już jest dramat. Mam wrażenie że podchodzimy trochę znowu do rozgrywek na jesień jak w tamtym roku..potem w Panice w zimie będziemy wzmacniać. wydaje mi się że może byc solidniej na bramce i w obronie ale za to nie będzie tak dobrze z przodu(obym się mylil)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.07.2023, 21:24
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze pierwsza jedenastka jako tako ale załóżmy, że pojawi się jakaś kontuzja typu Jaroch Junca , Sapała , Basha lub ktoś z ofensywnych i już jest dramat. Mam wrażenie że podchodzimy trochę znowu do rozgrywek na jesień jak w tamtym roku..potem w Panice w zimie będziemy wzmacniać. wydaje mi się że może byc solidniej na bramce i w obronie ale za to nie będzie tak dobrze z przodu(obym się mylil)
Też tak to widzę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2023, 12:07
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę, żeby było nas stać na więcej jakościowych graczy w kadrze. Budżet nie jest z gumy, a i ciężko ściągnąć kozaków na ławkę rezerwową. Prędzej zadaniowcow, którzy mają swoje wady (jak np Szot czy Basha).

Na jesień zeszłego roku kadra wyglądała fatalnie, bez porównania z dzisiejszą.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 16.07.2023, 22:09
A synalek Kikuśka będzie grał?

Tradycje zobowiązują - wujek Jurek, brat Dawidek, wcześniej ludzie po wyrokach czy różne kochanki.

Aż dziw bierze, że już kilkukrotnie skompromitowany Kikusiek (od samego początku nie traktowałem go poważnie i miałem rację).

Dla mnie to największy ananas w erze Wisły.

Chłop bez doświadczenia w trenerce za czasów Sarapaty dostał to stanowisko.

A władze ligi chyba wymagają licencji trenerskiej?

No chyba, że Kmiecik dał swoje uprawnienia.

Szybko okazało się, że mimo sprowadzonego tabunu Hiszpanów poziom ówczesnej Ekstraklasy go przerósł.

Gdyby nie Carlitos, byłaby strefa spadkowa.

Długo trwało czekanie na jego wydalenie.

Biorąc pod uwagę, za jakich czasów został sprowadzony i przez kogo, wydawało się, że jego tematu w Wiśle już nie będzie (czasy bandytyzmu, ale też czas wałków transferowych jego kolegi za które dostał zarzuty).

Kilka miesięcy temu okazało się, że tęsknota za czasami Marzenki jest dalej duża, to postanowiono wrócić do Kikuśka, tym razem na innym stanowisku.

Był wagon z Hiszpanii, było oczekiwanie, że awans z taką liczbą grajków z tego kraju jest oczywistą oczywistością.

Niestety, pamiętamy mecz z Puszczą, która bez Hiszpanów pokazała hiszpańskiej Wiśle miejsce w szeregu.

Już trzecia klęska hiszpańska nikogo nie nauczyła (jeszcze jedną miał Carrillo) i znowu jest to samo z dzisiejszym hitem - zatrudnieniem synalka.

W Wiśle po tylu latach przywykliśmy do wszelakiej patologii.

Aż dziw bierze, że Robert Brzęczek jeszcze nie został piłkarzem Wisły.

Ale pożyjemy, zobaczymy jak to mówią.

Obecnie trwa najgorsza sytuacja Wisły w całej historii i wiemy komu to zawdzięczamy:

Braciom Błaszczykowskim, wujaszkowi Jurkowi, środowiskom kibicowskim, Jarkowi Królewiczowi Królewskiemu, Tomkowi Jażdżyńskiemu, Kikuśkowi, fałszywym odnowicielom, TS-owi i fałszywym legendom.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 16.07.2023 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 17.07.2023, 09:33
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Obecnie trwa najgorsza sytuacja Wisły w całej historii i wiemy komu to zawdzięczamy:
Braciom Błaszczykowskim, wujaszkowi Jurkowi, środowiskom kibicowskim, Jarkowi Królewiczowi Królewskiemu, Tomkowi Jażdżyńskiemu, Kikuśkowi, fałszywym odnowicielom, TS-owi i fałszywym legendom.
Skoro środowiskom kibicowskim to Tobie również dziękujemy za obecny stan rzeczy i fatalną sytuację.
Wyłącz internet, włącz myślenie.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.07.2023, 04:50
ale troll się włączył.
KOALIK nie kręć koperkowej afery. Kiko był słabym trenerem, na długo zapamiętam styl w dwumeczu koroną (PP i liga).
Teraz nie został sciągniety w roli trenera jak zapewne wiesz...
Zaciąg hiszpanów był i jest ale są to odpady bo nas nie stać na innych i mimo wszystko spora część z nich była/jest dużo lepsza niż ściągani polacy, fazlagice itp itd.
za brak awansu obwiniasz zaciąg przez kiko? to wg Ciebie Sobolewski był wtedy gdize? na urlopie?
Pretensie, że jego syn gra w Wiśle? a gdzie ma grać? Miał go zaprowadzić do Hutnka czy Cracovii?

Ale rozumiem poniekąd, że musiałeś wylać swoją frustrację i zrobiłeś to tutaj. Mam nadzieję, że nikt nie wejdzie z Tobą w dyskusję (pomijając moją odpowiedź) bo zalatuje trollem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów