|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Chcąc zostać w E-klapie to takie mecze trzeba wygrywać. W tym meczu muszą gryźć, kopać i szczypać od pierwszego do końcowego gwizdka sędziego. Mecz z cyklu tych o sześć puntków, których na wiosnę czeka nas o wiele więcej.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
Mecz o 6 pkt. Ten mecz musimy wygrać! Jak wygramy będzie o wiele łatwiej na wiosnę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję że naszym piłkarzom (cytując klasyka) przestawiło się coś w głowie i pójdą za ciosem w Łodzi.
Sportowo ŁKS nie jest trudniejszym rywalem niż Pogoń. W kontekście walki o utrzymanie - nie możemy tam przegrać. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
W ostatnich latach takie mecze które wydawały się łatwe i stały na drodze do czegoś (głównie walka o górna 8mkę) nam totalnie nie wychodziły...oby w czwartek nastąpił wyjątek od reguły. Mimo wszystko mamy lepszą kadrę i nie możemy takich meczów przegrywać w obecnej sytuacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
W ŁKS za kartki pauzuje Klimczak. U nas nikt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mega wazny mecz dla nas i Lksu.Doliczajac nasza slaba postawe na wyjazdach bedzie bardzo ciezko.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wiadomo co ze zdrowiem Kuby i Vullneta , czy zagrają? Mecz o 6 punktów, mam nadzieje że nasi wyjdą skoncentrowani od 1 minuty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przed chwilą graliśmy z liderem i mieliśmy szansę wygrać bo ta liga taka jest, w czwartek gramy z przedostatnim zespołem i... nic się nie zmienia, też możemy wygrać ale możemy z łatwością przegrać, Jedyna różnica jest taka, ze jak to się mówi taki mecz to mecz o 6 pkt.
Jestem dobrej nadziei i od przyjścia \skowronka jesteśmy na fali wznoszacej i widac, ze mentalnie już odbiliśmy się od dna bo po równych meczach z Lechią i Śląskiem oraz dobrym meczu z Górnikiem gdzie już powinniśmy wtedy wygrać, ale padliśmy a mimo to piłkarze się nie załamali i z Pogonią znowu zagraliśmy swoje. Także mentalnie wstali z dna i grają na miarę tego co umieją. Dlatego spokojnie możemy myslec o wygranej w Łodzi i po prostu trzeba zapierdalać a jak przyjdzie lepsza forma, psychika nie siądzie to zaczną wygrywać seryjnie. Do boju! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie z przedostatnim tylko ostatnim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
LKS gra w najbardziej dzikim stylu i sa totalnie nieobliczalni. To napewno bedzie trudniejszy mecz niz ten z Pogonia ale jest to mecz ktory musimy wygrac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Łks to dla nas trochę pułapka. Każdy nastawiał się na lidera, że to będzie piękne przełamanie z takim zespołem i u siebie.
Mobilizacja na Pogoń była ogromna. Obyśmy nie zlali Łksu, bo to może być dużo cięższy mecz i wrócimy w mało przyjemny sposób do punktu wyjścia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
My nie mamy po czym spoczywać na laurach. Wygrana z Pogonią to już historia. Dobrze że mecz już w czwartek, choćby z dwóch dni mniej LKSu na regenerację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wszystko zależy od nas w tym sensie, że albo zagramy jak z Rakowem, albo jak z Górnikiem w pierwszej połowie. Sportowo jesteśmy lepsi, ale na forma wpływa wiele kwestii, a w naszym przypadku ważną rolę grają głowy. Jeśli te będą pracować normalnie, to po przełamaniu z Pogonią, przyjdzie pierwsze przełamanie na wyjeździe. Trzymam kciuki.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tak jak w przypadku Pogoni porażka była wielce prawdopodobna (w końcu czołówka tabeli) i możliwa do przełknięcia, tak w meczu z ŁKS muszą po prostu wypruć sobie żyły i walczyć o 6 punktów. W sytuacji, w jakiej jesteśmy, meczu z bezpośrednim rywalem w walce o 13. miejsce przegrać po prostu nie możemy.
Sam osobiście jestem dobrej myśli, będzie 1-2 po dreszczowcu w końcówce. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kulturą gry i jakością zawodników na pewno przewyższamy ŁKS. Za nimi przemawia przygotowanie fizyczne i to, że grają u siebie. Mimo to liczę, że pierwszy wyjazdowy mecz w tym sezonie wygramy. Stawiam 2-0 dla nas po golach Brożka i Kuby.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z wszystkich zagrożonych degradacją najłatwiejszego przeciwnika mamy my i Łks
Górnik, Korona , Arka i Raków będa mieli problem z zgranięciem kompletów punktów w swoich meczach. Trzeba to wykorzystać. Musimy wyjść na ten mecz jak na finał LM. Oglądałem ostatnio Łks i grają w stylu Moskala - ofensywnie i kombinacyjnie. To nie będzie łatwy mecz- zadecyduje forma dnia. Ale my mamy po ostatnim meczu wysokie morale i w tym widzę szansę. 3 punkty w tym meczu zapewnią nam fajną pozycję wyjściową w walce o utrzymanie po przerwie zimowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dalej gramy w bardzo wolnym tempie, druga linia praktycznie unika gry "chowają się" za przeciwnika. Mało "odbiorów" , dużo strat to obraz gry defensywnych pomocników.
Obraz uzupełnić trzeba słabym przygotowaniem do sezonu. Ale, to wcale nie znaczy, że w Łodzi jesteśmy na straconej pozycji. Może chociaż, jakiś remis zaliczymy? P. S Słyszałem, że Buchal może zostać najlepiej grającym zawodnikiem w ekstraklasie ....... na czas. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Półtorej godziny do meczu a taka cisza w temacie. Dziś pora na nasze pierwsze wyjazdowe zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Taki mecz trzeba przynajmniej zremisować. Najlepiej wygrać, ale remis tez nie będzie tragedią.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 09.2017
Offline |
|
|
szalenie wazny , zapowiadajacy sie ciezki mecz , o punkty nie bedzie łatwo , ale mysle ze o jedna bramke wiecej My zdobędziemy , mysle ze w tym meczu padnie kilka bramek , i niech Wisła wygra chocby 3-2, byle 3 pkt powedrowały pod Wawel, choc po glowie mi chodzi taki wynik 2-2 tez w sumie nie bedzie tragiczny
Naprzód Wisło,Naprzód TS..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może jakaś zrzutka na rozwiązanie kontraktu z Janickim? Paralityk jakich mało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dwa razy podając do Sadloka wykopał w aut ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Karny dla łksu na życzenie fryzjera?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie mamy w ogóle środka pola. Obrona to parodia. Na szczęście obrona ŁKS jeszcze lepsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dobrze ze koniec rundy. Zrobiliśmy wszystko by dalej być w grze, dobrze że ŁKS grał w dziesiątkę bo fizycznie by nas zmiażdżyli... Na wiosnę jestem już jakoś spokojny. Dobrze przygotować się kondycyjnie wy.......ic paru Parodystow na ławkę. Wzmocnic obronę I kupić napastnika. Skończyło się happy endem
|
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że wielkie szczęście w tym meczu. Gdyby nie czerwona kartka to na 99,9% byśmy tego nie wygrali. Gra fatalna niestety, potrzeba dużych zmian w tej drużynie.
Ostatnio edytowane przez Lvcas : 19.12.2019 o godz. 20:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przecież nie wiesz jak zagrałby ŁKS w 11 a nie 10 i jak Wisła by zareagowała. Ja widziałem dzisiaj większą determinację Wiślaków do wygrania meczu. Za to brawa. Wynik ustawiony przez sędziego. Regulaminowo powinno być 4-1 dla nas. Pawłowski mi bardzo imponuje, ostatni w tym wieku chyba Chrapek prezentował się tak dojrzałe. Zaraz po Maku najlepszy transfer lata. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Mecz pięknie się potoczył, Brozio schodzący na bok bankowo nie strzeliłby, a tu czerwo i cudowny rzut wolny.
Dobrze ze sedzia chcial wydrukowac, dzieki temu zrobiło się 1:3, gdyby nie to to do przerwy byloby pewnie 0:1 i nerwowa na maxa, a tak to bylo praktycznie po meczu, dzieki sedzio!!! To będą wesołe święta !!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|