|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() stronka pokazująca h2h nie została zaktualizowana po rundzie zasadniczej Rywal ogólnie: ![]() Rywal u siebie: ![]() Wisła ogólnie: ![]() Wisła na wyjeździe: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jeśli mamy utrzymać choć 10 miejsce to trzeba tu coś ugrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Łatwo nie będzie. Górnik jest w gazie, a u nas nadal szpital. Ważne kto się wyleczy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ciekawe czy to bedzie mecz, czy Polska-Japonia
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Obrona dostanie niezla lekcje. Po tym jak przejechali sie po Sosnowcu nie zdziwie sie podobnego wyniku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za nami przemawia jedynie statystyka
tzn. mało który klub wygrywa 5 meczów z rzędu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie byłem orłem z matematyki, ale czy (jeśli pominąć z kim się gra) prawdopodobieństwo, że Górnik Zabrze wygra 6. mecz z rzędu, jak i to że wygra 2. mecz z rzędu jest takie samo? Pytam bez złośliwości, jeśli ktoś jest teraz w liceum albo studiuje matematykę/fizykę/informatykę i kojarzy takie rzeczy, niech z łaski swojej odpowie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Jeżeli 6 raz rzucam monetą (5 razy wcześniej wypadła reszka) i się zastanawiam jakie prawdopodobieństwo jest 6 raz wypadnie reszka, to oczywiście szansa na to jest 50% i wcześniejsze rezultaty nie mają znaczenia. Jednak jeśli przed meczem zastanawiam się jakie prawdopodobieństwo jest, że 6 razy z rzędu wypadnie reszka, to oczywiście tutaj szans są wielokrotnie mniejsze.
Więc z matematycznego punktu widzenia jest różnica w prawdopodobieństwie czy ktoś wygra 2 mecze z rzędu czy 6 i to spora (przed wydarzeniami ) teraz patrząc z perspektywy jednego meczu, statystyka nie ma już nic do rzeczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W plecy.
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czyli dobrze kojarzyłem!
Do boju Wisła! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chwila , chwila , zależy czy rozpatrujemy prawdopodobienstwo wygrania przez Gornika meczu z Wisłą ( wiadomo - 1/2) czy wygrania 6 meczy z rzędu (1/64)
w zasadzie to "paradoks hazardzisty" jedna z wielu sprzeczności w probablistyce , ale pamiętajmy że ekstraklasa to jeden wielki paradoks , i już dawno jest ukuty ten mityczny termin "logika ekstraklasy" ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W plecy i pewnie sporo zależy od podejścia Górnika ale w naszej sytuacji nie dziwne.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niewiele przemawia za nami, w zasadzie jedynie logika ekstraklapy - ciekawe co się z tego urodzi...
![]() Lis- Burliga, Klemenz, Ojo, Pietrzak - Kolar, Vukan, Boguski, Peszko - Drzazga, PB, pewnie takim składem wyjdziemy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tutaj wszystko może się zdarzyć,ale stawiam na porażkę....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kto to zwątpił w naszych?
![]() Jazda, jazda, jazda ... ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja
![]() Brawo chlopaki, dobry mecz, Górnik naprawde nie miał za wiele okazji Swoja droga jakie my transfery podczas tej łapanki zrobilismy Klemenz drugi mecz super, lider obrony, Vukan co to jest za piłkarz ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zagraliśmy FAJNY mecz - nie spodziewałem się, myślałem, że będzie oklep.
Krótko i treściwie: NAJGORSZY: PLEWKA PLEWKA PLEWKA, za nim Boguski - Rafał mnie troche rozczarowal, gdyz ostatnie mecze miał przyzwoite. NAJLEPSZY: VUKAN, na duży plus Kolar dużo lepszy od Drzazgi typowego średniaka pierwszoligowego, bramka na 2:1 super. KLEMENZ super czyścił KUMAH - jak patyczak , strasznie chudy i słaby, nawet piłki z odpowiednią siłą nie potrafi podać. Musi jakiś hormon wzrostu albno testosteron zapodać inaczej tego nie widze. AHA@@@!!!!!!!! LIST !@@!!!! Znowu to ZROBIŁ, znowu szmate puścił (chodzi oczywiście o tego babola ze spalonego!!!
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.05.2019 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Wyjazd - 3 pkt z Górnikiem, który coś tam potrafi. I ogrywając młodych.
Jest baja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Odszczekuję co mówiłem o Klemnzie bo kolejne dobre zawody.Brawo Wisła ! 3 pkt nasze !
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepszy mecz od wygranej 4-0 z Legią. Savicević król środka pola. Klemenz profesor. Plewa najlepszy mecz w karierze. Cieszy że rozgrywamy spokojnie od tyłu. Widać, że trener wpoił to zawodnikom i wychodzi coraz lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To wszystko pokazuje jedynie, ze:
1. Nie ma co płakać, i się żalić, że będzie źle bo ta liga jest nieprzewidywalna. Mówienie w tej lidze, że się z kimś przegra (niezaleznie czy się mówi z pozycji kibica Wisły Kraków czy Zaglębia Sosnowiec) to trochę tak jakby dorosły człowiek, wykształcony zaczął się użalac, że jutro ma wiać wiaterek 10 km na godz i że sie boi wyjsć na ulicę, żeby go nie zwiało. Trochę paranoja jest mieć takie myśli i będąc kibicem polskiej ektraklasy się obawiać jakiegoś klubu.... 2. Na tę ligę można grac starymi, młodymi, Hiszpanami, Polakami, Brazylijczykami, krasnalami czy jedenastką pedziów i to może wypalić. Jest to na tyle amatorska liga, że nie trzeba wielkich pieniędzy, jakiegoś szkolenia młodzieży, wielkich planów na rozwój klubu, trzeba po prostu solidnie trenowac i sobie grac z ogórami i ich ogrywać. 3. Także aby była zapewniona płynność finansowa, jakiś tam względny plan na klub na jeden sezon, względny spokój i po skompletowaniu obojętnie jakiej kadry, czy młodzików czy samych emerytów można sobie założyć od początku sezonu cel walki o 1 miejsce w lidze no i może będzie to 1 miejsce a może... 14. To jest polska liga i tego się nie ogarnia i nie obstawia u buka. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() ![]() ( Najgorsze, że jest to prawda) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzisiejszy wynik dowodzi, że Pan Trener odwala kawał dobrej roboty i aktualny skład, nawet z 10 zmianami zaskakuje. Nie wiem kto rządzi w szatni - Wasyl czy Błaszczu ale atmosfera jest i da się wiele rzeczy zrobić. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Faktem jest oczywiście, że Stolarczyk "ogarnia" i to nawet nadspodziewanie dobrze ale w polskiej lidze nie przeceniałbym czegoś więcej od atmosfery i zaangażowania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No właśnie o to chodzi, że i piłkarze i trener mają znaczenie. Trener bo musi z tego co ma ułożyć skład i rozpracować przeciwnika. I oczywiście panowie piłkarze muszą chcieć to wypełnić co trener powie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszystko po tym meczu mnie cieszy i nie ma absolutnie na co narzekać
może jedynie na Pietrzaka, który ze swojej lewej nogi strzela Panu Bogu w okno.Super że ogrywamy Hoyo. Nie spodziewałem się że Stolarczyk tak odważnie na niego postawi w kolejnym meczu, a może i do końca rundy. Kolar, Savicevic, Klemenz , Peszko trzymają nam grę. Plewka dobry mecz, mało strat, dobrze wygląda biegowo. Dawał dziś radę w środku, mając zresztą tak świetnego partnera. Jeśli Korona w tej kolejce przegra a my z nią wygrany za tydzień mamy oficjalnie 9 miejsce i 2 sparingi na koniec sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Brawo Panowie,Zabrze trudny teren ,a dzis klasa,Klemez wygladal jak Pan Profesor,reszta tez dobrze.Niby druzyna bez polowy zawodnikow a jednak Stolar dalej robi swoje,rosnie z niego dobry trener.
Jeszcze raz brawo chłopaki. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|