|
Pawełek - bez zarzutu, kilka pewnych interwencji.7/10
Cikos - w akcjach ofensywnych nie błyszczał, za to w defensywie na plus, raz bardzo dobrze zaasekurował środkowych obrońców i przerwał groźną kontrę Widzewa. 6/10
Bunoza - gdy ma wyjść pressingiem i przejąć piłkę w okolicach 40 metra od bramki wszystko jest pod kontrolą i wygląda dobrze. Kłopoty zaczynają się gdy akcja jest pod naszym polem karnym. Mimo wszystko bez większych błędów dzisiaj. 6/10
Cleber - oby tak grał do końca rundy, choć szkoda niewykorzystanej sytuacji z I połowy kiedy mógł strzelić głową bramkę. 7/10
Pajić - dobrze prezentuje się na lewej obronie, stara podłączać do akcji ofensywnych, choć dziś niewiele dobrego z tego wyszło. 6/10
Małecki - bardzo dobrze grał, dużo rajdów, dryblingów i walki. Szkoda, że Rios nie wykorzystał jego świetnej wrzutki w II połowie. 7/10
Boukhari - dobrze uzupełniał się z Wilkiem i Gargułą w środku pomocy. 6/10
Wilk - walczył, odbierał piłkę wślizgami, dobrze uderzał na bramkę, występ na plus. 6/10
Garguła - jeszcze kilka spotkań od pierwszej minuty, Łukasz się rozegra i może w końcu być realnym wzmocnieniem Wisły. Widać, że inni zawodnicy mają do niego zaufanie. 7/10
Kirm - w końcu mamy skrzydła, dziś brakowało mu trochę szczęścia, szczególnie w sytuacji, kiedy uderzył w słupek. Oby podtrzymał taką dyspozycję. 7/10
Rios - najsłabszy zawodnik dzisiaj, widać, że nie czuł się najlepiej na środku ataku. Optymalna pozycja dla niego to chyba cofnięty napastnik lub prawy skrzydłowy schodzący często do środka. 3/10
Żurawski - właśnie tak wyobrażałem sobie jego rolę po powrocie do Wisły. Nie jako zawodnik, który ma ciągnąć cały zespół i grać od 1 minuty, tylko wchodzący w II części meczu, kiedy trzeba doświadczeniem i ograniem wspomóc resztę zawodników. Typowałem go jako strzelca bramki dzisiaj i się nie pomyliłem. Teraz, gdy gra Wisły wygląda już w miarę składnie i Żurawski zacznie grać lepiej i być pożyteczny.
|