kot napisał(a):

Widać, że wczoraj powstał drugi "antyinny" klub piłkarski w Polsce, który w nazwie ma tym razem hasło AntyPolonia, co jest równoznaczne z nazwą Legia, identycznie jak u Pasów jest ruch kibicowski AntyWisła, co jest jednoznaczne z nazwą Cracovia. Bo tak naprawdę, swoją współpracą z Walterowską medialnością, kibice Legii wraz z klubem Legia, wczoraj bardziej pomogli, nagłaśniając sprawę stadionu Polonii, niż jej zaszkodzili. Ruch AntyPolonii na Legii jest chyba ich największą kompromitacją w historii i to bez znaczenia na Disco-Polowy charakter Polonii 
Ps. bez napinki, ale takl to odebrałem wczoraj
|
Tylko, że pytanie brzmi w czym nagłośnienie sprawy tu pomoże? Myślisz, że ktoś wybierając prezydenta Warszawy będzie się kierował tym czy powstał jakiś stadion czy nie? Dla Ciebie jako osoby interesującej się piłką istotny jest rozwój architektury stadionowej, ale ktoś komu to lata oglądając relację w TV pomyślał sobie: "bezmózgi kibole do więzienia, a nie publiczne pieniądze marnować, żebyście sobie jakieś ustawki robili". Co do działalności anty to pomożesz mi rozwinąć skrót AJ?

Nienawiść na tle lokalnym do "innych" obecny jest wszędzie. U nas na stadionie przekreślone herby Polonii, czy piosenki anty się nie pojawiają w meczach nie związanych z tą drużyną. Jak już ktoś tu ładnie napisał: "jedni rżną się maczetami inni organizują manifestacje".
Edit: ja uważam, że budowa stadionu narodowego to marnowanie pieniędzy bo po co ten stadion? Żeby reprezentacja 4 razy w roku zagrała? Dużo lepiej by było, gdyby kadra grała każdy mecz gdzie indziej, na terenie całego kraju. Rozmiar stadionu dobierany by był do rywala, bo chyba nikt nie myśli, że na meczu z San Marino przyjdzie 55 tysięcy ludzi.