JEDREK76 napisał(a):

Ciekaw jestem 1q2 czy informacja, którą podawało w sobotę 10 kwietnia TVN24, tuż przed moim wyjściem mszę na Wawelu, iż rzekomo "3 osoby są ranne" też mi się przyśniła
Co nie zmienia faktu, że dziennikarz piszący coś takiego powinien mieć przede wszystkim przed napisaniem takiego tekstu jakiekolwiek dowody typu nagrania, świadków etc.
|
To nie chodzi o informacje.Przy takich zdarzeniach 'szum' informacyjny jest ogromny.Jak sobie przypominam to najpierw było 87 ofiar(na 90 pasażerów), potem nawet 130, info że rozbił się na pasie, info że ileś tam razy próbował lądować.To jest norma i w zasadzie wszędzie tak się dzieje.Przykładów jest od groma, choćby niedawno Słowak co w Bratysławie zamordował ileś tam osób.Już po jego śmierci pierwsze informacje mówiły że to 18 letni ćpun, potem że młodociany przeciwnik cyganów, że ofiary były przypadkowe itp - później wyszło że nie 18 a ponad 50 z tego co pamiętam i że większość ofiar nie była przypadkowa.
Norma i szybko zostało to zdementowane, tak jak i w przypadku Smoleńska.
Tyle że nie o to mi chodzi - w ogóle bym nie zabierał głosu bo nie chce mi się bezowocnie kłócić

Problem jest taki że jesteśmy chyba w najgorszej sytuacji po 89 jeśli chodzi o rozniecanie konfliktów wśród zwykłych zjadaczy chleba jak my
Tu dziś nie chodzi o liberałów,konserwatystów,komuchów,złodziei,zboczeń ców,szkodników,nieudaczników itp , tylko o MORDERCÓW.
Wejdź sobie w komentarze na jakimś prawicowym portalu i zobacz co się dzieje - Wielki spisek, cały rząd to mordercy, ci co badają to zdrajcy narodu.To nie jest .......enie Palikota ale realne zagrożenie zamachami osób niezrównanych psychicznie na tychże morderców i zdrajców.Ja jestem przekonany że to się zdarzy, nie wiem na kogo, kiedy, jaki będzie wynik ale to nie jest pytanie czy ale kiedy.Wystarczy lekko znać historię by tak przypuszczać.
I wchodzi tu pan sambo, jasno i wyraźnie sugerując że 40 milionów ludzi jest okłamanych.Ktoś próbuje zrobić z ludzi durnia(ktoś próbuje sugerować że to nie był zamach)
Co więcej on uważa że żona tego borowca jest w tym wielkim spisku - albo z własnej woli albo jest do tego zmuszona.
Nie przyjmuje do wiadomości że kobita jasno się wypowiedziała.
1.Nikt do niej nie dzwonił, ostatni sygnał od męża dostała przed wylotem
2.Zamykając rachunek sprawdziła bilingi i mąż nigdzie później nie dzwonił.
3.brat borowca wmieszany w to zaprzecza wszystkiemu
4.Doszła do dziennikarza=hieny to piszącej, miał jej najpierw przedstawić nagraną rozmowę z bratem borowca, w której mówi on o tym że był taki telefon, tego nie zrobił, miał udostępnić mail innego dziennikarza który mu to podsunął - tego też nie zrobił - na koniec wyparł się wszystkiego.
5.Kobita nie godzi się by jej mąż był obrażany i wykorzystywany
Mało

I pan sambo to dobrze wie ale ma to w dupie.Czego on jeszcze chce?Bilingów tej kobiety?A może to też nie wystarczy bo najpewniej też zostały sfałszowane
Nie chce Jędrek nazywać tego po imieniu ale domyślam się że wiesz jak to oceniam.To już nie są pierdoły,dyskusje światopoglądowe,gospodarcze, o finansach itp tylko bezczelna próba wyprania mózgu ludziom - operując pojęciami zdrady i mordu - najgorszych rzeczy jakich człowiek może się dopuścić i jest to nagminnie puszczane w tak obrzydliwy sposób jak zdemaskowałem u pana sambo.
Efekty pewnie przyjdą bo znajdzie się jakiś pojeb który poczuje misje by choć jednego z tych morderców ukatrupić.Ku chwale ojczyzny.