Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2010, 21:49
aNouc napisał(a):Wyświetl post
(...)Jagiellonia liczy 80 lat i ponoć ich miejsce w lidze jest najlepszym miejscem w przeciągu tych 80 lat! ! ! ! ! ! Nawet o tym nie wiedziałem, ale gdy mnie oświecili to padłem ze śmiechu, (...) nigdy nie było takiej sytuacji gdy ktoś wyskakiwał jak filip z konopi i nagle opanowywał ligę. Był taki zespół w historii Polskiej piłki. Była to Wisła, ale to były inne czasy, (...)etc etc..(ble ble ble jeden wielki bełkot)
nie chce mi się cytować całości bo większych bredni w życiu nie czytałem.
wyjdź chłopcze z domu, przewietrz się i spojrzyj na realia..

ODNOŚNIE EKSTRAKLASY...
to tylko IMO - mało popularne tutaj...
Na mecze z Legią (czy najsłabszą czy najmocniejszą) zawsze wszyscy srali ze strachu i przychodzili na mecze "u siebie" bo "może wygramy z Legią". Magnes - bo znienawidzona przez 3/4 Polski
Na mecze z Wisłą jak się stała "potęgą" przychodzili z ciekawości: "a może utrzemy nosa tym nowobogackim"

Teraz... (może się tu narażę PANOM WIŚLAKOM ale) wydaje mi się grubo...że na Legię nadal srają ze strachu (ale mimo to zdaża im się ją ograć i chwała na kolejne 10 lat), ale na Wisłę (pokazało to już największym szmaciarzom wiele drużyn) po prostu trzeba się zaangażować bo "nie taki straszny smok wawelski jak go malują". I coraz więcej drużyn nie boi się atakować Wisły. A że Wiśle skończył się fart z meczami wygrywanymi 1:0... 2:1... etc (vide ostatni sezon..) no to już inna sprawa...
Odpowiedz cytując