emj10 napisał(a):

.
Drozd jak mówiłem nie rozmawiam już na ten temat, ale się przemogę. To samo co podałeś było w linkach, które kilka postów wcześniej ja podawałem. Spójrz na to co wkleiłem wcześniej i na to co teraz wkleiłeś i przeprowadź taką dedukcję, że jeżeli Accor po prawie 10 latach sprzedaje część grupy Orbis (Orbis Travel), jak widać z ich perspektywy nieefektywne, bo po co się pozbywać kury znoszącej złote jaja, a kupuje to raczej mało znana grupa kapitałowa, która już po upadku firmy twierdzi, że nie wiedziała, że sytuacja finansowa tej firmy jest taka słaba. Więc kto tutaj miał większą informację o tym co się dzieje w Orbis Travel, grupa Accor, czy Enterprise Investors? Wtedy może zaczniesz kumać czacze.
Jeśli to nie był trup to co jest trupem? Kończ waćpan, bo się tylko ośmieszasz.
|
Nie wiem co chciałeś udowodnić ale właśnie dowiodłeś że Accor, "Francuzi doprowadzili tę firmę do upadku" mimo że w tym czasie " na polskim rynku wykreowały się znakomite biura podróży". A żeby nikt ich z upadłością nie wiązał sprzedali za frytki : " cena jest niewielka i ma drugorzędne znaczenie dla oceny transakcji zważywszy na fakt, że Polskie Biuro Podróży Orbis Sp. z o.o. w ostatnim czasie przynosiła straty”. Cel osiągnięty największego polskiego biura już nie ma, a to dopiero początek dobrych interesów.
http://biznes.onet.pl/orbis-ciagnie-...2,1,news-detal
Coś bardzo podobny scenariusz do stoczni.
I to niby ja się ośmieszam?