Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2010, 13:03
emj10 napisał(a):Wyświetl post
.

Drozd jak mówiłem nie rozmawiam już na ten temat, ale się przemogę. To samo co podałeś było w linkach, które kilka postów wcześniej ja podawałem. Spójrz na to co wkleiłem wcześniej i na to co teraz wkleiłeś i przeprowadź taką dedukcję, że jeżeli Accor po prawie 10 latach sprzedaje część grupy Orbis (Orbis Travel), jak widać z ich perspektywy nieefektywne, bo po co się pozbywać kury znoszącej złote jaja, a kupuje to raczej mało znana grupa kapitałowa, która już po upadku firmy twierdzi, że nie wiedziała, że sytuacja finansowa tej firmy jest taka słaba. Więc kto tutaj miał większą informację o tym co się dzieje w Orbis Travel, grupa Accor, czy Enterprise Investors? Wtedy może zaczniesz kumać czacze.

Jeśli to nie był trup to co jest trupem? Kończ waćpan, bo się tylko ośmieszasz.
Nie wiem co chciałeś udowodnić ale właśnie dowiodłeś że Accor, "Francuzi doprowadzili tę firmę do upadku" mimo że w tym czasie " na polskim rynku wykreowały się znakomite biura podróży". A żeby nikt ich z upadłością nie wiązał sprzedali za frytki : " cena jest niewielka i ma drugorzędne znaczenie dla oceny transakcji zważywszy na fakt, że Polskie Biuro Podróży Orbis Sp. z o.o. w ostatnim czasie przynosiła straty”. Cel osiągnięty największego polskiego biura już nie ma, a to dopiero początek dobrych interesów.

http://biznes.onet.pl/orbis-ciagnie-...2,1,news-detal

Coś bardzo podobny scenariusz do stoczni.
I to niby ja się ośmieszam?
Hej Nasz TS !!