Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2010, 16:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
jova ( ten to w ogóle jest numer, zarzucał mi generalizację i przylepianie etykietek w poście, który w całości był generalizacją i próbą przyczepienia mi etykietki; to się już ociera o schizofrenię - no, ale jeśli jednocześnie wyśmiewa się Petrescu i wychwala Skorżę; och - znowu generalizacja )
Nie zarzuciłem Ci generalizacji i przylepiania etykietek. Mój zarzut był znacznie bardziej precyzyjny - używanie sofizmatów rozszerzenia. Ty oczywiście pisząc o nim musiałeś go uogólnić, by rozmyć różnicę pomiędzy naszymi wypowiedziami i móc stwierdzić, że generalizowałem w wypowiedzi o generalizowaniu, podczas gdy ja pisałem o sofizmacie rozszerzenia i nie użyłem go przeciwko Tobie.
Fajnie, że sam podałeś dwa kolejne przykłady sytuacji, w których notorycznie posługujesz się uogólnieniami - moje "wyśmiewanie" Petrescu i "wychwalanie" Skorży. Przedstawiając moje wypowiedzi w ten sposób (robiłeś to wiele razy) stosujesz sofizmat rozszerzenia, czyli wykonujesz dokładnie te czynności, których popełnienie Ci zarzuciłem.
Dzięki, funkykoval, dokładnie o te posty mi chodziło. Było tego chyba nawet więcej, bo w międzyczasie włączył się Markus, ale daje dobry pogląd na to who is who. Niektórym pozostało już tylko tzw. palenie głupa.
No rzeczywiście. Pozostało Ci palenie głupa, bo te cytaty potwierdzają wersję Sopranosa, a nie Twoją.
Te zarzuty:
Zresztą, skoro dla Ciebie Pazdan to był "drugi Sobol" ( kiedy to jeszcze był komplement ) i trzeba go było zaraz wykupować z Górnika, to o czym my tu gadamy. Wtedy argumentami było, że jest "skromny", jest "reprezentantem Polski" i jest młody ( to ostatnie to akurat prawda ).
A, to kamień spadł mi z serca. Skoro zapewniasz.
A nie, zapewniałeś mnie też, że z Pazdana będzie kawał grajka.
Jaja sobie robisz? Już zapomniałeś kto na forum rozpływał się nad "młodym reprezentantem" Pazdanem, kiedy Skorża w przypływie desperacji postanowił go przetestować?
były bezpodstawne i posty znalezione przez Funkykovala to potwierdzają. Sopranos był znacznie ostrożniejszy w swoich ocenach, niż ty sugerujesz, że był.
Odpowiedz cytując