Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2010, 22:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o przerzucanie się złośliwościami - Ty po prostu masz tendencję do hurraoptymizmu. W swoich postach uwielbiasz podkreślać wiek, jakieś drobne epizody reprezentacyjne, do tego to twoje przekonanie o tym, że nawet jeśli ktoś gra chujowo to na pewno się rozwinie. A to, za przeproszeniem - gówno prawda. Mogę Ci podrzucić masę nazwisk, ale to bezsensowne - większość pamięta Kowalczyka, Kwieka, Nawotczyńskiego, Kuzerę, Mihajlovicia, Vidlićkę, Ekwueme, Strąka. Byli młodzi, grali w młodzieżówkach - i co z tego?
Jeśli ktoś robi postępy z meczu na mecz, to są podstawy ku temu by sądzić, że będzie grał jeszcze lepiej. To nie hurraoptymizm, tylko realizm. Dla przeciwwagi powiem, że ja osobiście nie wiążę wielkich nadziei z Cikoszem, bo widzę jak duże ma braki i nie jestem przekonany czy do końca wypożyczenia będzie w stanie je nadrobić. Daję mu jednak czas, bo w końcu Wisła zapłaciła za jego roczne wypożyczenie, więc jeśli się w jego ocenie pomylę, to będzie to przyjemne rozczarowanie. Tak więc jak widać lubisz sobie od czasu do czasu pobajdurzyć i dopowiedzieć komuś nieco wytworów własnej fantazji.

Chcesz grzebać w moich postach - droga wolna. Zdarzało mi się mylić, ale Ty bzdury piszesz regularnie.
Grzebać nie będę, z tego prostego względu, że nie mam potrzeby udowadniania Ci, że mylisz się całkiem często. Wystarczy, że co pewien czas udowadniają Ci to inni. Ja zaś na tym forum pisze na tyle sporadycznie, że kompletnie nie mam pojęcia o jakiej regularności wspominasz.

Na chwilę obecną Bunoza jest cieniasem. To jest fakt. Czy będzie grał lepiej, czy osiągnie poziom chociażby Jopa - nie wiesz tego Ty, nie wiem ja, nie wie nawet sam zainteresowany.
Na chwilę obecną Bunoza nie jest choćby przeciętnym stoperem. To, że pozostali są podobnie słabi niczego w jego ocenie nie zmienia.
Myślę, że nie ma potrzeby żebyś podkreślał własnego zdania, bo po prostu się z Tobą nie zgadzam i widzę, że nie jestem odosobniony. Z tym Jopem to jednak trochę dowaliłeś, bo Górnik ma dokładnie taki sam bilans straconych bramek jak my, a dzięki Jopowi mógł mieć przecież jeszcze gorszy.

Obecnie nasz atak to 90% talentu Brożka - bo tylko dyletant uwierzy, że którykolwiek z pozostałych naszych kopaczy odnalazłby się w sytuacjach, po których on strzelał gole. Dołożył nogę? Boguski potrafi z trzech metrów przenieść piłkę nad poprzeczką, zakładając że wcześniej nie zabije się o własne nogi. I to nie jest złośliwość, bo każdy kto oglądał jego grę przyzna mi w tej materii rację.
Żurawski spokojnie by te sytuacje wykończył. Brożek nie może kreować naszej ofensywy w 90% z tego prostego względu, że po prostu wykańcza bardzo dobre podania. W meczu z Jagą od Żurawskiego, a z Koroną dobre dośrodkowanie Riosa. Nie przeczę, że wykańcza bardzo dobrze, ale zwyczajnie robi to, co do niego należy. Nic więcej.

Nasza kadra to dramat, a będzie jeszcze gorzej. Określenie tego stanu jako "nie idealnego" to albo ciężki sarkazm, albo kompletne oderwanie od rzeczywistości.
Ja zaś sądzę, że kompletne oderwanie od rzeczywistości to twierdzenie, że Brożek stanowi 90% wartości, wmawianie komuś czegoś, czego nie napisał czy też snucie fatalistycznych wizji. Proponuję żebyś przeprowadził się do jakichś ciepłych krajów albo zrobił coś ze swoim życiem, bo widać, że się chłopie męczysz. Jak chcesz mieć wszystko idealnie to kibicuj Barcelonie.

Markus napisał(a):Wyświetl post
Trafna ocena. Od siebie dodam jeszcze, że niegdyś Sopranos próbował mnie przekonać, iż Magiera będzie odpowiednim dla Wisły i bardzo dobrym lewym obrońcą tylko dlatego, że gral wówczas w miarę regularnie w ŁKS-ie. To tylko pierwszy przykład z wielu.
Z tego co pamiętam, to nie pisałem wówczas, że Magiera będzie naszym zbawcą, tylko, że może stać się wartościowym elementem naszej kadry (tj. przynajmniej solidnym zmiennikiem), bo mieliśmy wtedy na tej pozycji problem. Niestety nie możesz wiedzieć jak potoczyłaby się jego kariera, gdyby po powrocie z tego wypożyczenia dostał w ogóle szansę w Wiśle. Takiej szansy wówczas nie otrzymał, więc poszedł do Zabrza, gdzie wiodło mu się różnie, ale teraz obok Bonina i Zahorskiego jest najlepszym zawodnikiem Górnika.

Niestety Soranos ma ogromny problem z prawidłowym oszacowaniem wartości poszczególnych zawodników, podobnie jak i potencjału oraz perspektyw całego zespołu.
Markus, zanim wrzucisz jakikolwiek kamyczek do czyjegoś ogródka, to zastanów się nad sobą. Jak ludzie mają traktować Ciebie i Twoje oceny na poważnie, skoro wyciągasz już wnioski o nieptrzydatności Chaveza, którego gry w spotkaniu o stawkę nie miałeś prawa widzieć na własne oczy? Ze zwykłej przezorności mógłbyś się wstrzymać od przesądzania czegokolwiek. W swoich tekstach opierasz się na przesłankach, więc polecałbym Ci nieco pokory w ocenie innych.

Dziś w Wiśle niestety w obronie jest tragicznie, źle jest także w ofensywie. Przy obecnej kadrze, nie ma perspektyw na trwałą zmianę tego stanu rzeczy i sukcesy w pucharach.
Piszesz, że jest źle w ofensywie, natomiast realia są takie, że jest znacznie lepiej niż w ubiegłym sezonie. Z graczy ofensywnych z Wisły odszedł tylko Christow, który się nie sprawdził, zaś przyszli Żurawski, Rios, Boukhari, Paljić, a wrócił także Garguła, którego też nie wolno jeszcze skreślać. Nie wiem co z obecnym stanem rzeczy mają wspólnego puchary, w których zespół aktualnie nie występuje i do czasu kolejnego występu mamy dwa okna transferowe.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 22.09.2010 o godz. 23:17.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując