witeq napisał(a):

|
to co powiesz o Pawle Brożku, który strzelił ponad sto bramek w ekstraklasie i Wiśle? Bo od niego w Wiśle nikt nie wymaga więcej tylko dokładania nogi. A Smolarkowi to mógłby on buty czyścić.
|
Nikt nie wymaga więcej? To ciekawe. Faktycznie teraz Maaskant przywrócił Pawła do takiego ustawienia, gdzie on ma stać w polu karnym i czekać aż mu podadzą- efekt tego, że nie mamy żadnego innego zawodnika, który umiałby zachować się w szesnastce jak na napastnika przystało. Ale przypomnę może, że Brożek za poprrzednich trenerów miał dużo asyst. Powiem więcej, przed kontuzją w meczu z Bełchatowem to on robił grę Wisły, cofał się po piłkę, rozdzielał futbolówkę w decydujących momentach, bo tego się wymaga od dzisiejszego napastnika. To już nie te czasy, że napastnik tylko strzela, skrzydłowy tylko wrzuca, a rozgrywa rozgrywający. Dziś nie ma już klasycznych rozgrywających, każdy musi uczestniczyć w konstruowaniu akcji, a dynamika akcji i wymienność pozycji jest taka, że widzimy nawet stoperów w ataku (Terry, Pique) i napastników w obronie (Drogba).
studio2 napisał(a):

Mam plakat z Twoja siostra
|
Gdybyś był dorosły to mógłbym Cię oskarżyć o pedofilię, takto tylko o tzw. "stalking". Swoją drogą jesteś niezły desperat, żeby mieć pl... a nie Ty jesteś z Poznania, to wszystko tłumaczy ;D
studio2 napisał(a):

Jesli Rudnevs bedzie caly czas strzelal bramki to mam to gdzies co jeszcze bedzie potrafil. Pisales ze jest cienki bo tylko strzela bramki, a od czego ma byc napastnik? Jak widac z Twoja siostra lepiej sie znamy na pilce.
|
Dobra, będę dobry wujek, jak mi się za siostrę zabierasz. Matura przed Tobą, a na maturze jest test z czytania ze zrozumieniem.
Uran235 napisał(a):

Rudnevs- Messi znad Bałtyku . Dajcie chłopakowi spokój, bo póki ma nogi na ziemi, macie nadzieję, że będzie z niego jakiś pożytek. Rudnevs to napastnik przynajmniej o klasę gorszy od słabego/przeciętnego w realiach europejskich Lewandowskiego. Fajnie, że chłopak miał sytuacje z Juventusem i je wykorzystał, ale on poza bramkami daje drużynie niedużo. W porównaniu z Lewandowskim, który robił Wam grę, to Łotysz na murawie nie istnieje.
|
Nie napisałem, że Rudnevs jest cienki bo tylko strzela bramki. Napisałem, że jest słabszy od Lewandowskiego, bo tylko strzela bramki i nie daje Wam tego w polu, co dawał Lewandowski. Zajebiście dla Was, że strzela bramki jak ma sytuacje, tylko czasami są takie mecze, że trudno jest wypracować drużynie jedną czystą sytuację i czasem napastnik musi popracować na sytuacje dla kolegów, na to żeby gra się zazębiała. Lewandowski tak robił i ciągnął Waszą grę. Latem odpadł Wam jeden zawodnik i Wasza ofensywa przestała istnieć, w lidze męczycie się tak jak i my, chociaż Wasi zawodnicy są w stanowczo lepszej dyspozycji.