barney22 napisał(a):

|
No więc faktycznie artykuł poszedł za późno. Ale lepiej późno niż wcale. Nie przesadzajmy z tym ośmieszaniem klubu. Co z tego, że np. jakiś pajac wypisuje głupie komentarze gdzieś na forum onetu. To zupełnie bez znaczenia. Trochę dystansu. Media mają ogromny wpływ na życie publiczne i jeśli temat będzie się rozwijał, to i temat wejścia prokuratury w sprawę również. Panowie, trzeba sobie uświadomić, że za pół miliarda tutaj mogło stać cudeńko. Ile jeszcze do cholery będzie tak w naszym kraju, że nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności. Ja postanowiłem coś zrobić od siebie w tej sprawie.
|
Nie zapominaj, że początkowo pojemność stadionu miała liczyć nieco ponad 20 tysięcy, ze starymi trybunami C i A, B, oraz nowymi E i D. Po otrzymaniu organizacji EURO 2012 i decyzji, że stadion Wisły ma szanse gościć najlepsze europejskie reprezentacje, były już zbudowane dwie nowe trybuny: E i D. Ciężko potem było dostosować kolejne trybuny tak aby było wszystko idealnie. Wystarczy wspomnieć o tej całej odległości 17,5 metra bocznych trybun od linii autowej boiska. Wydaje mi się, że przyczyną takiego dystansu jest szerokość trybun za bramkami. Gdyby były węższe to można byłoby przybliżyć wschodnią i zachodnią do murawy, czyli dawne A,B i C. Tak więc, gdyby stadion budowany był od początku z myślą o EURO z niezmiennym projektem ( niestety projekt stadionu Wisły był wielokrotnie zmieniany), to efekt końcowy byłby dużo bardziej zadowalający. Jak coś pomyliłem to proszę mnie poprawić, bo w kwestii stadionu Wisły nie jestem ekspertem.