Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2010, 10:04
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Co do kadry U21 to ja sądzę że ten kto wybierał zawodników uznał że Finlandię tak czy inaczej pykniemy, czy słusznie to się okaże.
Jak widać 0:1 z Luksemburgiem nikogo nic nie nauczyło...Aż strach się bać tego, co pokażą z Hiszpanami.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Własnie ich pykamy. Do przerwy plecy Wg mnie będzie co raz gorzej bo szkolenie w klubach jest mega chujowe, a samorodków z pod bloków już nie ma bo młodzi nie kopią w piłe. Boiska stoją puste.
Ale z drugiej strony czego od tych chłopaków można wymagać? Wystawić swój czwarty czy piąty sort zawodników na mecze eliminacyjne rozgrywek młodzieżowych nie może nawet Francja, Hiszpania czy Włochy, a co dopiero Polska...Co mecz, to gra całkiem inna drużyna i to się tyczy wszystkich reprezentacji, czy to U-16, czy U-18, czy U-21. Nie da się osiągać cokolwiek z takim burdelem organizacyjnym w kadrach młodzieżowych, już na starcie, przed meczem oczywiste dla mnie było, że ten mecz przegramy.

A co do dzisiejszego meczu. W końcu w miarę solidnie wygląda defensywa - jest nasz najlepszy bramkarz jakiego mamy, czyli Boruc, w końcu nieźle prezentują się obie flanki w obronie, Piszczek i Boenisch powinni zapewnić przynajmniej przyzwoity poziom gry w defensywie, chociaż prawdę mówiąc obaj zwykle lepiej prezentują się w grze ofensywnej niż w defensywie. Para Wojtkowiak-Żewłakow na środku też wydaje się być optymalnym ustawieniem pod nieobecność Głowackiego. Do tego w końcu Smuda przejrzał na oczy i zabezpiecza środek pola dwoma defensywnymi pomocnikami, w tym jednym pivotem (Murawski) i jednym zawodnikiem zdecydowanie odpowiadającym za rozbijanie ataków rywali (Bandrowski), obaj znają się dodatkowo z gry dla Lecha, gdzie taki podział sprawdzał się rewelacyjnie. Ofensywę tworzy trzech szybkich zawodników (Jeleń, Błaszczykowski, Peszko) i typowy rozgrywający Iwański, który będzie pewnie również odpowiadał za wykonywanie stałych fragmentów gry. Jestem ciekaw jak to wszystko będzie dziś funkcjonować, na papierze nie wygląda to źle. W sumie brakuje mi tylko Głowackiego na środku defensywy i Mierzejewskiego w miejsce Iwańskiego, Obraniak jakoś mnie na razie nie przekonuje, mało jego gra daje tak naprawdę zespołowi.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 04.09.2010 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując