Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2010, 19:36
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
dla mnie prawda jest taka, ze mamy duze szanse na MP i ja w to wierze.
niektórzy wierzą w Xenu, mitycznego tyrana który dawno temu przywiózł na Ziemię część swoich poddanych i zamknął ich w ziemskich wulkanach w celu indoktrynacji, na szczęście im udało się uciec i żyją w ludzkich ciałach. Poważnie.

myślę że zarówno twoje jak i opisane wyżej wierzenia mają taką samą szansę okazania się prawdą.

Poważnie, oglądasz czasem Wisłę? Tą bezładna kopaninę, ten brak sił i umiejętności, tą bezsilność? W jaki sposób wysnuwasz taką tezę, na jakich argumentach ją opierasz? Ja nie widzę logicznego uzasadnienia, bo argument: jesteśmy Wisła Kraków już na nikim w tej lidze nie robi wrażenia.

Nasi piłkarze nie mają umiejętności ofensywnych, jak stracimy pierwsi bramkę jest po nas, rozbito całą obronę nie wzmacniając znacząco ofensywy, co więcej atmosfera w zespole pozostawia wiele do życzenia, tworzą się grupki. Najgroźniejsi rywale wzmacniają się (Polonia) bądź utrzymują skład mimo ofert (Jagiellonia). Legia oczyściła swój skład z zalegającego szrotu, więc też jest krok przed nami, teraz pozostaje jej rozsądnie budować. Lech ma Ligę Europejską, fajne mecze i kasę do zarobienia. Bełchatów prezentuje się bardzo solidnie, z mocną obroną już rok temu nie daliśmy im rady. Śląsk zrobił ciekawe transfery, Kaźmierczak czy Sobota to super posunięcia. Nawet w Koronie widać jakąś przewodnią myśl - tylko Wisła bez ładu, składu, myśli przewodniej i sensu. Chyba że widzisz taki w pozbyciu się w jednym okienku jej najlepszych piłkarzy.

Na chwilę obecną jesteśmy w stosunku do rywali kilka kroków w tył, nie wierzę w to że jedna runda wystarczy holendrom na wyczyszczenie naszej stajni Augiasza. O ile wogole się uda, i będą mieć taką możliwość daną przez bosa.

Każda z drużyn przeze mnie wymienionych ma argumenty aby być wyżej niż Wisła, albo co najmniej ja pokonać w meczu. Jeśli po tej rundzie będziemy liderem, zgłaszam dobrowolnego bana na pół roku - bo będzie znaczyło że na piłce się nie znam i nie ma sensu tu pisać.
Odpowiedz cytując