Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2010, 22:16
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
moze dlatego, że w najlepszych ligach w europie trenuje się minimum 2x dziennie, a nie spędza na treningu 2h i do domu ?
chcemy równać do najlepszych, a później się dziwimy, CZEMU ?!
W najlepszych ligach świata grają najlepsi na świecie piłkarze. My takiego komfortu nie mamy.
Swoją drogą, ciekawi mnie skąd się bierze przekonanie, że najlepsze zespoły zawsze trenują dwa razy dziennie. Ktoś mógłby to udowodnić? Rozpisać harmonogram treningów np. Manchesteru United, Barcelony i Bayernu?
Ja przypominam sobie wywiad z Tevezem, który narzekał na Manciniego i twierdził, że nowy trener szkodzi zespołowi zarządzając zbyt ciężkie treningi. Włoch mu odpowiedział, że nie rozumie tych zarzutów, bo dwa razy dziennie to City trenowało tylko cztery razy w ciągu pięciu miesięcy. O, tu można sobie poczytać te cytaty:
http://fourfourtwo.com/news/england/53134/default.aspx
Pamiętam też artykuły, które opisywały zasady, które Mourinho wprowadził w Realu. W tym treningi po 90 minut, raz dziennie.
http://www.dailymail.co.uk/sport/foo...cos-check.html

AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
1. Jova... przechodzilismy juz przez to i nie wyszlo na Twoje dlaczego wyciagasz trupa?
2. Im lzej tym ch**** mozna by napisac widzac gdzie dzis jest Wisla, oraz patrzac na fochy gwiazdek.
3. Tak uwazam ze kilka osob zna sie lepiej na ocenie profesjonalnych treningow niz Ty vide ocena metod szkoleniowych Petrescu.
Chyba masz urojenia. To Ty właśnie wspomniałeś o Petrescu. Wcześniej mogły to zrobić głosy w Twojej głowie, ale to na pewno nie byłem ja.

Uważam, że treningi nie powinny być ani zbyt lekkie, ani zbyt ciężkie. Powinny być skuteczne, a to moim zdaniem oznacza dopasowanie ich do możliwości piłkarzy.
Mam nadzieję, że ci lepiej znający się na treningach za chwilę przedstawią dowody, że podwójne treningi to norma, a przykłady które wymieniłem wyżej to rzadko spotykane wyjątki. Bez dowodów jakoś trudno mi uwierzyć domorosłym trenerom.
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego żądamy dwóch treningów bo przy jednym mają siłę biegać tylko przez jedną połowę, to przy dwóch może wreszcie dociągniemy do upragnionych 90 minut biegania naszych super gwiazdeczek.
To przed meczami pucharowymi może od razu róbmy cztery treningi dziennie? Wiesz, żeby mieli siły na mecz, dogrywkę i karne.
Ostatnio edytowane przez jova : 26.08.2010 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując