Wyświetl pojedynczy post
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 21:12
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Czemu wy tak najeżdżacie na tego Cikosa? Mi on się zapowiada na dobrego zawodnika. Trochę się popilnuje w obronie i coś z niego będzie. Mówię wam.
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Co Ty pieprzysz? On jest dobry ale potrzebuje czasu ,ogrania i przede wszystkim doświadczenia , kapitan Słowackiej młodzieżówki pokaże jeszcze na co go stać. Wydaje mi się że wszyscy oceniacie jego dzisiejszy występ przez pryzmat czerwonej kartki i gdyby nie ta kartka to chwalilibyście go tak samo jak Bunozę . Wg mnie do momentu otrzymania drugiej żółtej grał naprawdę przyzwoicie , nie miał jakichś poważnych błędów
Nie oceniam go przez pryzmat dzisiejszego meczu, nie ma znaczenia jego czerwona kartka, bo jakkolwiek by dzisiaj nie zagrał, to nie zmieni faktu, że jest bardzo słabym piłkarzem. Wystarczy trochę dłużej niż kilka lat oglądać piłkę nożną, mieć wprawne oko by dobrze ocenić umiejętności piłkarza. Bo to że ktoś nie ma kompletnie techniki to widać już od razu. I ten ktoś nie zmieni tego już praktycznie w ogóle.

Technika, krycie, ustawianie się, walka bark w bark, wślizgi, krycie przy stałych fragmentach gry, drybling, gra głową, skoczność - z tych elementów piłkarskiego rzemiosła Cikosz jest zerem. W zasadzie umie tylko biegać i podawać, trzeba też przyznać że jest bardzo ambitny i to tyle, co można odnotować na plus. Nic więcej.

Przypomnę wam co napisałem o Cikoszu po jego pierwszym meczu w Wiśle. W niczym jego ostatnie występy tej oceny nie zmieniły, i choćby nie wiem jak się starał to nie zmienią, bo po prostu jest bardzo słabym piłkarzem pod bardzo wieloma względami.

Dzimi; napisał(a):
Cikos jest ambitny, szybki, stara się coś grać w ofensywnie i w sumie tyle. Technicznie jest baaardzo ale to bardzo surowy, wręcz powiedziałbym że za bardzo jak na Wisłe. Gra beznadziejnie w obronie - źle się ustawia, kryje zbyt daleko, nie ma mowy o walce wręcz z przeciwnikiem. Litwini robili z nim co chcieli w obronie.

Podsumowując - dużo mu brakuje pod względem techniki i gry obronnej do Alvareza, choć w ofensywnie jest może porównywalny. W porównaniu do Baszczyńskiego z końca jego występów w Wiśle to Cikos jest 3 klasy niżej.