Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2010, 23:22
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
A co oba wpisy mają ze sobą wspólnego? W pierwszym dałem swoją opinię, w drugim opinię Bakero. Nie widzisz różnicy?

Ja lepiej wiem, co masz na myśli zanim zdążysz ją sformułować

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak Legia tak robi i nie robi przy tym z tego żadnej sprawy, po prostu stosuje sie do przepisw i zaleceń- to jaka ta Legia zła i podła. A jak sami tak robicie i jeszcze idziecie z tym do mediów, to robicie z siebie bohaterów i męczenników walki o sprawiedliwość. Widać parchate pokrewieństwo.
Po drugie, to, że Bakero zakazuje w każdym przypadku wybijać, rozumiem. On odpowiada za trenowanie, a nie ja. Wiadomo, że Polonia ma w tej chwili najlepszych polskich zawodników dostępnych na poziomie ligowym, więc większość przeciwników będzie chciało wykorzystać zasadę fair play. Taka prawda, prezentujemy wysoki poziom, więc rywale będą chcieli to jakoś nadrobić. A to, że nie będziemy grać fair play, to nie oznacza, że będę to popierał. Jedynym plusem jest to, że Bakero zapowiedział i w czasie meczów nie będzie niespodzianek.
I wiem, że napisałeś, że nie musisz tego popierać. Oczywiście, że nie musisz, ale nie przeszkadza Ci to w szerzeniu goebbelsowskiej propagandy .
Na razie to od dwóch kolejek powtarzacie to samo, że balon pęknie, a Wisła, Legia i Lech jak za dotknięciem magicznej różdżki zaczną dobrze grać No i pewnie będziecie tak powtarzać dopóty my w maju będziemy świętować mistrza na starówce
Ja nie powtarzam, że balon pęknie( ani tym bardziej, że "wielka trójca" zacznie grać- Wy się raczej Widzewa za tydzień obawiajcie). Macie dobry skład, w tej chwili gracie najlepszą piłkę w Polsce i póki co zasłużenie liderujecie. I choć zapewne wiele osób tutaj wciąż nie docenia Twojej drużyny, to pozwól by jej orędownikiem były wygrywane mecze i szacunek wypracowany na boisku, a nie Twoje słowa rodem wyjęte z ulotek rozdawanych przez sekciarzy/ bojowników o wolność waszą i naszą/ dowolny autokratyczny aparat partyjny( no może poza reżimem Polpota, bo tam czytanie było wybitnie passe).

Sartre napisał(a):Wyświetl post
Ja mam z przedwojennej Warszawy pół rodziny, gorzej że drugie pół nie dość że z Łodzi, to jeszcze to drugie pół kopało dla juniorów ŁKSu
No wiesz co . W Łodzi co czwarty chłopak z tamtych czasów może powiedzieć, że kopał w juniorach ŁKS-u. Ne wiem jak to było w innych miastach, ale za starych dobrych( dla piłki) czasów komuny to po łódzkich osiedlowych boiskach latali "skauci" przede wszystkim ŁKS-u i wyłapywali każdego lepiej kopiącego chłopaka, zapraszali na trening juniorów. I to nie było tak, że trener po jednym treningu chłopakowi dziękował, tylko zawsze dawał trochę czasu na okrzepnięcie.

P.S. Życzę Polonii miejsca przed Legią i Lechem, tak 14. lokata będzie w sam raz .
Odpowiedz cytując