Kobieta_Wislak napisał(a):

Widziałam wczoraj Incepcję. Świetny film, świetne aktorstwo, bardzo dobry pomysł na scenariusz - coś nowego.
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;>
|
W zasadzie nie zgadzam sie z prawie niczym

Film fajny, trzymający w napięciu, ale prosty jak konstrukcja cepa
Postacie tak schematyczne że aż zęby bolą, motywacje trywialne, wątek z Mal nudny jak flaki z olejem
temat na film może nowatorski, ale same metody o których opowiada już nie bardzo. wydaje mi się, że temat snu/podświadomości jest teraz na topie wśród yuppies i stąd pomysł na film. Choćby kwestia że ten na maxa przerysowany Fischer był na jakimś szkoleniu przed manipulacją
Kobieta_Wislak napisał(a):

|
Polecam - ale uwaga, film dla myślących i kojarzących fakty, kto nie ma tego daru dość szybko przestanie rozumieć o co chodzi ;>
|
a to akurat bzdura, jasne że film wymaga trochę wysiłku, ale prowadzi za rękę, tłumaczy (nieoceniona ta typowa studentka...). Dopiero na koniec daje możliwość własnej interpretacji i to tez go ratuje.
Ogólnie fajny film akcji z nienajprostszą fabułą, ale nawet jak ktoś się lekko pogubi (ja tam już na końcu nie wczuwałem się za bardzo w to kto śni a kto towarzyszy itp) to i tka nie ma znaczenia.
Film będzie pasjonował ludzi, bo sen zawsze ciekawi, ale tak naprawdę to kupa plastiku w ładnej oprawce