Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 11:49
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ja tam się Legii w tym sezonie boje. Dobre transfery, kibice z powrotem na stadionie i dobry trener.

A co do Skorży... nie oszukujmy się, zwolniliśmy trenera, który zrobił nam 2 mistrzostwa pod rząd i zostawił drużynę na pierwszym miejscu w tabeli (!). Wszystkim sie wydawało, że to szczęście, i wszyscy wypominali Levadię i porażki z Pasami, po czym okazało się po przyjściu Kasperczaka, przegraniu mistrzostwa i odpadnięciu z Karabachem, że to jednak wina gównianych piłkarzy.
Głównie to zapamiętam mu to, że jakoś poukładał rozbitą drużynę i od razu zdobył w następnym sezonie mistrza z ogromną przewagą.
Jeśli chodzi o następny sezon, to chyba pamiętasz jakim ogromnym fartem tego mistrza zdobyliśmy i to głównie przez nieporadność naszych rywali, którzy tracili punkty na potęgę.Pamietam jak w gazetach pisano o tych kolejkach, że nikt nie chcę zdobyć mistrzostwa.
Ten sezon obalenie mitu cudotwórstwa Kasperczaka oraz mistrzostwo stracone dzięki łysemu panu.
Ogólnie Skorża będzie dla mnie chimerycznym trenerem, który przeprasza kibiców po upokorzeniu nas przez Lecha, seryjne porażki ze słabą Legią, przegrane derby z żydami (co osobiście najbardziej mnie boli), kompromitacja z Levadią Talin.
Oczywiście, był ten wygrany mecz z Barceloną (mimo porażki 4-0 na Camp Nou, co i tak nie jest wynikiem zły, zwłaszcza że Barca zdobyła wtedy LM i chyba przegrała przez całą edycję tylko z nami oraz Szachtarem), ładną grę w sparingu z Liverpoolem, wygraną z Beitarem i wyrównaną walkę z Tottenhamem.
Nie mniej jednak uważam go za trenera, który jeszcze się sporo musi nauczyć- zwłaszcza z zawodnikami.
Wydaje mi się, że Skorzy będzie dobrze szło w Legii do pierwszych zgrzytów, pózniej będzie coraz gorzej.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując