felipe napisał(a):

Uciąłeś moją wypowiedź, a przecież ja wprost napisałem, że najbardziej razi taktyczny bałagan w defensywie.
A tu nie trzeba znowu szczególnych wirtuozów. Świat piłkarski zna sporo przypadków, jak relatywny słabeusz postawił dobre zasieki przeciw mocarzowi i coś tam ugrał. Zmniejszymy chaos i improwizację jakimi raczą nas obecnie kopacze to już będzie jakiś postęp. Wiele nie wymagam.
Bądźmy realistami - wymiany składu nie będzie. Miernoty techniczne u nas pozostaną. Lepiej jednak poprawić choć jeden element piłkarskiej układanki, niż stać i biadolić, że Boguski piłki przyjąć nie potrafi.
|
Jasne,że lepiej poprawić jeden element niż prezentować chaos. Niemniej chce zaznaczyć,że ta taktyka też będzie mizerniutka. I bynajmniej nie będzie to wina trenera. W sumie jesteśmy w kropce,bo Basałaj może sprowadzić tylko sobie znanymi sposobami trenera,który gwarantuje jakiś poziom,ale mamy tyle szrotu,że wymiana go potrwa kilka sezonów i będziemy stać w miejscu w dalszym ciągu i tak naprawdę osoba tego trenera może nic nie dać poza rozczarowaniem.
Raf, z tym,że gdyby Ci ludzie,których wymieniłeś widzieli swoje braki i chcieli nad nimi pracować,to żadna zmiana trenera nie byłaby potrzebna. Małecki już dawno poprawiłby dośrodkowania,a Boguski nauczyłby się kleić piłkę. Ale oni nie mają potrzeb pracy nad tym i nie wiążę zmiany tego stanu rzeczy z przyjściem nowego trenera. Oni musza sami chcieć,a jak wiemy nie chcą.