Wyświetl pojedynczy post
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2010, 01:02
AL_PB napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się. Osobiście "jedynka" mi bardzo podeszła pod względem świata i questów pobocznych

BTW: Co myślicie o premierze nowych GeForceów GTX460 w Polsce? Układy te całkowicie zmiotły Radeony 5830 z fotela najlepszych kart w stosunku cena/jakość. Oprócz lepszej wydajności oferują PsyhX i CUDA, a ceny oscylują w granicach 800-850zł. 5830 są nawet czasem o kilkadziesiąt złotych droższe, więc to kolejny powód przemawiający za nowymi wersjami Fermi. Mimo, że jestem fanem Radeonów, od niepamiętnych czasów byłem dzieckiem ATI, to teraz nie mogę sie oprzeć magii nVidii.
Powiem tak. Jest to rewolucja jesli idzie o uklady kart graficznych w tym segmencie cenowym. Wydajnosc wieksza od GTX`a 260 przy nizszej cenie. Tez sa wydajniejsze od Radeonow 5830, dorownujac 5850 ktore sa znacznie drozesze. NVidia naprawde wykonala w tym roku kawal swietnej roboty.

Co nie oznacza ze zdobyla rynek. 60% rynku nalezy do ATI 40% do NVidii. Tak sie sprzedaja nowe uklady. Ktos w ATI w koncu pomyslal i postawil tez na marketing. A to prowadzi do czystej konkurencji i to na rownych zasadach.
Odpowiedz cytując