Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2010, 07:53
RAF napisał(a):Wyświetl post
Odnosnie czwartkowego meczu, chcialbym zwrocic uwage na obsade sedziowska. Na wstepie chcialbym zauwazyc ze skandalem jest fakt ze UEFA desygnuje na mecz Azerow sedziego z Turcji. Ten fakt jest jeszcze bardziej skandaliczny bioraz pod uwage ze polowa zarzadu Qarabachu to Turcy...... Ale do rzeczy. Nie wolno dawac sedziemu zadnej okazji to "wykazania sie" - wiem, niektorzy zrobia ze mnie paranoika, ale mam obawy o sedziow w tym meczu.. oby byly to obawy bezpodstawne - zadnych wslizgow na granicy ryzyka, glupich pyskowek czy fauli (SOBOLEWSKI), unikac tez (nawet z pozoru czystych) ostrych wejsc w obrebie naszej 16 - tki. Wiem, ze gra bedzie dosyc ostra - tym bardziej jezeli nasi podejma rekawice i wyzwanie - ale z tymi sedziami trzeba bedzie uwazac.

Odnosie wyjsciowej "11" dzisiejszy dzien przyniosl - niestety - nowosci. Brak Clebera oznacza Diaza na stoperze, a to z kolei oznacza Piotra Brozka na lewej obronie. Kto w pomocy? Ja bym postawil mimo wszystko na Paljicia (na podstawie obserwacji treningow przez jednego z forumowiczow), dwoch defensywych pomocnikow w osobach Wilka i Sobolewskiego i atak - Zurawski (cofniety) i Pawel Brozek (wysuniety) na prawej pomocy ustawilbym Maleckiego.

Jovanic - Cikos - Diaz - Singlar/Kowalski - Piotr Brozek - Malecki - Wilk - Sobolewski - Paljic - Zurawski - Pawel Brozek .

Odnosie Henryka Kasperczaka.... Spodziewalem sie po Nim troche wiecej (moze bylem troche zaslepiony legenda sezonu 2002-2003) ale wszystkim krytykujacym Go w temacie "Henryk Kasperczak trenerem Wisly!!!" poddaje pod rozwage fakt ze w meczu o byc albo nie byc w Europa League Kasperczak musi (bo nie ma innej opcji) wprowadzic do ataku beznadziejnego Brozka (opcja z jeszcze gorszym Boguskim wogole opada). Takie to warunki pracy dostal od Zarzadu. Nie jest bez winy, ale wieksza jej czesc lezy po stronie Zarzadu. Koniec OT.
a kto mu zabronił doprowadzić do formy Brożka? Bo to że on grać potrafi udowodnił dwa lata temu.

Ponadto jest pare innych opcji, chociażby Małecki w ataku.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."