Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2010, 23:01
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
No i co, ze maja Czyzniewskiego?
To Czyżniewski ściągnął między innymi Lewandowskiego do Lecha. Cytat z tej okazji:

"Andrzej Czyżniewski, szef skautów Lecha i jego współpracownicy ponad dziesięć razy oglądają napastnika. - Obserwację zaczynaliśmy od momentu wyjścia na rozgrzewkę, chcieliśmy wiedzieć, jak się zachowuje, reaguje po strzelonym lub straconym golu, czy dyskutuje z sędziami. Zawodnik jest nadajnikiem, który wysyła wiele sygnałów. Musi mnie czymś zaintrygować - tłumaczy Czyżniewski."

Jeśli Czyżniewski dalej tak działa, Arka z czasem znajdzie wartościowych graczy.

Dla porównania selekcjoner Smuda:

"Na spotkanie z Polonią Warszawa przyjeżdża Franciszek Smuda, trener Lecha. Pruszkowianie wygrywają 3:2, Lewandowski strzela dwa gole. - Rozmawialiśmy po meczu, Smuda sprawiał wrażenie niezadowolonego. Narzekał, że nikt z mojego zespołu nie nadaje się do ekstraklasy - opowiada Mucha-Orliński.
- A dziś gra w niej czterech z tamtej drużyny. Po kilku miesiącach zapytałem Smudę o tamtą wypowiedź. Obrócił to w żart, tłumaczył, że się kamuflował.
(...)
Także w Lechu zastanawiają się nad transferem Lewandowskiego.
- W klubie funkcjonował komitet transferowy. W gronie kilku osób dyskutowaliśmy nad kandydaturami zawodników do zespołu. Kiedy zaczęła się rozmowa o Lewandowskim zaoponował Smuda: „Chcę Frankowskiego, nie tego ze Znicza". Na szczęście Jacek Rutkowski, właściciel klubu, nie posłuchał trenera i zaufał naszemu działowi skautingu - cieszy się Czyżniewski."
Odpowiedz cytując