St@chu napisał(a):

Jeśli Rostowski nie jest fachowcem to wskaż tych rzekomych fachowców z rządu PiS, bo sprytnie przed tym pytaniem uciekłeś... A jeśli chodzi o minister Kopacz to uważam ją za jednego z najlepszych ministra zdrowia po 89 roku. Zgodzę się natomiast co do Fedak... Tej pani i jej pomysłów w większości nie trawie.
Jeśli już chciałbyś w ten sposób analizować to powinieneś raczej wysnuć wniosek, że rządy PiS doprowadziły nas do tak ogromnego spadku wzrostu PKB...
W każdym razie i jeden i drugi wniosek jest błędny. Nie mamy bowiem obecnie do czynienia z normalnym cyklem koniunkturalnym.
Żaden rząd nie miał też takiego wzrostu i tak dobrej okazji do zrównoważenia budżetu... Ale rozumiem, że dla Ciebie nie ma takiego pojęcia jak zrównoważony budżet i deficyt to coś naturalnego, co zawsze powinno nam towarzyszyć... Otóż nie... Szczególnie w naszej sytuacji fiskalnej.
A z tym małym deficytem to już wyjaśniłem z czego to wynika... Szczególnie, że spadek stosuknu długu w PKB do wzrostu samego PKB był, w czasie tak dobrej koniunktury za rządów PiS, niewystarczający.
Te uśmiechy to tak rozumiem, żeby wzmocnić efekt? Ale jak lubisz to śmiej się ze swoich żartów... Zasadniczo mi to nie przeszkadza...
Jeśli chodzi o krzyż to akurat temat jest lansowany zdecydowanie bardziej przez obóz PiS... Ambasady pojawiły się i znikły. I dokładnie taki sam proces zaszedł u mnie. Przeczytałem tą informację, uznałem za nieistotną i nie zajmuję się tym... Naprawdę mam ważniejsze sprawy niż roztrząsanie, czy zdjęcie Komorowskiego w ambasadzie jest ok, czy nie jest ok.
Oskarżasz kogoś to przedstaw dowody... Ja nie mam powodu, żeby nie wierzyć jemu i ogólno dostępnym informacją na ten temat, ale rozumiem, że miło tak po kimś jechać. Ogólnie PiS i jego zwolennicy w znaczej większości lubują się w mieszaniu z błotem autorytetów. Począwszy od Wałęsy, a na Bartoszewskim skończywszy...
Co powiesz na całkowite zaniechanie prywatyzacji przez PiS, która to przyczyniła się do wzrostu długu publicznego w okresie jego rządów i co za tym idzie także w kolejnych okresach...
Co powiesz na blokowanie przez PiS reformy emerytur pomostowych, które dały znaczne oszczędności w państwowej kasie i nieco zracjonalizowały wiek końca aktywności zawodowej Polaków, który i tak wciąż jest szalenie niski...
A tak swoją drogą to gdzie te 3 miliony mieszkań? Albo może co Jarosław Kaczyński i jego rząd zrobili dla poprawy stanu finansów publicznych...?
A wracając do zmniejszania administracji to może powiesz mi kto powołał do życia Ministerstwa Gospodarki Morskiej tylko po to, aby móc tam obsadzić ludzi z koalicyjnej partii, bo akurat potrzebowali kilku etatów? Kto zapewnił wysokie stanowiska swoim kolesiom, jak Kryże, Jasiński, Netzel, Kruk, Urbański...
O tym sławetnym już sterowaniu prokuraturom, ogłaszaniu kto kogo zabił i kogo już nie zabije nawet nie będę wspominał... Ale prawo i sprawiedliwość wiadomo po czyjej stronie leży... Jeśli jakiś sąd, czy nawet Trybunał Konstytucyjny pozwoli sobie stwierdzić inaczej to znaczy ni mniej ni więcej tylko, że tkwi po uszy w układzie...
Ja chyba jestem niereformowalny (przynajmniej w stronę PiS) i pozostanę sobie stojąc tam gdzie kiedyś stało ZOMO.
|
Tak masz racje Rostowski handlując waluta na przełomie roku żeby podreperować budżet zwyczajnie błysnął fachowością. Kopacz "przesialiśmy ziemię na metr" też świeci przykładem na każdym kroku. Dlaczego od 09' NFZ nie refunduje znieczulenia dla rodzących kobiet? Religa, Gilowska to widać nie fachowcy bo w PO nie pasowali, ciekawe dlaczego ?
PKB kolego to wartość produkcji kraju w DANYM ROKU czyli w warunkach stworzonych przez aktualnie rządzących. Czy może rządzący nie maja wpływu na nic? To poco taki nic nie mogący rząd? Zasługa PiS jest taka że jak PKB zaczął spadać to spadł do poziomu 1,5% a nie - 15% tak jak na Litwie. Pamiętam jak PO płakało że u nas tylko 6% wzrostu a na Litwie 15%. Że PiS nie wykorzystuje koniunktury. Co ty mi będziesz wyrokował co było wystarczające a co nie? Na jakiej podstawie? Takiej ze Litwa miała 15? Nie ośmieszaj się.
Zrównoważony budżet? Kto był bliżej PiS -17 czy PO - 50? Więc czepiaj się Tuska. I nie pitol o koniunkturze bo jak juz pisałem PO ma wyjątkowego pecha do koniunktury. Co zaczynają rządzić to nagle kryzys. Żeby nie było
http://gielda.onet.pl/wig20,18649,10...rofile-wykresy wybory w 07' były chyba 27 X, popatrz na wykres naszej Polskiej giełdy. Przypominam ze o światowym kryzysie nikt wtedy nie myślał. A nasi inwestorzy juz zaczęli uciekać z kasą. Czyżby bali sie reform cudaka?
Krzyż przeszkadzał Komorowskiemu!! Gdyby nie on nie byłoby tematu!!

) 3 mln mieszkań? w czasie rządów PiS oddawano 700 000 mieszkań rocznie. Pomnóż sobie razy cztery to ci wyjdzie. Wiesz ile wynosi w Polsce średnia długość zycia mężczyzn? 71 lat. Czyli masz sześć lat emerytury za 40 lat pracy naprawdę sielanka.
Co ci się ministerstwo gospodarki morskiej nie podoba? Mamy 500 km linii brzegowej i za czasów PiS mieliśmy jeszcze trzy stocznie. Chyba to wystarcza za uzasadnienie. PO nie stworzyło żadnego nowego ministerstwa a urzędasów nowych na zatrudniali, to ci nie przeszkadza że tworzą niepotrzebne stanowiska byle tylko wyciągać kasę z budżetu?
Czego prywatyzacji? Skoro nic już nie ma. Przecież szpitali prywatyzować nie chcą. Lasy? drogi? koleje? co jeszcze? Kto potem będzie pilnował żeby "nowy właściciel" nie zarabiał na czymś do czego nie włożył ani grosza. Czy staleksport wybudował A4 że teraz pobiera opłaty? Nie, jakiś frajer im tą A4 sprzedał za frytki. I ty masz pretensje że ktoś nie chce takiej prywatyzacji. Gratulacje.
PO jest fachowe ale pechowe. Bardzo chcą ale nic im nie wychodzi no chyba że wyciąg Sobiesiaka, albo szkolenia Misiaka. Mnie jednak takie "sukcesy" nie przekonują i tak jak Boni to szpicel, tak cudak to oszust. Choćby mi Bartoszewski, Wajda i święty turecki tłumaczyli że jest inaczej jakoś nie mogę się przekonać. Ty natomiast stojąc tam gdzie stało ZOMO dokładnie powielasz ich retorykę. PiS to wichrzyciele, bumelanci i wrogowie partii rządzącej trzeba ich wyeliminować bo infekują zdrowa tkankę społeczną.

)