Jeśli Rostowski nie jest fachowcem to wskaż tych rzekomych fachowców z rządu PiS, bo sprytnie przed tym pytaniem uciekłeś... A jeśli chodzi o minister Kopacz to uważam ją za jednego z najlepszych ministra zdrowia po 89 roku. Zgodzę się natomiast co do Fedak... Tej pani i jej pomysłów w większości nie trawie.
Cytat:
|
2. Czyli Polska zielona wyspa to zasługa PiS, a skutki rządów PO pojawią się już niedługo. Dlatego chłopaki szukają kasy w kieszeniach obywateli bo tylko oni wiedzą co się dzieje i w jakiej dupie jesteśmy.
|
Jeśli już chciałbyś w ten sposób analizować to powinieneś raczej wysnuć wniosek, że rządy PiS doprowadziły nas do tak ogromnego spadku wzrostu PKB...
W każdym razie i jeden i drugi wniosek jest błędny. Nie mamy bowiem obecnie do czynienia z normalnym cyklem koniunkturalnym.
Cytat:
3. )) Nadwyżki budżetowej? Nie kompromituj się, który rząd przez 20 lat nie miał deficytu? ŻADEN !! Który miał najmniejszy deficyt? PiS. Który miał największy deficyt? AWS-UW oraz PO. Dlatego nie pitol o równoważeniu budżetu bo Vincent żeby w ubiegłym roku podreperować statystyki handlował walutą jak konik pod pewexem. Wczoraj mówił o tym Pawlak najpierw sprzedał 2 mld euro później kupił, normalnie kto handluje ten żyje. Pytanie co by było jakby kurs poszedł w drugą stronę? To ma być równoważenie budżetu? To ma być fachowiec? )))
|
Żaden rząd nie miał też takiego wzrostu i tak dobrej okazji do zrównoważenia budżetu... Ale rozumiem, że dla Ciebie nie ma takiego pojęcia jak zrównoważony budżet i deficyt to coś naturalnego, co zawsze powinno nam towarzyszyć... Otóż nie... Szczególnie w naszej sytuacji fiskalnej.
A z tym małym deficytem to już wyjaśniłem z czego to wynika... Szczególnie, że spadek stosuknu długu w PKB do wzrostu samego PKB był, w czasie tak dobrej koniunktury za rządów PiS, niewystarczający.
Te uśmiechy to tak rozumiem, żeby wzmocnić efekt? Ale jak lubisz to śmiej się ze swoich żartów... Zasadniczo mi to nie przeszkadza...
Cytat:
4. Nie grzeje cie? No co ty powiesz. To kto ten temat zastępczy podrzucił i po co. Dokładnie tak jak z krzyżem pod pałacem. PO wymyśla kretynizm nikomu do szczęścia nie potrzebny a tacy jak Ty czują się w obowiązku tego kretynizmu bronić ) bo to pomysł "naszego gajowego" brutalnie atakowany przez PiSiorów.
|
Jeśli chodzi o krzyż to akurat temat jest lansowany zdecydowanie bardziej przez obóz PiS... Ambasady pojawiły się i znikły. I dokładnie taki sam proces zaszedł u mnie. Przeczytałem tą informację, uznałem za nieistotną i nie zajmuję się tym... Naprawdę mam ważniejsze sprawy niż roztrząsanie, czy zdjęcie Komorowskiego w ambasadzie jest ok, czy nie jest ok.
Cytat:
|
5. A skąd ty wiesz czy na podstawie jego donosów nikomu na chatę nie wjechali? Kuklińskiemu KGB zamordowało dwóch synów, a mimo to uważał ze zrobił co powinien. Wszystko zależy jakie wartości wyznajesz. Gdyby wszyscy byli szpiclami dla dobra własnej rodziny mielibyśmy Wenecję z XVI wieku i biegałbyś po ulicy w masce. Masz zaufanie do kogoś kto dla dobra własnej rodziny donosi na rodzinę innych? Ciekawy z Ciebie przypadek.
|
Oskarżasz kogoś to przedstaw dowody... Ja nie mam powodu, żeby nie wierzyć jemu i ogólno dostępnym informacją na ten temat, ale rozumiem, że miło tak po kimś jechać. Ogólnie PiS i jego zwolennicy w znaczej większości lubują się w mieszaniu z błotem autorytetów. Począwszy od Wałęsy, a na Bartoszewskim skończywszy...
Co powiesz na całkowite zaniechanie prywatyzacji przez PiS, która to przyczyniła się do wzrostu długu publicznego w okresie jego rządów i co za tym idzie także w kolejnych okresach...
Co powiesz na blokowanie przez PiS reformy emerytur pomostowych, które dały znaczne oszczędności w państwowej kasie i nieco zracjonalizowały wiek końca aktywności zawodowej Polaków, który i tak wciąż jest szalenie niski...
A tak swoją drogą to gdzie te 3 miliony mieszkań? Albo może co Jarosław Kaczyński i jego rząd zrobili dla poprawy stanu finansów publicznych...?
A wracając do zmniejszania administracji to może powiesz mi kto powołał do życia Ministerstwa Gospodarki Morskiej tylko po to, aby móc tam obsadzić ludzi z koalicyjnej partii, bo akurat potrzebowali kilku etatów? Kto zapewnił wysokie stanowiska swoim kolesiom, jak Kryże, Jasiński, Netzel, Kruk, Urbański...
O tym sławetnym już sterowaniu prokuraturom, ogłaszaniu kto kogo zabił i kogo już nie zabije nawet nie będę wspominał... Ale prawo i sprawiedliwość wiadomo po czyjej stronie leży... Jeśli jakiś sąd, czy nawet Trybunał Konstytucyjny pozwoli sobie stwierdzić inaczej to znaczy ni mniej ni więcej tylko, że tkwi po uszy w układzie...
Ja chyba jestem niereformowalny (przynajmniej w stronę PiS) i pozostanę sobie stojąc tam gdzie kiedyś stało ZOMO.