orzeu napisał(a):

Jednego z najwazniejszych meczow polskiej druzyny w sezonie od lat nie transmituje tvp. A potem zdziwienie ze abobament malo kto placi...
Prober jesli kurs 1,7 to 75% z ktorych potem zjechales na 67% to powiedz ile procent to kursy: 1,9; 1,5; 1,3; i 1,1.
Nawet upraszczajac na maksa wyliczenia, usuwajac marze buka i stosujac banalna logike ze kurs 2 to 50%, a 1 to 100% szansa 75% wychodzi przy kursie 1,5. A dodajac marze wychodzi przy zdecydowanie nizszym kursie.
I do cholery gadajcie zo soba normalnie jak ludzie.
|
Oj też się mylisz, przy kursie 1.5 masz prawdopodobieństwo 66.6%. W takim wypadku trzeba zastosować funkcje wykładniczą a nie liniową i nie da się tak łatwo wyliczyć środka między dwoma punktami.
Prober, odnośnie tego Excela to faktycznie ja zrobiłem błąd dlatego chwile potem wyedytowałem swojego posta do którego częsci tylko się odniosłeś a nie odpowiedziałeś mi na inne ważniejsze kwestie.
Dlatego zadam jeszcze raz pytanie. Wg Ciebie bukmacher wystawiając takie kursy sam strzela sobie w stopę?
Chociaż czytając twojego ostatniego posta i widząc u Ciebie już brak argumentów (wyskoczenie z tekstem "i tak ich ogrywam") może lepiej skończmy ten offtop.
A odnośnie tej Korei to proszę bardzo:
Marża buka około 5.5%
1 - 0.945/1,1 = 85.9%
X - 0.945/9.0 = 10.5%
2 - 0.945/26.0 = 3.6%
I nie wiem za bardzo co było trudnego w tym przypadku. Czym on się różnił od meczu Sparta-Lech.