wolfy napisał(a):

|
To nie jest płacz, to nie jest marudzenie, to są fakty właśnie. I mogę sobie pozwolić na ich przedstawienie, bo Wiśle będę kibicował choćby w A klasie. Ale to nie znaczy, że będę "gówno nazywał czekoladą", że aż zacytuję Tomka Hajtę ( się teraz będzie działo... ).
|
To nie są fakty, to jest
tylko i wyłącznie Twoje zdanie wolfy.
I dlatego, że jest to forum kibiców Wisły, pojawiają się różne opinie, poglądy. Oczywiście, nie mówię, że się z Tobą stanowczo nie zgadzam, czy też popieram twoje słowa, oczywiście znajduje się tu pełno skrajnie idiotycznych postów (np. porównywanie nowych piłkarzy Legii i Wisły), jednak nie możesz innym zabronić wygłaszania swoich opinii, już wszyscy wiemy, że piłkarze ściągani przez Wisłę nie dorównują CV Legionistom, wiemy już jak zarząd "robi sobie z nas jaja" takimi ruchami itp.
wolfy napisał(a):

|
Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).
|
Nie próbuj udowadniać, jakich to słabych piłkarzy sprowadził nasz klub, podczas gdy Legia, nie kupiła nikogo bijącego na głowę swoim CV któregośz naszych najlepszych piłkarzy
Nie pisz, że Bunoza jest gorszym piłkarzem od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy, podczas gdy nie widziałeś go w ani jednym meczu o punkty (choć i tu można powiedzieć, że mecz meczowi nie równy- na ocenę najlepszym momentem będzie połowa rundy, lub koniec sezonu)
Nie staraj się oceniać polityki transferowej na podstawie testów ogórków z Brazylijskich lig stanowych, ukrywając przy tym niewygodne dla Twojej tezy informację o ciekawych transferach
No i co, ofensywa transferowa chyba jednak stała się rzeczywistością

Więc, idąc dalej Twoim, lecz zmienionym o 180%, tokiem rozumowania, nie oceniaj okienka transferowego przez pryzmat 5 jego początkowych dni.
Każdy kij ma dwa końce. Niektórzy onanizują się po każdej transferowej nowince, by po kilku dniach zwyzywać pracowników klubu za jakieś niepowiedzenia. Niektórzy nie potrafią wytrzymać dnia beż pisania wiadomości w stylu: "zbymak, co z tą konfą? kiedy będzie ten Chavez?" (od razu dodam, że nic do zbymaka, czy maci0sa nie mam, jednak ta cała sytuacja związana właśnie z tymi osobami wygląda dość żenująco), inni dzień w dzień piszą o braku polityki klubu, o chłopakach z łapanki, i zbliżającej sie pewnym krokie klubowej apokalipsy. Ale to jest forum, miejsce, w którym spierają się różne opinie i ja chyba jeszcze nie widziałem, by w którejś sytuacji doszło do kompromisu, by zdania dwóch, znacznie różniących się stron, w jakimś stopniu się zmniejszyły. Niestety, bo szkoda, że w takim miejscu, gdzie można spotkać wiele, naprawdę wiele ciekawych i przede wszystkim obiektywnych komentarzy, które po prostu świetnie się czyta i z których można bardzo dużo ciekawych spostrzeżeń wyciągnąć do swoich jakiś tam ideologii.
Po raz kolejny rzucam grochem o ścianę

, trudno. Nie zamierzam się już więcej sprzeczać, czy też kogoś pouczać, to jest tylko moje zdanie na ten temat, nie wszyscy przecież mogą mieć taki pogląd. Szkoda tylko, że poprzez wiele nieprzemyślanych postów, może ucierpieć najlepsze forum naszego klubu.
A co do polityki transferowej, to ciężko jest teraz coś powiedzieć, gdy piłkarzy widziało się tylko w sparingach, treningach czy też meczach z Litwinami. Cieszyć może postawa Żurawskiego i dobra współpraca z Brożkiem, jednak nie wiadomo jak dalej potoczą się ich losy w meczach z trudniejszym przeciwnikiem. Krótko, moim zdaniem, działacze zareagowali pozytywnie z transferami, oczywiście jeśli Chavez będzie Wiśłakiem i zostaną uzupełnione te braki w defensywie (na co bardzo liczę).
P.S. Sorry za literówki, ale pisałem szybko, więc coś mogło się przytrafić