|
Ludzie, proszę bardzo, skończcie już z tym Milinkovicem. Z tej całej sagi o nim wynika, że koleś jeste strasznie napalony na kasę, a czytając wypowiedzi na słowackich forach to taki trochę nasz Małecki, jeśli chodzi o dyscyplinę. Uważam więc, że należy zaufać w umiejętności Paljica i zapomnieć o Milinkowicu.
Ale załóżmy, że jednak przyjmie nasze warunki. To co z nim zrobimy? Tak, będzie grał na lewej stronie, a co wtedy z Kirmem i Piotrem B.? Acha, sprzedamy Małego, Kirma damy na prawą i wtedy będzie jako tako. Tylko tak to widzę. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że będziemy mieli 5 bocznych pomocników. Jedyne wytłumacznie jest takie, że Cupiał podjął decyzję co do Małego i przy najblizszej okazji będzie się go chciał pozbyć. Wtedy Milinkovic i Piotrek B na lewej, a Kirm i Łobo na prawej. Wg mnie małom prawdopodobne.
Większym problemem jest obrona i na tym powinniśmy się skupić. Nie widziałem Bunozy w akcji z wyjątkiem krótkiego filmiku ze sparingu, ale mam takie przeczucie, że będzie to dobry grajek. Ponieważ jest lewonożny, to raczej nie powinien grać w parze z Cleberem, więc teoretycznie w obecnej sytuacji powinien grać z Kowalskim. Prawie wszyscy wieszają na nim psy, że to nie ten poziom. Być może tak jest, ale tego do końca nie wiemy. Szawle nie postawiło nam żadnych warunków, więc nie wiemy, jak zaregowałby Kowalski z lepszym przeciwnikiem. Ale powinniśmy mieć kogoś kto jest lepszy od niego. Miejmy nadzieję, że będzie Chavez, ewentualnie liczę dodatkowo na tego Słoweńca Roka.
I podsumowując, jestem pod wrażeniem tego okna transferowego, biorąc pod uwagę fakt, że Basałaj jest prezesem tak krótko.
|