maci0s napisał(a):

Nie chce mi sie już polemizowac... Zapytam tylko czy ty naprawde uważasz ze taki Majewski idąc na wypożyczenie to Nottingham Forest zarabia tam przez rok 10 tys zł miesięcznie jak w Polsce? 
Wszystko zalezy od umowy i każdy przypadek jest inny...
|
Wytlumacze to jeszcze dokladniej
Umowa wypozyczenia nie jest zawarciem nowej umowy o prace miedzy pilkarzem a jakimkolwiek klubem, ergo pensja pilkarza nie musi sie (ale moze) zmienic w trakcie wypozyczenia. Pilkarz moze nie zgodzic sie na wypozyczenie bo przy zawieraniu umowy okresla sie jego miejsce pracy ktore nie moze byc zmienione bez jego wiedzy. Pilkarz w czasie wypozyczenie jest dalej pilkarzem klubu z ktorego jest wypozyczony, jego kontrakt nie ulega zawieszeniu w tym takze pensja.
Przyklad Majewski: "Ja do Anglii i mam zarabiac tyle co w Polsce przez pierwszy rok?! nigdzie nie ide chyba ze dostane xyz" Polonia do Nottingham "wypozyczymy wam Majewskiego jak pokryjecie 100% jego kontraktu oraz dodacie xyz". I gdzie tu sprzecznosc z tym co pisalem wczesniej? Nigdzie nie napisalem ze pilkarz nie moze zazadac ekstra pieniedzy za to ze klub chce go wypozyczyc.
Prosze czytac ze zrozumieniem
Idac takim tokiem rozumowania Rios gdyby strzelil czego sobie i wszystkim zycze 50 bramek w PL i 20 EL moglby zostac wystawiony przez River Plate na ebayu z cena minimalna powyzej kwoty ustalonej z nami jako kwota wykupu i nawet gdybysmy wygrali licytacje sam pilkarz moglby powiedziec ze Krakow sie mu nie podoba i gral tu nie bedzie.
Sorry takie cos jeszcze sie nigdy nigdzie nie wydazylo. To jak pozyczanie pieniedzy na nieznany procent moze plus 20 a moze minus 20% zobaczy sie za rok.
Napisze to jeszcze raz kwota jak i warunki kontraktu przez okres wypozyczenia i potem po wykupieniu ustala sie przed zawarciem takiej umowy, inaczej bylo by to dzialanie na szkode samym sobie.