krytyk napisał(a):

|
nie można zapomnieć, że w ciągu ostatnich 4 lat to dwa razy polskie drużyny grały w fazie grupowej ówczesnego pucharu UEFA. Wisła poległa 3 razy wygrywając z Baselem, a Lech wydostał się z grupy i utopił z Udinese. Można psioczyć, ale jak na tak słabą ligę to i tak dość często ostatnio gramy w grupach. Może tradycja będzie trwać i w tym roku kolejna drużyna zagra w grupie, a może 2. Liczę na to.
|
A ja nan dryżnę z Wielkopolski w dupie i mam nadzieje, że odpadnie.Możecie mnie nazywać egoistą ale naprawdę życzę innym polskim drużynom jak najgorzej(no może oprócz Jagi).Od 10 lat mieliśmy zajebistego niefarta grając w LM, bo była 2 razy Barcelona 1 raz Real, Panatinaikos, i tą sytuację (
http://www.youtube.com/watch?v=lYjBDYkR648 ) .Co prawda były też i Levadia, ale nie zmienia to stanu rzeczy, że wielką niesprawiedliwościa by było, gdyby to Amica teraz awansowała.
W dupie mam punkty czy rankingi.Gdy my graliśmy w Europie to jakas polska drużyna nam pomogła ciułając punkty?W 2005 zdaje się brakło nam 0.25 pkt by być rozstawionym w decydującej grupie LM I co było?
Poza tym, nie zapominajcie, że wtedy, co "Lech" odpadł z Udine, przejął wspołczynniki po AMICE!!.Zresztą nawet na stronie UEFA pod Nazwą "Lech" były charakterystyczne godło Amiki z dwiema wronkami.