|
Patrząc na piłkarzy z którymi Wisła podpisała kontrakty to żaden na kolana nie rzuca i wątpliwe, żeby to były wzmocnienia. No może poza Jovanicem. Ten Cikos no niby reprezentant młodzieżówki Słowacji, ale popatrzcie kto w naszej gra na prawej stronie. Jakiś Basta z Polonii Bytom. Wasz argument to to, że Słowacja jest zdecydowanie lepsza od młodych Polaków, ale to gów*** prawda. Popatrzcie na wyniki i poziom osiągany przez młodych Słowaków. Grywał w spadkowiczu z ligi słowackiej. W meczu z Litwinami mogliśmy zobaczyć jak się prezentuje. Waleczny chłopak nie można powiedzieć, ale na tle takich ogórków wypadł bardzo przeciętnie. Każde jego dośrodkowanie lądowało w rękach bramkarza. Jeśli tego piłkarza uznajecie za wzmocnienie to już naprawdę Wisłę i naszą ligę uważacie za kompletne dno.
Dalej ten Bunoza., który jeszcze 2 lata temu grał w II lidze. Jeden sezon na przyzwoitym poziomie i już taki szum i wielkie wzmocnienie? Widzieliście sparing z Kolejorzem? II-ligowcy z niego wiatrak robili, a tutaj podniecenia jakby Puyol przyszedł. Nie twierdzę, że to jakiś ogórek, ale na pewno nie jest to wzmocnienie dla zespołu, który chce wejść do LE i odzyskać LE. Co najwyżej uzupełnienie na ławkę. W legii byl ten wielkolud z Serbii i co? Oglądałem ten sparing i go gracze GKP jeździli. A podobno jeden z 5 najlepszych środkowych obrońców w lidze serbskiej.
Palijć - prześledźcie sobie jego statystyki. Do 24 roku życia tułał się po IV i III ligach. Potem w Hofenhaim był rezerowym i gdy ci weszli do Bundesligi to go nie chcieli. Potem miał dobry sezon w Kaisen i znowu ława i go nie chcieli gdy awansowali. To ma być wzmocnienie?!
Wilk - średniak ligowy, który nadaje się do grania w Koronie, ale nie Wiśle. Sobol pogra jeszcze ze 2-3 lata i co? Wilk do 27 roku życia będzie grzał ławę? Marne ma szansę z Radkiem. Tego transferu chyba nikt jako wzmocnienie nie odbiera?
Żurawski - wiele już o nim zostało napisane i powiedziane. Może i w szatni się przyda, ale widać, że sobie jeszcze na stare lata chciał pokopać. To nie jest ani Frankowski, ani Wichniarek, którzy do końca kariery będą dawać z siebie wszystko. Żurawski od nich obydwu miał znacznie większy talent, ale to od zawsze taki leniuszek. W wieku 34-lat tym bardziej nie będzie mu się chciało umierać na boisku.
Podobają mi się transfery tego Riosa, bo w tamtym kierunku powinna iść nasza liga. Młody reprezentant młodzieżówki oczywiście szanse, że wypali są 50 na 50, ale to jedynie wydaje mi się dobry transfer na przyszłość. C
Żebyście mnie nie zjechali nie twierdzę, że ci powyżej to są jakieś ogórki. Na ławkę jak najbardziej niezłe transfery, no ale gdzie są jakieś wzmocnienia?
Ewidentnie wszyscy tutaj idą na ilość nie na jakość. I teraz możecie mnie zjechać i zobaczymy kto miał rację po kilku pierwszych kolejkach.
|