ChG napisał(a):

Tylko trzeba sobie odpowiedzieć tutaj na jedno pytanie: Jaki zawodnik ściągałby ludzi na trybuny? Zapewne taki, który błyszczy w europejskim klubie i reprezentacji, kosztuje kilka milionów euro i zapewne... nie chce przejść do Wisły, bo albo gra już w dobrym klubie albo lepsze od Wisły kluby starają się o jego angaż.
Naprawdę nie wiem jaki zawodnik mógłby dogodzić kibicom. Tzn. nie mam na myśli żadnego nazwiska w tym momencie.
|
Kolego - wyszukiwanie klubowi takich zawodników to nie moja brocha. Gdybym mógł decydować to zapewne - wzorem Turków - próbowałbym nakłonić do gry u nas jakiegoś podstarzałego gwiazdora, kogoś z nazwiskiem. Taką poltyką liga turecka szybko wyrobiła sobie niezłą markę.
Spartan - ja o tym doskopnale wiem. Uważam jednak, że na takiego "gwiazdora" naprawdę warto wydać spore pieniądze (na kontrakt, płacić za niego pewnie nie było by trzeba - z reguły są do wzięcia jako wolni zawodnicy). To pod względem marketingowym dało by nam niesamowitego kopa, a pewnie i sportowo było by bardzo dobrze.