Reiro napisał(a):

|
Jeszcze niedawno widziałem jak na forum chwalono transfery Legii Warszawa, robił to choćby Markus...
|
Nie - jeśli o mnie chodzi, chwaliłem aktualne podejście do sprawy wzmocnienia zespołu w Legii i chęci zapełnienia nowego stadionu. Nie wypowiadałem się o poszczególnych zawodnikach. To istotna różnica.
A o transferach poprzedzonych wypożyczeniem nie wypowiadałem się w ogóle. Mogę to zrobić jednak teraz. Wcale nie musi to być zła metoda wzmocnienia zespołu, o ile będzie przeprowadzona z głową. Czyli tak jak pisze Wolfy: z dokładnym uzgodnieniem przyszłych warunków kontraktowych, zabezpieczeniem interesu klubu (prawo pierwokupu), zapewnieniem w budżecie środków na wykup zawodnika, itd. Wypożyczenia mają też swoje plusy i dlatego nie należy się ich nadmiernie obawiać. Ważne, by dawały potrzebnych, klasowych piłkarzy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze"