Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2010, 01:48
Bohdan Krzyżanowski napisał(a):Wyświetl post
Witam po raz kolejny wszystkich Kibiców Białej Gwiazdy. Z góry przepraszam za tak późną porę. Ze względu na pilne spotkania nie mogłem podzielić się z Wami moimi sugestiami i spostrzeżeniami. Szanowni Użytkownicy, jestem bardzo zadowolony, że wczorajsza konferencja doszła do skutku. Dokonano na niej finalizacji kilku ważnych kwestii dotyczących funkcjonowania spółki. W swojej wypowiedzi pominę fakt prezentacji nowych trykotów dostarczonych przez niemiecką firmę Adidas, gdyż jest to tylko kwestia estetyczna i podlega osobistej ocenie każdego sympatyka.Jestem pewien, iż jest to kolejny krok w realizacji nowej, klubowej polityki Pana Prezesa Bogdana Basałaja. Uważam, że zarząd podjął racjonalną decyzję w sprawie Patryka Małeckiego. Po raz kolejny wspomnę, że jest to jeszcze młody chłopak, który zasługuje na ostatnią szansę, gdyż był bardzo ważnym ogniwem zespołu w poprzednim sezonie. Przed nami wszystkimi, zarówno kibicami jak i piłkarzami kolejny ważny sprawdzian na arenie międzynarodowej. Jak każdy pozytywnie myślący fan nie dopuszczam do myśli możliwości odpadnięcia zespołu w tak wczesnej fazie rozgrywek. Głęboko wierzę, że zarząd jest przygotowany na każdy scenariusz i zaplanował w najbliższym czasie kolejne wzmocnienia. Według mnie w zespole są pozycje, które powinny zostać uzupełnione wysokiej klasy piłkarzami, którzy będą stanowić trzon drużyny w kolejnych latach. Nie ukrywam, że na bieżąco śledzę transferowe doniesienia. Szczególnie przypadły mi do gustu takie propozycje jak Serb Marko Milinković, czy Chorwat Tomislav Barbarić, a także Maciej Sadlok. Przeczytałem na tym forum kilka wypowiedzi mówiących o rzekomym odpuszczeniu przez Wisłę rywalizacji o mistrzowską koronę. Co za brednie! Biała Gwiazda zawsze walczy o najwyższe cele! Moim zdaniem kolejnym ważnym punktem w planie Prezesa Basałaja jest budowa Akademii Piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, w której mogłaby się szkolić młodzież z całej Polski. Powinniśmy się stać krajowym potentatem w odkrywaniu oraz szlifowaniu piłkarskich talentów. Oczywiście należy również pamiętać o legendach Białej Gwiazdy przez co zaczniemy udoskonalać politykę historyczną, lecz najważniejszym elementem prawidłowego funkcjonowania klubu jest nowo powstający obiekt przy Reymonta 22.

Pozdrawiam
B. Krzyżanowski
Mądre słowa, ale może za dużo niepoprawnego optymizmu, oczywiście też chciałbym zeby wszystko szło ku lepszemu, ale nawet zakładając że polityka szkolenia młodzieży wyda pierwsze owoce minie wiele lat, a w takim czasie wszystko moze sie 10 razy obrócić. Dadatkowo przykłady z zachodu pokazują że szkułki owszem szkolą, ale większość wychowanków rozwija skrzydła dopiero po opuszczeniu macierzystego klubu. Więc z tą bazą to może być tak że Wisła będzie tworzyła piłkarzy którzy będą potem brylowac ale w pozostałych klubach naszej ligi.

A co do polityki "na teraz" to wszystko wyglada baardzo słabo. Cała liga się wzmocnia tylko my i Bełchatów się osłabiliśmy. Wartościowych pilkarzy na horyzoncie nie ma, kadra jest najsłabsza w 15 letniej historii Telefoniki, a w dodatku na ławce mamy naprawdę dość słabego trenera, który ostatnie sukcesy święcił 10 lat temu w zupełnie innej "epoce" piłkarskiej. Obecnie w lidze połowa trenerów bez nazwiska wypada po prostu lepiej od Henryka. Szanuję go, ale nie jest to trener który poradzi sobie z słabą i niepoukładaną drużyną którą teraz jest niestety Wisła. Gdyby Heniek miał silną kadre i zespół nauczony jak grac to by sobie poradził, ale jest na odwrót.
Odpowiedz cytując