|
Witam po raz kolejny wszystkich Kibiców Białej Gwiazdy. Z góry przepraszam za tak późną porę. Ze względu na pilne spotkania nie mogłem podzielić się z Wami moimi sugestiami i spostrzeżeniami. Szanowni Użytkownicy, jestem bardzo zadowolony, że wczorajsza konferencja doszła do skutku. Dokonano na niej finalizacji kilku ważnych kwestii dotyczących funkcjonowania spółki. W swojej wypowiedzi pominę fakt prezentacji nowych trykotów dostarczonych przez niemiecką firmę Adidas, gdyż jest to tylko kwestia estetyczna i podlega osobistej ocenie każdego sympatyka.Jestem pewien, iż jest to kolejny krok w realizacji nowej, klubowej polityki Pana Prezesa Bogdana Basałaja. Uważam, że zarząd podjął racjonalną decyzję w sprawie Patryka Małeckiego. Po raz kolejny wspomnę, że jest to jeszcze młody chłopak, który zasługuje na ostatnią szansę, gdyż był bardzo ważnym ogniwem zespołu w poprzednim sezonie. Przed nami wszystkimi, zarówno kibicami jak i piłkarzami kolejny ważny sprawdzian na arenie międzynarodowej. Jak każdy pozytywnie myślący fan nie dopuszczam do myśli możliwości odpadnięcia zespołu w tak wczesnej fazie rozgrywek. Głęboko wierzę, że zarząd jest przygotowany na każdy scenariusz i zaplanował w najbliższym czasie kolejne wzmocnienia. Według mnie w zespole są pozycje, które powinny zostać uzupełnione wysokiej klasy piłkarzami, którzy będą stanowić trzon drużyny w kolejnych latach. Nie ukrywam, że na bieżąco śledzę transferowe doniesienia. Szczególnie przypadły mi do gustu takie propozycje jak Serb Marko Milinković, czy Chorwat Tomislav Barbarić, a także Maciej Sadlok. Przeczytałem na tym forum kilka wypowiedzi mówiących o rzekomym odpuszczeniu przez Wisłę rywalizacji o mistrzowską koronę. Co za brednie! Biała Gwiazda zawsze walczy o najwyższe cele! Moim zdaniem kolejnym ważnym punktem w planie Prezesa Basałaja jest budowa Akademii Piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, w której mogłaby się szkolić młodzież z całej Polski. Powinniśmy się stać krajowym potentatem w odkrywaniu oraz szlifowaniu piłkarskich talentów. Oczywiście należy również pamiętać o legendach Białej Gwiazdy przez co zaczniemy udoskonalać politykę historyczną, lecz najważniejszym elementem prawidłowego funkcjonowania klubu jest nowo powstający obiekt przy Reymonta 22.
Pozdrawiam
B. Krzyżanowski
|